Aurinkoa kotiin

Sähkövarasto pientaloon

Aurinkopaneelien tuottamasta sähköstä vain osa päätyy usein omaan käyttöön, sillä auringonpaiste ja sähkönkulutus eivät aina osu samalle hetkelle. Sähkövaraston avulla voit käyttää tuottamasi sähkön itse.

Miksi sähkövarasto?

  • Sähkövaraston avulla pystyt käyttämään aurinkosähköä myös silloin, kun paneelisi eivät sitä tuota. Sähkövarasto kasvattaa aurinkosähköjärjestelmäsi käyttöasteen 90 %:iin.
  • Sähkövarasto edistää puhdasta uusiutuvaa energiantuotantoa ja tasaa sähkönkäyttöäsi.
  • Sähkövaraston joustokykyä tarvitaan uusiutuvan energian tuotannon lisääntyessä. Hankkimalla sähkövaraston Heleniltä pääset osaksi älykästä sähköverkkoa.

 

Aurinkoenergian tuotanto

Aurinkoenergiaa tuotetaan yleensä päivisin, jolloin auringonpaiste on kovimmillaan.

Aurinkoenergian kulutus

Ilman sähkövarastoa käytät itse aurinkoenergiaa vain silloin kun sitä tuotetaan.

Energian kulutus

Sähkövaraston avulla saat siirrettyä päivällä tuottamasi aurinkoenergian tunneille, jolloin aurinko ei paista. Näin saat parhaan hyödyn tuottamastasi energiasta.

Helenin tarjoamat sähkövarastot

Valikoimastamme löydät laadukkaat ja joustavasti asiakkaan tarpeisiin soveltuvat Sonnen-sähkövarastot. Varastot ovat kapasiteetiltaan 6–16 kWh. Sähkövarasto vaatii tilaa kiinteistöstäsi suunnilleen jääkaapin verran.

Helen rakentaa älykästä sähköverkkoa, jonka osaksi Heleniltä ostetut sähkövarastot liitetään. Joustossa asiakkaan sähkövarasto voi osallistua tarvittaessa älykkään sähköjärjestelmän tukemiseen häiritsemättä asiakkaan omaa käyttöä. Lue lisää joustosta.

Mikäli olet hankkimassa sähkövarastoa aurinkopaneeleiden yhteydessä, voit kokeilla Helenin aurinkolaskurilla, minkä kokoinen sähkövarasto on kiinteistöösi sopiva. Tutustu myös sähkövaraston ja aurinkopaneelit yhdistävään tuottajapakettiin

Sähkövarasto 6 kWh

Sähköä käytettävissä aurinkopaneelien tuotantoa vastaavalla kapasiteetilla noin 2 tuntia
Käyttökelpoinen kapasiteetti
Laajennettavissa 2 kWh:n lisäpaketeilla
6 kWh / 3 kW
Akun hyötysuhde 98 %
Sijainti kiinteistössä Sisätiloissa
Mitat 184 cm x 64 cm x 22 cm
Takuu Takuu 10 vuotta, akun käyttöikä suunniteltu 20 vuodeksi. Takuu 10 000 lataus-purku-sykliä.
Pientuotannon myynti 13 c/kWh
Hinta kuukausimaksulla alkaen 228,90 €/kk* (sis. alv 24 %)
Kokonaishinta alkaen 10 900 € (sis. alv 24 %)

Hinta sisältää asennuksen ja käyttöönoton.

* Luottoaika 57 kk. Todellinen vuosikorko 7,29 %, kun nimelliskorko on 6,3 %. Kokonaisluottohinta 12 825,75 €, johon sisältyy laskutuspalkkio 5 €/kk (Tilanne 04/2018). Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj.

Sähkövarasto lisää omavaraisuutta

Sähkövarasto sijoitetaan kuivaan ja lämpimään tilaan.

Helsingin Herttoniemenrannassa sijaitsevan omakotitalon aurinkopaneelit saivat keväällä parikseen sähkövaraston, jonka ansiosta aurinkosähkö saadaan lähes kokonaan asukkaiden omaan käyttöön. Lue asukkaiden ajatuksista ja kokemuksista aurinkoenergiaan ja sähkön varastointiin liittyen. 

 Lue lisää

Usein kysyttyä sähkövarastoista

Sähkövaraston avulla pystyt hyödyntämään aurinkosähkövoimalaasi tehokkaammin, sillä sen ansiosta aurinkosähkön tuotanto ja kulutus eivät ole sidoksissa toisiinsa, eikä aurinkosähköä tarvitse myydä verkkoon. Sähkövarasto myös tukee sähkön toimitusvarmuutta ja vähentää sähkökatkoista aiheutuvaa haittaa. Ostaessasi sähkövaraston Heleniltä voit tehdä rahanarvoisen yhteiskäyttösopimuksen, jolloin sähkövarastosi osallistuu älykkään sähköverkon tukemiseen.

Täyteen ladattua sähkövarastoa voi sen koosta riippuen hyödyntää 24 tuntia.

Sähkövarasto tarvitsee suunnilleen jääkaapin verran tilaa. Sopiva paikka sähkövarastolle on esimerkiksi lämmin varasto, mutta kauniin muotoilun ansiosta se sopii myös osaksi asuintilojen sisustusta.

Joustossa asiakkaan sähkövarasto osallistuu älykkään sähköverkon taajuuden tasapainottamiseen. Sähkövarastot ovat erinomaisia sähkön laadun ja toimitusvarmuuden ylläpitäjiä, sillä ne pystyvät nopean ja tarkan säätökykynsä ansiosta latautumaan ja purkautumaan vallitsevan taajuuden mukaisesti, jos sähköverkossa on häiriö. Asiakkaan sähkövarasto joustaa verkon tilanteen mukaan, eli sähkövarastoa ladataan tai puretaan verkkosähköllä sovitusti, kuitenkin niin että laite on aina asiakkaan käytettävissä kun sille on omaa käyttöä. Joustosta ei aiheudu haittaa asiakkaan omalle käytölle eikä se vaikuta sähkövaraston käyttöikään.

Myymme sähkövarastoja sekä yksittäin hankittuna että paketoituna tarpeeseesi sopivan aurinkosähköjärjestelmän kanssa. Pelkän sähkövaraston avulla voit varautua sähkökatkoihin ja käyttää akkuun varastoitua energiaa varavoimana. Varaston avulla voit myös optimoida kiinteistön sähkönkulutusta. Yksittäin hankittua sähkövarastoa voi ladata verkkosähköllä. Kannattavinta lataaminen on silloin kun sähkön hinta on matalalla ja purkaminen omiin kulutustarpeisiin puolestaan silloin kun sähkön hinta on korkealla. Sähkövaraston yhteydessä suosittelemme Helenin Pörssisähkö-tuotetta. Sähkövarastosta saa kuitenkin parhaan hyödyn pientalossa yhdistämällä sen aurinkopaneeleihin.

Ota yhteyttä

Timo Huolman Myyntipäällikkö 050 559 1913
Kristiina Siilin Projektipäällikkö 040 653 1316
 

Muita energiaratkaisuja

  • Osta ympäristösähköä Heleniltä

  • Vuokraa oma paneeli aurinkovoimalasta

Jaa: