Artikkeli / 19.12.2016

Sähkö­järjestelmän päivitys lisää kodin sähkö­turvallisuutta ja toimivuutta

Vanhan sähköjärjestelmän päivittäminen nykyvaatimuksia vastaavaksi lisää kodin sähköturvallisuutta ja parantaa laitteiden ja arjen toimivuutta.
Teksti: Sari Loukasmäki

Lisää toimivuutta

Sähköjärjestelmän tuominen 2000-luvulle parantaa turvallisuutta ja laitteiden toimivuutta ehkäisten esim. heikoista liitoksista johtuneita häiriöitä, kuten jännitevaihteluiden aiheuttamia laitevaurioita. Pistorasioiden ja valaisinpisteiden lisääminen sekä käyttökytkimien sijainnin uudelleen miettiminen parantavat kodin toiminnallisuutta. Riittävä määrä ja oikeisiin paikkoihin sijoitetut pistorasiat ja käyttökytkimet tuovat helppoutta ja vaivattomuutta arkisiin askareisiin ja laitteiden käyttöön.

”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” -sanonta pätee tässäkin. Sähköjärjestelmän päivityksen suunnitteluun kannattaa panostaa ja miettiä, mitä kaikkea samalla voitaisiin tehdä. Onko arjen toimivuutta ja kodin energiatehokkuutta lisäävälle kotiautomaatiolle tarvetta? Miten on kodin valvontajärjestelemän tai sähköauton latauspisteen laita? Antenni- ja dataverkon päivittämisestä kannattaa niin ikään huolehtia samassa yhteydessä.

Tuvallisuus on tärkeintä

Sähkötöiden tekeminen kuuluu vain sähköalan ammattilaisille. Ammattilaisen tekemänä voi varmistua sähköasennusten laadusta sekä siitä, että työ on tehty turvallisesti ja kestävästi. Osaavia ja luotettavia sähkömiehiä voi etsiä Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton (STUL ry) Löydä Sähkömies -palvelusta, josta löytyy sähköurakoitsijoita eri puolilta Suomea.

Kodin sähköturvallisuusasioista ja maallikoille sallituista sähkötöistä löytyy hyvää tietoa Tukesin Kodin sähköturvallisuus -oppaasta.

Juttu on tiivistetty Helenin energia-asiantuntija Markku Mannilan esityksestä 25.10.2016 Helenin asiakastilaisuudessa. Tutustu tilaisuuksiimme ja ilmoittaudu helen.fi/tapahtumat

Lue lisää aiheesta

Fiksu energiankäyttö