Taloyhtiön energiatehokas lämmitys

Energiatehokkuuden parantamisen myötä taloyhtiö voi saavuttaa jopa 10 %:n säästön lämmityskustannuksiin. Luopumalla liiasta lämmityksestä taloyhtiö keventää myös ympäristökuormaansa.

Tavoitteena energiansäästö ja sopivat lämpötilat

Lämmitysenergian osuus asuinrakennuksen energiankäytöstä voi olla jopa 66 prosenttia ja tyypillisesti 20 prosenttia hoitovastikkeesta käytetään lämmityskustannuksiin. Lämmön käytön energiatehokkuutta parantamalla voidaan vähentää sekä energiamäärää että kuluja, ja samalla vielä parantaa asuinmukavuutta. Harvalla taloyhtiöllä tai lämmitysjärjestelmän säädöstä vastaavalla huoltoyhtiöllä on vielä kokonaiskuvaa taloyhtiön lämmityksen tehokkuudesta tai tietoa asuntojen lämpötilojen vaihtelusta.

Nykyteknologian avulla energiansäästön ja sopivien lämpötilojen hallinta on helppoa. Jo pienellä investoinnilla päästään mittaamaan taloyhtiön sisäilman olosuhteita, mikä ohjaa huoltoyhtiötä lämmityksen säädössä energiatehokkaampaan suuntaan. Datasta saadaan myös välitön näkymä tehtyjen korjausten ja säätöjen vaikutuksista olosuhteisiin.

Näistä merkeistä tunnistat, että taloyhtiösi voisi hyötyä lämmityksen energiatehokkuuden parantamisesta

  1. Asunnoissa on lämmityskaudella liian kuuma.
  2. Kulmahuoneistojen lämpötilat poikkeavat muiden huoneistojen lämpötiloista.
  3. Sisälämpötilat vaihtelevat ulkolämpötilojen mukana.

Palvelumme taloyhtiön energiatehokkaaseen lämmitykseen

Helen kiinteistövahti

Kiinteistövahti

Kiinteistövahti auttaa taloyhtiön lämmityksen optimoinnissa. Se parantaa asuinmukavuutta, tuo säästöjä lämmityskustannuksiin ja tekee asumisesta ilmastoystävällisempää. Palvelu on saatavilla kaikkialle Suomeen kaiken kokoisiin ja tyyppisiin taloyhtiöihin.

Tutustu

Poistoilmalämpöpumppu

Poistoilmalämpöpumppu (PILP) parantaa taloyhtiön energiatehokkuutta ja tuo samalla säästöjä. Pumpun avulla rakennuksen poistoilman energia kerätään talteen ja kierrätetään uudelleen käyttöön kiinteistön lämmittämiseen sekä käyttöveden lämmitykseen. Samalla myös kevenee ilmastolle syntyvä kuorma.

Tutustu 

Älykäs lämmönjakokeskus

Lämmönjakokeskukset

Lämmönjakokeskus on taloyhtiön lämmitysjärjestelmän tärkein laitteisto. Hoidamme kaiken lämmönjakokeskuksen hankintaan liittyvän suunnittelusta asennukseen ja käytön opastukseen. Lisäksi ylläpidämme, huollamme ja seuraamme Älykkään lämmönjakokeskuksen laitteistoa sopimuskauden ajan varmistaen lämmitettävän rakennuksen optimaaliset olosuhteet.

Tutustu

Patteriverkoston perussäätö

Patteriverkoston perussäätö

Patteriverkoston epätasapaino on yleinen ongelma suomalaisissa asuinrakennuksissa. Patteriverkoston perussäätö on helppo tapa korjata ongelma, jolloin taloyhtiö säästää kustannuksissa ja asuinmukavuus paranee.

Ajankohtaista energiatehokkaasta lämmityksestä

Kiinteistövahti asukkaat

Uusista palveluista hyötyä asukkaille

Energiaa säästävät palvelut tuovat mukavuutta asumiseen ja pienentävät taloyhtiön kustannuksia.

Lue lisää

Helen kiinteistövahti mobiili

Isännöitsijä luottaa älypalveluiden yleistymiseen

Isännöistijätoimiston toimitusjohtaja uskoo, että asukkaat ovat yhä tietoisempia ympäristöasioista ja haluavat huomioida ne taloyhtiötasolla.

Lue lisää

Älyratkaisut taloyhtiöön

Huomioiko taloyhtiösi energiatehokkuuden?

Vastaamalla viiteen kysymykseen voit selvittää, saako lämmityksen energiatehokkuus tarpeeksi huomiota taloyhtiössäsi.

Lue lisää