Sähkö

Näin selvität helposti, kuinka moni taloyhtiössäsi aikoo hankkia sähköauton

  • Teksti: Mia Virolainen
  • Kuvat:
  • 20.03.2019

Tiedätkö jo, kuinka monessa taloyhtiösi parkkiruudussa on lähitulevaisuudessa sähköauto? Kerää tiedot asukkailta Helenin uudella kyselytyökalulla.

Suomen teillä on Trafin mukaan jo nyt yli 15 000 ladattavaa hybridiä ja täyssähköautoa. Suomen sähköisen liikenteen tavoitteisiin on kirjattu, että vuonna 2020 sähköautoja on 20 000 ja vuonna 2030 jopa 250 000.

Tarve sähköautojen lataamiseen kasvaa voimakkaasti tulevina vuosina, ja yleisin paikka sähköauton lataamiseen on kotona. Taloyhtiöiden rooli latausmahdollisuuden tarjoajina on siis merkittävä.

"Nyt on hyvä hetki lähteä selvittämään, miten lataus voitaisiin järjestää taloyhtiössä”, sanoo sähköisen liikenteen asiantuntija, innovaattori Jussi Ylinen Heleniltä.

Jotta taloyhtiössä osataan hankkia oikea määrä sähköautojen latauspisteitä, tarvitaan tietoa asukkaiden aikeista ostaa sähköautoja.

Helen tarjoaa sähköautojen lataustarpeen selvittämisen avuksi maksuttoman kyselytyökalun, jonka avulla taloyhtiössä voidaan selvittää tämän hetkinen ja lähitulevaisuuden tarve sähköautojen latauspisteille.

Kyselyn vapaaseen kenttään asukkaat voivat kirjoittaa ajatuksiaan ja toiveitaan sähköautojen lataamiseen liittyen. Kun asukkaat ovat vastanneet kyselyyn, palvelu tekee sähköautojen latauksen tarpeesta selkeän raportin.

Jos raportti kertoo tarpeesta sähköautojen latausmahdollisuuteen taloyhtiössä lähitulevaisuudessa, seuraava askel kohti latauspisteiden hankintaa on selvittää kiinteistön kapasiteetti sähköautojen latauspisteiden asentamiseen. Selvitys onnistuu kätevästi Helenin etäkatselmus-palvelun avulla. Tämäkin palvelu on saatavilla koko Suomeen.

”Latauskyselyn raportin ja etäkatselmuksen pohjalta on helppo pyytää tarjous sähköautojen latauspaikoista ja jatkaa keskustelua latauspisteiden hankinnasta esimerkiksi yhtiökokouksessa”, sanoo Ylinen.

Avainsanat

Sähköautot

Sähköautot taloyhtiössä

Selvitä tarve latauspisteiden hankintaan kyselytyökalulla.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Jopa 90 prosenttia matkoista voitaisiin tehdä jo nyt sähköautoilla

Uudet henkilöautot sähköistyvät nyt Suomessakin nopeaa vauhtia, kun sähköautojen hinnat laskevat ja latauspisteitä tulee lisää.

Sähköauto ei jätä tielle – latauspisteitä riittää eri puolilla Suomea

Kimmo Karhu vaihtoi täyssähköautoon vuoden alussa. Samalla muuttui koko ajofilosofia, eikä paluuta entiseen ole.

Näistä syistä sähköauto on monelle sopiva menopeli

Sähköautoilu yleistyy vauhdilla. Suomen teillä huristelee jo noin 25 000 sähköautoa. Voisiko sähköauto sopia sinullekin?