Laskun lukuohje

Katso ohjeet sähkö- ja kaukolämpölaskun lukemiseksi. Jos sinulla on edelleen kysyttävää laskusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Sähkölasku tutuksi

Tutustu sähkölaskuumme. Avaa kuvat suuremmaksi klikkaamalla.

1. Laskun tiedot Laskun numero, eräpäivä ja viite

2. Asiakkaan tiedot Ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluun tarvitset laskustasi jonkin yksilöivistä numerotunnuksista: asiakasnumero, sopimusnumero, laskun numero tai käyttöpaikkatunnus. Asiakkuuteen liittyvät tiedot löytyvät samasta kohdasta.

3. Sopimuksen tiedot Sopimusnumero, sopimuksen voimassaoloaika sekä sopimuksen laskutustiedot on koottu yhteen.

4. Toteutunut sähkönkäyttö Näyttää sähkön käytön kilowattitunteina ja euroina mittarinlukujen väliseltä ajalta.

5. Laskun loppusumman erittely Kertoo arvonlisäveron osuuden sähkölaskun loppusummasta ja laskun arvonlisäverottoman loppusumman.

Sivu 2: kulutuslaskun erittely

6. Laskun tiedot Kulutuslaskun laskutusjakso esim. 01.02.2020-30.04.2020.

7. Laskuerittely Sähköenergian erittely toteutuneeseen sähkönkäyttöön perustuen. Erittelyriveillä esitetään sähkötuote, ajanjakso, jolta kulutus on mitattu, määrä, joka kertoo toteutuneen sähkönkäytön (kWh), yksikköhinta ja rivin summa euroina. Laskuerittelyssä esitetään toteutunut sähkökäyttö, mutta ei mittarin lukemia.

Kaukolämpölasku tutuksi

Tutustu kaukolämpö- ja jäähdytyslaskuihin. Avaa kuvat suuremmaksi klikkaamalla.

1. Laskun tiedot Laskun numero, laskutuskausi ja eräpäivä.

2. Asiakkaan tiedot Ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluun tarvitset asioinnin nopeuttamiseksi kulutuspaikan numeron. Sen ja muut asiakkuuteen liittyvät tiedot löytyvät samasta kohdasta.

3. Sopimuksen tiedot Sopimuksen tiedot kohdasta löytyy kiinteistösi sopimusvesivirta sekä mahdolliset pyytämäsi viitetiedot.

4. Kulutuslaskun yhteenveto Näyttää laskun koosteen tuotteittain.

Sivu 2: Kulutuslaskun erittely

5. Erittelyn perustiedot Erittelyssä esitetään energiamaksujen perusteena olevat käytetyt lämpöenergian määrät. Kulutuslaskun laskutusjakso esim. 30.9.-30.11.2014.

Kaukolämpölaskun lukuohjeKaukolämpölaskun lukuohje

Katso myös