Sähkön vähittäismyynti edellisvuoden hyvällä tasolla

Sähkömarkkinoilla tehtiin hyvä tulos sähkön vähittäismyynnissä. Kotitalouksille ja yritysasiakkaille eri puolilla Suomea myytiin sähköä yhteensä noin 5 000 GWh, mikä vastaa edellisvuoden tasoa.

Kaikkien sähkötuotteiden myyntihintoja nostettiin sähkömarkkinoiden hintakehityksen mukaisesti toimintavuoden alussa, jolloin myös arvonlisäprosentti nousi. Syyskuun alussa sähkötuotteiden hintoja alennettiin ja samalla otettiin käyttöön tuotenimiuudistus.

Asiakkaat tyytyväisiä sähkönmyyjäänsä

Helsingin Energia ylsi korkeimpaan tyytyväisyyslukuun joulukuussa julkaistussa Epsi Ratingin kansainvälisessä ja riippumattomassa sähköyhtiöiden vertailututkimuksessa. 98 % Helsingin Energian asiakkaista koki, ettei yrityksen toiminnassa ole mitään moitittavaa. Myös yritysasiakkaiden tyytyväisyys on noussut entisestään. Helsingin Energia sai tutkimuksessa ykkössijan jo toisena vuonna peräkkäin.

Myös Helsingin Energian omat kyselyt osoittivat asiakkaiden olevan erittäin tyytyväisiä sähkötuotteisiin ja saamaansa palveluun.

Aurinkopaneeleita, sähköautojen latauspisteitä ja kotiautomaatiota

Aurinkosähköjärjestelmien myynti asiakkaille aloitettiin. Helsingin Energia myy aurinkosähköpaneeleita 4,12 ja 20 paneelin paketteina asennustelineineen. Lisäksi asiakas voi myydä Helsingin Energialle omalla pientuotantolaitteistollaan, esimerkiksi aurinkopaneeleilla, tuottamansa sähkön, jota ei itse tarvitse.

Toimintavuonna aloitettiin myös sähköautojen latauspisteiden toimitukset asiakkaille. Latauspisteitä myydään yrityksille ja kotitalouksille sekä pientaloihin että kerrostaloihin.

Helsingin Energian Termo-kotiautomaatiopalvelun myynti aloitettiin. Palvelu ohjaa vesikiertoista sähkölämmitystä käyttämään kulloinkin edullisinta sähköä. Asiakas voi seurata lämmityksen toteutumista, sähköenergian kulutusta sekä sisä- ja ulkolämpötilaa netin kautta vaikka omasta kännykästään.

Ympäristöpennisähkön käyttäjiä oli vuoden lopulla 6 456 kpl, näistä museovesivoman käyttäjiä oli 426 kpl kpl ja tuulivoiman käyttäjiä 6030 kpl. Ympäristöpennisähkön varoja käytetään raadin hyväksynnällä alkaneena vuonna nimettävän aurinkosähkökohteen kehittämiseen.

Alkuperäsertifikaatteja, joissa sähkön alkuperä on varmennettu esim. tuuli- tai vesivoimaan, myytiin edelleen, ja niiden suosio asiakkaiden keskuudessa kasvoi.

Sähkön kuluttajahinnat 

Tyypillisen kerrostalohuoneiston (vuosikulutus 2 000 kWh) keskimääräinen verollinen sähkön myyntihinta verrattuna keskimääräiseen hintakehitykseen Suomessa. 

 SuomiHelsingin Energia
2009 7.85 6.66
2010 8.18 7.43
2011 9.05 8.59
2012 8.74 8.27
2013 8.81 8.37

Kotitalouksille ja yrityksille myydyn sähkön alkuperä 2012

Kotitalouksille myyty sähkö oli peräisin ydinvoimasta, uusiutuvista ja fossiilisista lähteistä