Artikkeli / 25.10.2022

Sähköinen liikenne yleistyy - Latauspisteiden hankinta parantaa yrityksen asiakaskokemusta ja työnantajamielikuvaa

Sähköisen liikenteen yhä nopeamman yleistymisen myötä, nyt jos koskaan yrityksen kannattaa hankkia latauspisteitä pysäköintitiloihinsa. Latauspisteiden hankinta on konkreettinen vastuullisuusteko, joka tuo yritykselle monia hyötyjä. 

Artikkelin päänostot:

  • Sähköinen liikenne Suomessa yleistyy kovaa vauhtia 
  • Latauslaissa edellytetään latauspisteen löytymistä muista kuin asuinkäytössä olevista rakennuksissa 
  • Latauspisteen hankinta on konreettinen vastuullisuusteko 
  • Yritys hyötyy latauspisteen hankkimisesta monilla tavoin
  • Latauspisteen hankinta on yritykselle helppoa

Sähköautojen tulevaisuus - Vuoteen 2030 mennessä jopa joka neljäs auto on sähköauto

Sähköinen liikenne Suomessa yleistyy kovaa vauhtia ja tulevaisuudessa vauhti vain jatkaa kiihtymistään. Vuoteen 2030 mennessä maassamme noin joka neljäs auto on sähköauto. Pitkään jatkunut sähköisen liikenteen kasvu näyttää kiihtyvän, sillä viimeisen 12 kuukauden aikana ladattavien hybridien määrä on kasvanut 46 prosenttia ja täyssähköisten autojen määrä hurjat 124 prosenttia. 

Tavoitteena on vuoteen 2045 mennessä muuttaa Suomen liikenne päästöttömäksi ja lopettaa fossiilisten polttoaineiden myynnin kotimaan liikenteessä.

Sähköisen liikenteen yleistyminen näkyy myös vuonna 2020 eduskunnan hyväksymässä latauslaissa. Siinä edellytetään, että sähköauton latauspiste on löydyttävä muista kuin asuinkäytössä olevista rakennuksista. Laki koskee saneeraus- ja uudiskohteita, joissa on yli 10 pysäköintipaikkaa ja myös jo olemassa olevia parkkipaikkoja, joissa on yli 20 pysäköintipaikkaa. Näihin tulee asentaa vähintään yksi sähköauton latauspiste.  

“Sähköisen liikenteen nopean yleistymisen myötä ja edellä mainitun latauslain vuoksi, nyt jos koskaan on yrityksen aika hankkia pysäköintitiloihinsa ensimmäiset latauspisteet“, kertoo Helenin sähköisen liikenteen tuoteryhmäpäällikkö Markus Logren.

Latauspisteen hankinta on konkreettinen vastuullisuusteko

Vastuullisuus on asia, joka on nyt kaikille yrityksille olennaista ja kestävän kehityksen tavoitteita on jo lähes jokaisen yrityksen strategiassa. Vastuullisuuden kasvattaminen vaikuttaa yrityksen brändiarvoon, osakkeen arvoon ja myyntiin. Yrityksen kannattaakin alkaa panostaa vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen viimeistään nyt, jottei se tipu kyydistä ja menetä kilpailukykyään.

"Sähköauton latauspisteiden hankinta on yritykselle konkreettinen vastuullisuusteko, joka viestii ekologisen liikkumisen tukemisen puolesta”, sanoo Logren

Yhä useampi asiakas ja työntekijä arvostaa sähköauton latausmahdollisuutta, joten yrityksen tarjoama asiakaskokemus paranee latausmahdollisuuden myötä. Hyvällä latauskokemuksella yritys vetää puoleensa sähköautoilevia asiakkaita, jotka tuovat yritykselle lisätuloja sekä latauksen että asioinnin kautta. Myös yhä useampi työntekijä toivoo, että auton saa työpäivän ajaksi lataukseen.

Uusin työsuhde-etu mahdollistaa verottoman latauksen yrityksen työntekijöille. Työnantajan tarjoama sähköauton latausetu on vapautettu väliaikaisesti verosta vuoteen 2025 asti. Näin veronalaista tuloa ei synny, jos työntekijä lataa omaa tai työsuhdeautoaan työpaikalla tai julkisessa latauspisteessä työnantajan kustantamana. 

"Latauspisteiden hankinta on yritykselle konkreettinen vastuullisuusteko, joka viestii ekologisen liikkumisen tukemisen puolesta”

Sähköauton latauspisteen hankinta on helppoa

”Tarjoamme sähköautojen lataamiseen yrityksille helpon ja turvallisen ratkaisun aina suunnittelusta ja asennuksesta palvelun ylläpitoon. Halutessasi vastaamme latauspisteidenne ylläpidosta ja huollosta. Yritys voi hankkia Helenin sähköauton latausratkaisun palveluna tai erillisenä kertahankintana”, kertoo Logren.

Sähköauton latausratkaisu palveluna sisältää avaimet käteen -toimituksena suunnittelun ja laitteiston asennuksineen sekä ylläpidon ja huollon sopimuskauden ajaksi kiinteällä kuukausimaksulla. Palvelun pariin pääsee vaivattomasti, eikä se vaadi suurta kertainvestointia laitteiston hankkimiseen.  

Latausratkaisu kertahankintana on perinteisempi tapa hankkia latausratkaisu. Myös tämä on avaimet käteen-toimitus, joka sisältää kaiken tarvittavan suunnittelusta käyttöönottoon. Huoltopalvelun voi hankkia halutessaan erikseen.  

Yrityksen on myös hyvä huomioida, että on kannattavampaa tehdä latausratkaisu osana isompaa kokonaisurakkaa. Tällä tarkoitetaan sitä, että ensimmäisten latauspisteiden asentamisen ohella yrityksen kannattaa rakentaa samalla kertaa latausvalmiudet myös tulevaisuuden latauspisteitä varten. Yritys voi nyt myös hakea ARA -tukea sähköauton latauspisteiden hankintaan.

Latauspisteen hankinnan hyödyt yritykselle:

  • Latauspiste tuo lisätuloja yritykselle 
  • Viestii ekologisuudesta ja yrityksen arvoista 
  • Asiakaskokemus paranee 
  • Potentiaalisten työntekijöiden kiinnostus yrityksestä kasvaa 
  • Tuo lisäarvoa työsuhteeseen

Tutustu sähköauton latauspisteisiin yritykselle!

Lue lisää aiheesta

Yritykset Sähköinen liikenne