Helenin tarina – meidän kaikkien takia

sahalaita_100px.png


Yli vuosisadan olemme tuoneet kaupunkilaisille valoa ja lämpöä. Meidät tunnetaan energia-alan suunnannäyttäjänä,
yhtenä maailman luotettavimmista energiayhtiöistä.

Nyt olemme historiamme suurimman haasteen edessä; koko maailma tarvitsee pioneereja ratkomaan ilmastonmuutoksen haasteita ja toteuttamaan vihreän siirtymän. Meillä on yksi tavoite. Olemme hiilineutraali energiayhtiö vuonna 2030. Meidän kaikkien takia.
 

Katso tarinamme alta
 

Kohti tulevaisuutta – yhdessä asiakkaidemme kanssa

 

Helenin työntekijöitä Katri Valan lämpölaitoksella

Suunnannäyttäjänä kohti uutta

Etsimme uuden ajan energiaratkaisuja merten syvyyksistä ja maan uumenista, ilmasta ja hukkalämmöstä. Hyödynnämme digitaalisuutta ja dataa tuottavuuden ja tehokkuuden optimoimiseksi tavalla, josta hyötyvät asiakkaamme ja koko yhteiskunta.

Meillä on käynnissä 20 hiilineutraaliustavoitetta edistävää hanketta. Lisäksi olemme sitoutuneet Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseen 1,5 asteen tavoitteeseen ensimmäisenä suomalaisena energiayhtiönä. Olemme asettaneet päästövähennyksen tämän mukaisesti ja tavoitteemme on parhaillaan Science Based Target -organisaation hyväksyttävänä.

Lue lisää

Suvilahden työmiehiä vuonna 1914

Yli vuosisadan kokemuksella

Sähkö ja lämpö ovat toimivan yhteiskunnan perusta. Helenin tehtävänä on ollut jo yli 100 vuoden ajan varmistaa, että rattaat pyörivät kaikissa olosuhteissa. Tänä päivänä meihin luottaa jo yli 600 000 sähkön kuluttaja-asiakasta. Sähkön ja kaukolämmön toimitusvarmuutemme on maailman kärkeä, ja energiantuotantomme ja -jakelumme on maailmalla palkittua.

Kokeilemme rohkeasti uutta. Ratkaisu kerrallaan raivaamme tietä uuteen, kestävään energiatulevaisuuteen. Olemme asentaneet maan ensimmäisen julkisen sähköautojen latauspisteen Helsinkiin Runeberginkadulle, rakennamme aurinko- ja tuulipuistoja, rakennamme Helsingin ensimmäistä geolämpölaitosta ja kierrätämme hukkalämpöä maailman suurimpiin kuuluvassa Katri Valan lämpö- ja jäähdytyslaitoksessa.

Lue lisää blogista

3 Kaveria -jäätelötehtaalla

Autamme asiakkaitamme vihreässä siirtymässä

Olemme sitoutuneet olemaan hiilineutraali energiayhtiö vuonna 2030. Tätä tavoitetta emme saavuta yksin, vaan yhdessä asiakkaidemme kanssa. Rakennamme yhdessä uusia energiaratkaisuja, joilla valjastamme hyötykäyttöön niin hukkalämmöt kuin kattopinnatkin. Autamme asiakkaitamme vihreässä siirtymässä, ja tuomme uuden energia-aikakauden mahdollisuudet kaikkien ulottuville.

Kehitämme fiksumpaa hiilineutraalia energiajärjestelmää, jonka avulla jokainen voi tuottaa, käyttää ja säästää energiaa ympäristöä vaalien.

Tutustu asiakastarinoihimme

Helenin työntekijöitä

Hiilineutraali tulevaisuus – näin sen teemme

2023

Hanasaaren voimalaitos suljetaan. Tämä puolittaa Helenin käyttämän kivihiilen määrän ja vähentää hiilidioksidipäästöjä vähintään 40 %.

2024

Salmisaaren hiilivoimala suljetaan. Tuotantomme on täysin hiiletöntä. Siirrymme kohti hajautettua lämmöntuotantoa ja energiajärjestelmää

2030

Olemme hiilineutraali energiayhtiö. Hyödynnämme uusiutuvaa energiaa merten syvyyksistä, maan uumenista ja ilmasta. Rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa uusia energiaratkaisuja, joilla valjastamme hyötykäyttöön niin hukkalämmöt kuin kattopinnatkin.

Kysymyksiä energiasta? Helen vastaa!

Mietityttääkö energia? Huolettaako hiili? Haluaisitko olla mahdollisimman ekologinen energiankäyttäjä, mutta et tiedä miten? Ei hätää! Haluamme auttaa suomalaisia näkemään energian uudessa valossa.

Vastaamme kysymyksiin Dear Helen -palstalla.

Jätä kysymys

Tutustu Dear Helen -palstan kysymyksiin ja vastauksiin

Tällä palstalla hälvennämme energiamurrokseen liittyviä huolia ja autamme suomalaisia näkemään energian uudessa valossa. Tutustu Dear Helenille esitettyihin kysymyksiin ja vastauksiin.

 

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

 
sahalaita_100px.png