• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Aurinko

Aurinkovoimala ilman investointia luo arvoa yrityksellesi

  • Teksti: Anu Ylänen
  • Kuvat:
  • 2018-08-13

Haluatko saada yrityksellesi kaikki aurinkoenergian hyödyt mahdollisimman riskittömästi ilman pääomainvestointia? Voisiko yrityksesi olla edelläkävijä uudenlaisten ja puhtaiden energiaratkaisujen hyödyntämisessä? 

Aurinkovoimalan saa nyt entistä vaivattomammin yrityksen omaan kiinteistöön ja käyttöön. Yritys tarjoaa voimalalle vain tilan ja saa sen kautta tuotetun sähkön omaan käyttöönsä.

Puhdasta aurinkosähköä edullisesti

Yritysasiakas hyötyy aurinkovoimalasta monin tavoin taloudellisesti. Paikallisesti tuotettu aurinkosähkö on usein voimalan elinkaaren aikana verkosta ostettua sähköä edullisempaa, sillä siirtomaksua ja sähköveroa ei tule maksettavaksi. Lisäksi aurinkoenergialla toteutetut tuotteet ja palvelut myyvät hyvin.

Yrityksen ei myöskään tarvitse sitoa pääomaa ja resursseja ydinliiketoiminnan ulkopuolelle, sillä huolehdimme voimalan rahoituksesta, toteutuksesta ja ylläpidosta. Etsimme asiakkaalle aina markkinoiden kustannustehokkaimman ja kyseiseen kohteeseen parhaiten sopivan voimalan eri yhteistyökumppaneiden avulla.

Alle 1 000 m2 kattopinnoille sopii esimerkiksi leasing- tai avaimet käteen -ratkaisu. Suuremmissa kohteissa voimme rakentaa myös mallin, jossa asiakas maksaa vain tuotetusta sähköstä. Tämä on yrityksille mahdollisimman riskitön vaihtoehto, sillä asiakas ostaa sähköä omassa kiinteistössä olevasta voimalasta. Jos aurinko ei paista eikä sähköä tule, myöskään laskua ei tule.

Helen on edelläkävijä aurinkoenergian hyödyntämisessä

Helen on omilla aurinkovoimaloillaan Helsingin Kivikossa ja Suvilahdessa Suomen suurimpia aurinkosähkön tuottajia. Aurinkovoimaloiden myötä toimme ensimmäisenä markkinoille nimikkopaneelikonseptin, jonka avulla kuluttajatkin voivat ryhtyä aurinkosähkön tuottajaksi vuokraamalla oman nimikkopaneelin.

Yritysasiakkaillemme olemme rakentaneet jo kymmeniä suuria ja pieniä aurinkovoimaloita, mm. Otavamedian toimitalon katolle Helsingin Pasilaan ja Etolalle Helsingin Suutarilaan. Tällä hetkellä eri puolilla maata on käynnissä useita voimalahankkeita.

Tavoitteenamme on ilmastoneutraali tulevaisuus, ja sitä kohti edetään monin eri keinoin. Kasvatamme hajautetusti tuotetun uusiutuvan energian osuutta omassa tuotannossamme, mutta myös asiakkaat voivat myötävaikuttaa sen lisäämiseen.

Näin hankit aurinkopaneelit yrityksellesi ilman investointeja

  1. Helen kartoittaa asiakkaan kiinteistön aurinkovoiman potentiaalin
  2. Asiakas ja Helen tekevät sopimuksen yhteistyöstä
  3. Helen suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää voimalan
  4. Aurinkosähköä saadaan lupien ja tukihakemusten käsittelystä riippuen noin puolen vuoden kuluttua sopimuksesta

Kysy lisää!

Kiinnostuitko aurinkosähköstä? Kysy lisää asiantuntijoiltamme.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kaukojäähdytys Ilmarisen kiinteistöissä

Ilmarisen pääkonttorissa ja useissa kiinteistöissä on kaukojäähdytys. Vastuu ympäristöstä näkyy vahvasti myös Ilmarisen sijoitustoiminnassa. Allekirjoittamalla Montreal Pledge -sitoumuksen Ilmarinen on lupautunut paljastamaan vuosittain salkkujensa hiilijalanjäljet.

Tulevaisuuden teknologiaa

Climate Leadership Councilin toiminnanjohtaja Jouni Keronen näkee, että ilmastonmuutoksen hillintä tarjoaa yrityksille valtavasti mahdollisuuksia.

Sähkömarkkinat muutoksessa

Fingrid Oyj:n johtajan Asta Sihvonen-Punkan mielestä hallittu siirtyminen hiilineutraaliin sähköntuotantoon tapahtuu markkinoiden joustavuutta ja markkinaehtoisuutta lisäämällä.