• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Innovaatiohaasteen kautta uusia oivalluksia kiinteistöjen energiadatan rikastamiseen

Halusimme haastaa yrityksiä, niin pieniä kuin suuriakin, ratkomaan kiinteistöjen energianhallintaan liittyviä pulmia dataa innovatiivisesti hyödyntäen. Niinpä yhdistimme voimat yhteiskehitystä fasilitoivan Industryhackin kanssa ja järjestimme innovaatiohaastekilpailun.

Kapacity.ion Jaakko Rauhala (vas.), Rami El Geneidy ja Sonja Salo nappasivat haastekisan voiton.

Innovaatiohaasteessa kutsuimme alan parhaimpia yrityksiä ideoimaan ja ratkomaan kiinteistöjen omistajien kiinteistönhallintaan liittyviä pulmia Helenin dataa innovatiivisesti rikastamalla.

Tahdoimme nähdä ratkaisuja, jollaisia markkinoilta puuttuu, mutta joita asiakkaat eli kiinteistöjen omistaja ja kiinteistöihin ammattimaisesti sijoittavat kaipaavat. Haaste toteutettiin 21 päivässä. Saimme kaikkiaan 32 hakemusta, joista syvällisen analyysin perusteella valitsimme kuusi tiimiä kehittämään ratkaisuehdotuksiaan eteenpäin.

Yhdessä kehittäen tiimien ideat hioutuivat

Sparrailimme tiimejä heleniläisten mentoreiden kanssa ja jalostimme ideoita. Kiinteistöyhtiö Antilooppi oli mukana tuomassa haasteeseen syvempää asiakasongelman ymmärrystä ja ihmiskeskeistä näkemystä. Heidän näkemyksensä kiinteistöalalta ovat olleet arvokkaita.

Strategisena palvelumuotoilijana Helenissä työskentelevä Antti Rautavuori kuvasi mentorin näkökulmasta haastetta virkistävänä kokemuksena:

”Vaikka aiheet liikkuivat hyvinkin tutuissa kuvioissa, löytyi tiimeiltä tuoreita näkökulmia, ketteryyttä ja intoa, joista pystyy ammentamaan omaankin tekemiseen. Erityisen mukavaa oli nähdä monen tiimin ihmis- ja asiakaslähtöinen lähestyminen haasteisiin, joita usein koitetaan ratkaista hyvin teknologiavetoisesti.”

Voittajan kanssa yhteinen kehitysprojekti

Voittajaksi selviytyi Kapacity.io, jonka ratkaisussa yhdistetään kiinteistön käyttäjien antamaa olosuhdepalautetta ja energiadataa. Niiden avulla voimme kehittää asiakkaillemme entistä parempia kokonaispalveluita. Ratkaisu vakuutti tuomarit erityisesti asiakaslähtöisyydellään.

Seuraavaksi etenemme kohti konkretiaa. Voittajatiimin kanssa toteutetaan Proof of Concept -projekti, jossa jalostetaan suunnitelmaa. Tavoitteena on testata Kapacity.io:n ehdotuksen ensimmäistä versiota asiakkailla. Samalla testaamme myös yhteistyön toimivuutta ja rakennamme pohjaa mahdolliselle pidemmälle kumppanuudelle.

Helen haluaa tuoda uuden energia-aikakauden parhaat ratkaisut asiakkaiden saataville, ja siksi rakennamme kestävää tulevaisuutta yhdessä asiakkaiden ja kumppaneidemme kanssa.

Kristiina Siilin

Kristiina Siilin

Kristiina vastaa Helenillä sähkövarastojen ja jouston liiketoiminnasta ja sen kehityksestä. Uuden oppiminen ja jatkuva kehittyminen ohjaavat Kristiinan työtä - niiden avulla hän uskoo voivansa vaikuttaa ja kääntää energiamurroksen haasteet liiketoiminnan kasvun mahdollisuuksiksi.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin