Ulkovalaistuksen energiatehokkuutta kehitettiin edelleen

Helsingin Energian tavoitteena ulkovalaistuksessa oli edelleen tuottaa laadukasta valoa entistä energiatehokkaammalla tavalla. Led-valaisimien testaukset jatkuivat. Myös Helsingin Energian perinteinen ripustusvalaisin varustettiin led-valonlähteellä.

Uuteen jatkuvasti kehittyvään led-tekniikkaan valmistauduttiin hankkimalla koko kaupungin kattava ohjausjärjestelmä, jolla on mahdollista himmentää ledejä yön hiljaisina tunteina. Ledit soveltuvat himmentämiseen hyvin, ja huomattavasti paremmin kuin perinteiset purkauslamput. Kaikkiaan 815 katuvalokeskusta uusittiin, ja 500 uudistettiin tätä tarkoitusta varten.

Auroran silta valaistiin led-valoin

Elohopealamput poistuvat markkinoilta vuonna 2015 ja vaihtuvat energiatehokkaampiin valonlähteisiin. Tähän liittyvässä valaisinvaihtoprojektissa vaihdettiin 6 500 valaisinta. Projekti on aikataulussa, noin 50 000 valaisimesta on vaihtamatta nyt noin 18 400 kappaletta.

Vuosituhannen alusta valopistekohtainen energiankulutus on saatu laskemaan 25 % eli 200 watista 150 wattiin, ja suunta on edelleen laskeva.

Helsingin valaistusverkko laajeni 550 valopisteellä ja käsitti vuoden lopussa yhteensä 86 000 valopistettä.

Helsingin Energian pitkäjänteinen kehitystyö ulkovalaistuksessa kantoi hedelmää, kun Helsinki sai järjestettäväkseen vuoden 2015 LUCI-vuosikokouksen. LUCI (Lighting Urban Community International) on kaupunkivalaistuksen kansainvälinen järjestö.

Helsingin Energia teki kuudetta vuotta taloudellista ja toiminnallista yhteistyötä Lux Helsinki -tapahtumassa.