Hyödynnä Helen Fiksu -sähkön tarjoushinta!
Jos kaipaat hintavakautta sähkösopimukseesi, meillä on sinulle hyviä uutisia: Nyt voit yhdistää kiinteähintaisen ja tuntihinnoitellun sähkön parhaat puolet vaihtamalla Helen Fiksu -sähkösopimukseen.
Kampanja on päättynyt 23.4.2023.
Vaikuta sähkön hintaan omalla käytölläsi
Tarjoushintaisessa, määräaikaisessa Helen Fiksu -sähkösopimuksessa voit vaikuttaa sähkön hintaan itse omalla käytölläsi. Se muistuttaa Pörssisähköä, mutta on turvallisempi, sillä siinä on Pörssisähköä enemmän hintavakautta. Helen Fiksu -sähkön kiinteä perusosa tuo vakautta sähkön hinnalle ja suuntaamalla kulutuksesi edullisille tunneille hyödyt sähkön tuntihinnoittelusta.
- 24 kuukauden määräaikainen sopimus
- Sopimuksen perusmaksu on sama koko sopimuskauden ajan
- Sähkötapaturmavakuutus koko perheellesi sisältyy hintaan
- Sähkön alkuperä on Suomen tuotantoalkuperäjakauman mukainen: ydinvoima 49 %, fossiiliset 41 %, uusiutuvat 10 % (2021)
- Hinnat sisältävät alv. 24 %. 30.4.2023 asti alv. on 10 %.
- Sopimusehdot
Helen Fiksu -sähkön hinnan muodostuminen
Helen Fiksu -sähkösopimuksen hinta muodostuu sähköhinnan perusosasta, käyttövaikutuksesta ja kuukausittaisesta perusmaksusta.
Perusosan hinta määräytyy sopimuksen tekohetkellä kyseisen päivän hinnan mukaan, ja se pysyy samana kahden vuoden ajan.
Käyttövaikutus pienentää tai kasvattaa perusosan kokoa riippuen siitä, käytätkö sähköä matalan vai korkean hintahetken aikana.
Jos suurin osa sähkönkulutuksestasi osuu niille vuorokauden tunneille, kun sähkön hinta on keskimääräistä korkeampi, perusosan hinta nousee toteutuneen käyttövaikutuksen verran. Jos taas ajoitat sähkönkulutuksesi tunneille, jolloin sähkön hinta on keskimääräistä matalampi, perusosan hinta pienenee toteutuneen käyttövaikutuksen verran.
Sähkönkulutustasi ohjaamalla voit itse vaikuttaa sähkölaskusi suuruuteen hyödyntämällä ne vuorokauden tunnit, jossa hinta on alhaisempi.
Helen Fiksu -sähkösopimuksen kiinteä kuukausittainen perusmaksu ei ole riippuvainen sähkönkulutuksesi määrästä.
Esimerkki käyttövaikutuksen jakaumasta
45% Hintaa laskeva kulutus
25% Hintaa nostava kulutus
30% Neutraali vaikutus
Perusosa 10,0 c/kWh
Esimerkissä sähkönhinnan perusosa on 10 c/kWh. Käyttövaikutus on esimerkissä joko + 2 c/kWh tai - 2 c/kWh.


Olet käyttänyt sähköä edullisten hintojen aikaan
Käyttövaikutus: - 2 c/kWh
Sähköenergian laskutushinta: 10 - 2 = 8 c/kWh
+ perusmaksu: €/kk


Olet käyttänyt sähköä kalliiden hintojen aikaan
Käyttövaikutus: + 2 c/kWh
Sähköenergian laskutushinta: 10 + 2 = 12 c/kWh
+ perusmaksu: €/kk
Lisätietoa sähkösopimuksesta
Ajoita paljon energiaa kuluttavat toiminnot, kuten pyykinpesu, saunominen, sähköauton lataus tai sähkölämmitys, mahdollisuuksien mukaan myöhäisiltoihin, öihin ja viikonloppuihin, jolloin sähkönhinta on keskimääräistä matalampi.
Selvitä tämänhetkiset kulutustietosi, ja tarkastele tuntikohtaisia kulutustottumuksiasi. Oikeat kulutustiedot auttavat tekemään järkeviä energiatehokkuustoimia, ja jo pienillä toimilla voit vähentää energiankulutusta merkittävästi.
Maanantai - Perjantai

Lauantai - Sunnuntai


Edullisempi sähkö: keskitä kulutusta näille tunneille

Sähkön tyypillinen hinnankehitys eri vuorokaudenaikoina

Kalliimpi sähkö: vähennä kulutusta näillä tunneilla

Neutraali sähkö: Ei merkittävää vaikutusta hintaasi
Käyttövaikutus muodostuu, kun sähkönkulutuksesi tuntihintoja verrataan sähkön pörssihinnan kuukauden keskiarvoon. Sähkönkäyttö, joka on ajoittunut edullisille tunneille verrattuna keskihintaan, laskee energiamaksuasi, kun taas korkeamman hinnan tunneille ajoittunut sähkönkäyttö nostaa energiamaksuasi.
Käyttövaikutus kasvattaa tai pienentää kuukausikohtaista energiamaksua, riippuen kuluneen kuukauden sähkönkäyttösi ajoittumisesta. Tyypillisesti käyttövaikutuksen määrä kuukaudessa on -2,00 ja +2,00 c/kWh välillä, jolloin kuukausikohtainen sähköenergian hinta nousee tai laskee toteutuneen käyttövaikutuksen verran.
Pörssisähkön kuukausikeskihinta (c/kWh)
Edullisempi tunti (c/kWh): Hintaa laskeva vaikutus
Kalliimpi tunti (c/kWh): Hintaa nostava vaikutus
Neutraali tunti (c/kWh): Ei merkittävää vaikutusta hintaasi
Käyttövaikutuksessa on kyse oman kulutuksen tuntihintojen vertaamisesta sähkön pörssihinnan kuukauden keskiarvoon nähden.
Laskukaavana toimii (A-B) / E = c/kWh, joka muodostaa käyttövaikutuksen kyseiselle kuukaudelle.
A = Tuntikohtainen sähkönkulutuksesi (kWh) kerrotaan tuntikohtaisen pörssisähkön hinnalla (c/kWh), jonka jälkeen kaikkien tuntien tulot summataan yhteen. Koska eri tuntien sähkönkulutus ja pörssisähkön tuntihinta vaihtelevat suuresti, laskukaavalla saadaan jokaisen tunnin vaikutus huomioitua.
B = Koko kuukauden sähkönkulutuksesi (kWh) kerrotaan pörssisähkön kuukausikeskiarvolla (c/kWh). Näin saadaan laskettua arvo sähkönkulutuksellesi, jos se mukailisi pörssisähkön kuukausikeskiarvoa.
E = Koko kuukauden sähkönkulutuksesi (kWh)
Kun luvusta A vähennetään luku B, saadaan näkymä siihen, miten olet kuluttanut sähköä suhteessa sähköpörssin kuukausikeskiarvoon. Saatu luku jaetaan koko kuukauden sähkönkulutuksella, josta muodostuu kuluneen kuukauden käyttövaikutus (+/-c/kWh).
Lopullinen arvo on joko negatiivinen, jolloin sähkölaskusi loppusumma pienenee, tai positiivinen, jolloin se kasvattaa sähkölaskusi loppusummaa. Mitä enemmän saat ohjattua kulutusta kuukauden edullisille tunneille, sitä paremmin voit alittaa kuukauden keskiarvon.
Huomioithan, että sähkösopimuksessa sähköenergian laskutushinta ei voi kuitenkaan olla negatiivinen.