Katso alta kaikki Ronin kolme videota energiasta

Katso alta kaikki Ronin kolme videota energiasta

Katso alta kaikki Ronin kolme videota energiasta

Video: Sähkönkulutuksen Suomen mestari

Aurinkosähkön hyödyt ilman laiteinvestointeja

Vuokraa haluamasi määrä aurinkopaneeleita yli 6000 paneelin joukosta. Valittavanasi on aurinkopaneeleita Kivikon, Suvilahden tai Messukeskuksen  aurinkovoimaloista tai Nurmijärven aurinkopuistosta. Saat nimetä paneelisi ihan itse!

Nimikkopaneelin voi liittää mihin tahansa Helenin sähkösopimukseen. Hyvitämme vuokraamasi aurinkopaneelin tuotannon sähkölaskullasi - keskimäärin hyvitys on noin euron kuussa.

Vuokraamalla aurinkopaneelin vaikutat konkreettisesti uusiutuvan energian käyttöön Suomessa. Me nimittäin lupaamme rakentaa uusia aurinkovoimaloita niin kauan, kun kysyntää riittää.

 

Video: 24h ilman sähköä

Energiaa kannattaa säästää

Ilman sähköä on vaikeaa elää, kuten Roni todisti. Kiinnittämällä huomion arjen pieniin valintoihin voit kuitenkin varmistaa, ettei sähköä kulu turhaan.

  1. Nopeita suihkuja
    Lämmintä vettä ei kannata valuttaa turhaan, muutaman minuutin suihku riittää.
  2. Virta pois
    Pidä virta päällä vain laitteissa, joita käytät.
  3. Valoa elämään
    Tyhjä huone ei valoa kaipaa, sammuta siis tarpeettomat valot.

Video: Yö voimalaitoksella

Vuosaaren voimalaitoksella tehdään sähköä ja lämpöä

Helsingin Vuosaaren voimalaitokset ovat maailman energiatehokkaimpia. 

Teemme Vuosaaressa sähköä ja lämpöä. Sähköntuotannosta syntyvä lämpö, joka muuten menisi hukkaan, hyödynnetään lämmön tuotannossa. 

Vuosaaren voimalaitosten teho riittäisi lämmittämään lähes puolet Helsingistä ja siellä tuotettu sähkö riittäisi noin 80 prosentille Helsingistä. Vuosaaren voimalaitokset pystyisivät lämmittämään kaksi Kuopion kokoista kaupunkia ja sähköä riittäisi kahteen Turkuun.

Sähköä ja lämpöä kotiin

Sähkö siirtyy voimalaitokselta joko maan alla tai pylväiden päällä kulkevissa sähköjohdoissa kotikadulle ja jokaisen omaan kotiin. Kodin seinien sisällä on pienempiä johtoja, jotka siirtävät sähkön pistorasioihin. 

Lämpö taas siirtyy voimalaitokselta kuuman veden mukana maan alla olevia putkia pitkin kotiin. Kotona kuuman veden lämpö siirtyy suihku- ja hanaveteen sekä lämpöpattereihin, jotka lämmittävät huoneilmaa. Kun voimalaitokselta tullut vesi on jäähtynyt, se palaa putkia pitkin takaisin laitokselle lämmitettäväksi uudelleen.