Artikkeli / 21.3.2019

Näin selvität helposti, kuinka moni taloyhtiössäsi aikoo hankkia sähköauton

Tiedätkö jo, kuinka monessa taloyhtiösi parkkiruudussa on lähitulevaisuudessa sähköauto? Kerää tiedot asukkailta Helenin uudella kyselytyökalulla.

Teksti: Mia Virolainen Kuvat: Kuulu Oy

Suomen teillä on Trafin mukaan jo nyt yli 15 000 ladattavaa hybridiä ja täyssähköautoa. Suomen sähköisen liikenteen tavoitteisiin on kirjattu, että vuonna 2020 sähköautoja on 20 000 ja vuonna 2030 jopa 250 000.

Tarve sähköautojen lataamiseen kasvaa voimakkaasti tulevina vuosina, ja yleisin paikka sähköauton lataamiseen on kotona. Taloyhtiöiden rooli latausmahdollisuuden tarjoajina on siis merkittävä.

"Nyt on hyvä hetki lähteä selvittämään, miten lataus voitaisiin järjestää taloyhtiössä”, sanoo sähköisen liikenteen asiantuntija, innovaattori Jussi Ylinen Heleniltä.

Jotta taloyhtiössä osataan hankkia oikea määrä sähköautojen latauspisteitä, tarvitaan tietoa asukkaiden aikeista ostaa sähköautoja.

Helen tarjoaa sähköautojen lataustarpeen selvittämisen avuksi maksuttoman kyselytyökalun, jonka avulla taloyhtiössä voidaan selvittää tämän hetkinen ja lähitulevaisuuden tarve sähköautojen latauspisteille.

Kyselyn vapaaseen kenttään asukkaat voivat kirjoittaa ajatuksiaan ja toiveitaan sähköautojen lataamiseen liittyen. Kun asukkaat ovat vastanneet kyselyyn, palvelu tekee sähköautojen latauksen tarpeesta selkeän raportin.

Jos raportti kertoo tarpeesta sähköautojen latausmahdollisuuteen taloyhtiössä lähitulevaisuudessa, seuraava askel kohti latauspisteiden hankintaa on selvittää kiinteistön kapasiteetti sähköautojen latauspisteiden asentamiseen. Selvitys onnistuu kätevästi Helenin etäkatselmus-palvelun avulla. Tämäkin palvelu on saatavilla koko Suomeen.

”Latauskyselyn raportin ja etäkatselmuksen pohjalta on helppo pyytää tarjous sähköautojen latauspaikoista ja jatkaa keskustelua latauspisteiden hankinnasta esimerkiksi yhtiökokouksessa”, sanoo Ylinen.

Lue lisää aiheesta

Taloyhtiöt Sähköinen liikenne