Uutinen / 21.12.2022

Helenin julkinen sähköautojen latausverkosto laajenee – Tuulisähköllä toimivia suurteholatausasemia Puuilon myymälöihin

Sähköauton lataus onnistuu jatkossa helposti ostosreissun yhteydessä, kun Helen avaa uusia latausasemia Puuilo-tavarataloketjun myymälöiden yhteyteen. Nopeat suurteholatausasemat tulevat osaksi kasvavaa sähköautojen latausverkostoamme ja ne palvelevat kaikkia Helen Latauksen käyttäjiä.

blobid0.jpg

Ensimmäiset Puuilon myymälöiden yhteyteen tulevat latausasemat rakennetaan kuuteen eri kohteeseen: Oulun Ruskoon, Joensuuhun, Raisioon, Lietoon ja Poriin sekä uuteen pääkaupunkiseudun myymälään. Suunnitelmissa on laajentaa latausverkostoa myöhemmin myös muihin ketjun toimipisteisiin.

– Uskomme latausinfrastruktuurin laajentumisen lisäävän sähköautoilun houkuttelevuutta ja olemme iloisia voidessamme tarjota Puuilon asiakkaille latausmahdollisuuden kätevästi myymäläkäynnin yhteydessä. Latausasemien suunnittelussa onkin otettu erityisen tarkasti huomioon sähköautoilevien asiakkaiden tarpeet. Latauspaikat on muun muassa suunniteltu läpiajettaviksi, jotta niihin voi ajaa myös peräkärryn kanssa, Helenin sähköisen liikenteen tuoteryhmäpäällikkö Heikki Saarilampi kertoo.

Latausasemilta löytyy latauspisteet niin täyssähkö- kuin hybridiautoille ja niillä voi ladata samanaikaisesti kuutta autoa. Jopa 150 kilowatin lataustehoa tarjoavien asemien latauslaitteet ovat kotimaisen Kempowerin valmistamia, ja asiakkaat lataavat niistä kotimaista tuulisähköä.

– Haluamme olla mukana tukemassa latausinfrastruktuurin rakentumista ja tarjota samalla asiakkaillemme tehokasta ja nopeaa latauspalvelua kaupassakäynnin yhteydessä. Löysimme Helenin kanssa toisemme ja tavoitteemme on yhteinen, joten oli helppoa aloittaa yhteistyö. Meille on myös merkittävää, että latausoperaattori on suomalainen ja että lataustekniikka tulee Suomesta, Puuilon toimitusjohtaja Juha Saarela toteaa.

Vuonna 1982 perustettu Puuilo on yksi Suomen johtavista tavarataloketjuista. Kasvavan ketjun lähes 40 tavarataloa sijaitsevat hyvillä sijainneilla ympäri Suomen ja niistä löytyy laaja valikoima tuotteita autoilusta remontointiin ja vapaa-aikaan.

Helen pitää sähköautoilijan liikkeessä

Suomessa on tällä hetkellä lähes 150 000 sähköautoa, joista täyssähköautojen osuus on jo noin 30 prosenttia. Sähköautojen markkinaosuus kasvaa jatkuvasti, joten tarve niiden latausinfrastruktuurille ja palveluille on korkea. Arvioiden mukaan Suomessa voi olla jopa 700 000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä. Me Helenillä kartoitamme jatkuvasti mahdollisuuksia laajentaa sähköautojen latausverkostoa valtakunnallisesti.

Latausverkostomme kaksinkertaistuu ensi vuoden loppuun mennessä palvellen sähköautoilijoita jo yli 700 latauspisteen voimin. Keskitymme suurteholatausverkoston laajentamiseen, ja tavoitteenamme on avata vuoden 2023 loppuun mennessä yhteensä yli 180 uutta suurteholatauspistettä erityisesti valtateiden läheisyyteen.