Information om att ändra ditt elavtal

Passformen för ditt nuvarande elavtal kan ibland variera när din livssituation ändras, så det är en bra idé att överväga att byta till ett nytt avtal.

Utforska de alternativ vi erbjuder till kunder som funderar på att ändra sitt nuvarande elavtal.

Att ändra ditt avtal är enkelt

Du kan ändra ditt Helen tillsvidareavtal när som helst på sidan ”Teckna elavtal”:

 1. Välj det bästa avtalet för dig.
 2. Ändra ditt avtal genom att klicka på 'Gör ett avtal.'
 3. I den sista steget av beställningen, ange att det är en avtalsändring.

Teckna elavtal

Vad är din situation?

Jag vill förutse mina vinter-elräkningar och byta till ett elavtal med fast pris.

 • Vill du säkra ett specifikt fast pris under en längre tid?
  Vi rekommenderar ett 6, 12 eller 24-månaders elavtal med fast pris. För närvarande är de mest populära alternativen 12 och 24-månaders avtal med fast pris.
 • Vill du ha kontroll över din elfaktura genom din egen förbrukning men föredrar mer förutsägbarhet än timvisa fluktuationer i marknadspriset?
  Vi rekommenderar Helen Smartel om du vill ha kontroll över din elfaktura genom din egen förbrukning, liknande marknadsprisel, men med mer förutsägbarhet än timvis prissättning.
 • Vill du ha ett fast pris för din el utan långvarigt åtagande?
  Vi rekommenderar ett elavtal på obestämd tid.

Jag är osäker på om jag ska stanna med ett elavtal med marknadspris eller byta till ett avtal med fast pris.

Kunder med marknadsprisel på el bör vara medvetna om att elpriserna kan stiga. Vi kan ännu inte uppskatta vad den kommande vintern kommer att innebära när det gäller elpriserna. Dock är elpriserna vanligtvis högre på vintern när efterfrågan är större.

Om du vill ha förutsägbarhet i dina elfakturor rekommenderar vi att du byter till ett elavtal med fast pris.

Vi har infört en alternativ 6-månaders fast pris kontraktsoption, efter vilken kunder har möjlighet att återgå till ett elavtal med marknadspris.

Jag har nyligen fått ett förnyelseerbjudande

Om du hittar det elavtal du önskar bland alternativen i erbjudandet är det enkelt att byta ditt elavtal. Välj din önskade produkt direkt i 'Oma Helen' eller genom länken du mottagit via sms eller e-post. Om du vill ha en annan typ av elavtal än det som erbjöds i förnyelsen kan du se alla avtalsalternativ här.

Logga in på Oma Helen 

Alla elavtal

Den nuvarande löptiden för ditt elavtal har mer än tre månader kvar

Ett elavtal med fast tidsram binder båda parterna. Detta ger trygghet för båda parterna – elleverantören kan inte ändra priset på ett elavtal med fast tidsram, och kunden kan dra nytta av ett lågt pris. Vi erbjuder våra kunder ett nytt erbjudande med uppdaterade priser ungefär tre månader innan avtalets slut.

Jag vill ha prisvärd el och prisgaranti för min el

Det bästa alternativet för att säkerställa ett prisvärt elpris är ett elavtal med fast tidsram. Avtal med fast tidsram finns tillgängliga i olika längder – vi erbjuder elavtal med fast tidsram på 6, 12 och 24 månader. För närvarande är de mest populära alternativen 12 och 24 månaders elavtal med fast tidsram.

Jag skulle vilja ändra mitt elavtal, men är osäker på om jag har möjlighet att göra det

Du kan bekvämt hitta detaljerna i ditt nuvarande elavtal i 'Oma Helen'-tjänsten. Vi rekommenderar att du loggar in med dina bankinloggningsuppgifter.

Logga in på Oma Helen

Vem kan ändra sitt elavtal?

Henkilö selaa sohvalla älypuhelinta kannettava tietokone sylissään

Du kan ändra ditt elavtal när som helst om du har ett av följande elavtal med obestämd tidsram: marknadspriselavtal på el, el till marknadspris eller elavtal på tillsvidare tid. Du kan kontrollera din avtalstyp genom att logga in på Oma Helen.

Logga in på Oma Helen

Om du har ett idsbundet elavtal följer vi alltid de nuvarande avtalsvillkoren. Ett elavtal med fast tidsram är giltigt fram till avtalsperiodens slut, varefter du kan byta till det elavtal du föredrar. Du kan kontrollera slutdatumet för ditt elavtal genom att logga in på Oma Helen.

Logga in på Oma Helen