Artikkeli / 2.9.2020

”Yhä useampi työntekijä toivoo, että sähköauton lataus työpaikalla on mahdollista”

Sähköautojen latauspalvelu on yrityksille vaivaton hankinta. Laskutus kohdistuu suoraan latauslaitteen käyttäjälle, joten epäselvyyksiä latauspisteiden kuluista ei synny, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Jere Jokinen Helenistä.

Teksti: Marjukka Puolakka Kuvat: Getty Images

Vuonna 2020 Suomessa myydyistä uusista autoista joka kuudes on ollut sähköauto. Nyt jos koskaan on yritysten aika hankkia pysäköintitiloihinsa sähköautojen latauslaitteita, jotka helpottavat sekä työntekijöiden että asiakkaiden ja vierailijoiden arkea. Sähköauton latausmahdollisuus on myös kannanotto puhtaan liikkumisen puolesta ja kertoo yrityksen arvoista.

– Yrityksissä yhä useampi työntekijä toivoo, että auton saa työpäivän aikana lataukseen. Liiketiloissa taas latauspisteet ovat tehokas tapa houkutella asiakkaita. Asiakkaat myös viihtyvät pidempään kauppakeskuksessa tai liikkeessä, joissa on tarjolla sähköauton latausmahdollisuus, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Jere Jokinen Helenistä.

Helen tarjoaa sähköautojen lataamiseen yrityksille helpon ja turvallisen ratkaisun aina suunnittelusta ja asennuksesta palvelun ylläpitoon. Yritys voi hankkia latauspisteen omaksi tai kiinteällä kuukausimaksulla toimivana palveluna.

Kun yritys ottaa yhteyttä, Helenistä tulee asiantuntija paikan päälle selvittämään, millainen latausratkaisu sopii parhaiten yrityksen tarpeisiin.

– Kartoituksessa selvitämme, kuinka kiinteistön sähköliittymän kapasiteetti riittää nykyisiin ja tuleviin lataustarpeisiin. Helen tarjoaa eritehoisia latauslaitteita, joista löytyy ratkaisu yritysten erilaisiin tarpeisiin sekä täyssähköautojen että ladattavien hybridien latauksessa.

Latauspalvelu laskuttaa käyttäjää

Kun yritys on tehnyt päätöksen latauspalvelun hankinnasta, pallo siirtyy Heleniin. Helen vastaa siitä, että latauslaitteiden asennukset, sähkökeskuksen muutokset, kaapeloinnit ja muut työt hoituvat mallikkaasti ja turvallisesti. Se huolehtii myös latauspalvelun käyttöönotosta, ylläpidosta sekä 24/7-asiakastuesta.

Latauspalvelun käyttö on helppoa. Yrityksen sähköautoilevat työntekijät rekisteröityvät Helen Lataus -palvelun asiakkaiksi. Tämän jälkeen he käyttävät latauspisteitä RFID-tunnisteella tai mobiilisovelluksella. Yrityksellä on tieto latauspalvelun kaikista käyttäjistä.

– Latauspalvelu laskuttaa suoraan sähköauton käyttäjää, joten epäselvyyksiä latauspisteen kuluista ei synny. Palvelun käyttö on helppoa ja tasavertaista kaikille työntekijöille, Jokinen vakuuttaa.

Helen Lataus -palvelun käyttäjinä sähköautoilijalla on käytössään Helenin omien latauspisteiden lisäksi koko Euroopan laajuinen sähköautojen julkinen latausverkosto.

Lue lisää aiheesta

Yritykset Sähköinen liikenne