Kun kaikki muuttuu – tarvitaan suunnannäyttäjiä

Saavutamme hiilineutraalin tulevaisuuden yhdessä asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa hyödyntämällä tekoälyä, kulutusta ohjaavaa dataa, älyverkkoa, hukkalämpöä ja uusiutuvia energialähteitä maalla, merellä ja ilmassa. Tehdään yhdessä energiasta fiksumpaa.

Katso tarinamme

 
 Tehdään yhdessä energiasta fiksumpaa

sahalaita_100px.png


Meidät tunnetaan energia-alan suunnannäyttäjänä, yhtenä maailman luotettavimmista energiayhtiöistä. Parannamme jatkuvasti energiatehokkuutta yli 100 vuoden kokemuksella. Hyödynnämme tekoälyä, kulutusta ohjaavaa dataa, älyverkkoa, hukkalämpöä ja uusiutuvia energialähteitä.
 

Katso tarinamme alta
 

sahalaita_100px.png

Kohti tulevaisuutta – yhdessä asiakkaidemme kanssa

 

Helenin työntekijät kantavat aurinkopaneelia

Suunnannäyttäjänä kohti uutta

Etsimme uuden ajan energiaratkaisuja merten syvyyksistä ja maan uumenista, ilmasta ja hukkalämmöstä. Hyödynnämme digitaalisuutta ja dataa tuottavuuden ja tehokkuuden optimoimiseksi tavalla, josta hyötyvät asiakkaamme ja koko yhteiskunta.

Meillä on käynnissä 20 hiilineutraaliustavoitetta edistävää hanketta. Lisäksi olemme sitoutuneet Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseen 1,5 asteen tavoitteeseen ensimmäisenä suomalaisena energiayhtiönä. Olemme asettaneet päästövähennyksen tämän mukaisesti ja tavoitteemme on parhaillaan Science Based Target -organisaation hyväksyttävänä.

Lue lisää

Ilmakuva Helsingin asuinalueesta

Kohti fiksumpia energiaratkaisuja

Rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa uusia energiaratkaisuja, joilla valjastamme hyötykäyttöön niin hukkalämmöt kuin kattopinnatkin. Autamme asiakkaitamme vihreässä siirtymässä, ja tuomme uuden energia-aikakauden mahdollisuudet kaikkien ulottuville.

Kehitämme fiksumpaa hiilineutraalia energiajärjestelmää, jonka avulla jokainen voi tuottaa, käyttää ja säästää energiaa ympäristöä vaalien.

Lue lisää

Datan avulla kohti energiatehokkaampaa huomista

Data ja digitalisaatio mahdollistavat paitsi asiakkaille paremmat palvelut, myös nopeamman vihreän siirtymän.

 

Henkilö pitää kädessään puhelinta. Puhelimen näytöstä näkyy Oma Helen -sovellus

Oma Helen – avaimesi energiankäytön ymmärtämiseen

Oman energiankäytön ymmärtäminen auttaa tekemään kestäviä valintoja, joiden avulla asiakkaamme voivat säästää energialaskuissaan ja samalla pienentää hiilijalanjälkiään.

Oma Helen -palvelu tarjoaa laajasti dataa omasta energiankäytöstä ja antaa työkaluja arkeen oman kulutuksen hallitsemiseksi. Palvelussa voi seurata oman talouden sähkönkulutusta jopa tunnin tarkkuudella tai tutkia käyttöä erilaisina aikasarjoina.

Palvelu tarjoaa myös erilaisia hyödyllisiä vertailuja dataan perustuen; esimerkiksi kuukausitason kulutuksen vaihtelun tarkastelun tai kulutuksen jakauman päivä- ja yöajalle. Oma Helenissä voit myös seurata pörssisähkön tuntihinnoittelua.

Lue lisää

Helenin työntekijä esittelee energiadataa asiakkaalle tabletilla

Yritys Helen – ratkaisu yrityksesi energiankäytön tuntemiseen

Yritys Helen on monipuolinen asiointipalvelu, joka tuo energiankäyttöön liittyvät tiedot kätevästi yhteen paikkaan.

Yritys Helen -palvelun avulla yritys- ja taloyhtiöasiakkaat voivat seurata energiankulutustaan ja ymmärtää energiankäyttöään paremmin. Asiakkaat voivat muun muassa vertailla kaukolämmön kulutusta edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Palvelusta yritys- ja taloyhtiöasiakkaat löytävät myös sopimustiedot ja laskut.

Lue lisää

Kuva Helenin työntekijästä valvomosta. Työntekijä tarkkailee useammalta näytöltä dataa.

Tulevaisuuden energia-alusta tienviittana hiilineutraaliuteen

Datan ja tekoälyn hyödyntäminen vauhdittavat siirtymistä kohti hajautettua energiajärjestelmää, jossa energiaa tuotetaan eri lähteistä.

Yhtenä tekoälyratkaisuna rakennamme kaukolämpöverkostamme digitaalisen kaksosen, joka mahdollistaa energiavirtojen tehokkaamman hyödyntämisen. Näin pystymme tulevaisuudessa entistä paremmin ennustamaan ja optimoimaan energian tuotannon, kysynnän, jakelun ja varastoinnin.

Lue lisää

 
sahalaita_100px.png