Hyödynnä Helen Fiksu -sähkön tarjoushinta!

Jos kaipaat hintavakautta sähkösopimukseesi, meillä on sinulle hyviä uutisia: Nyt voit yhdistää kiinteähintaisen ja tuntihinnoitellun sähkön parhaat puolet vaihtamalla Helen Fiksu -sähkösopimukseen.

Kampanja on päättynyt 23.4.2023.

Tilaa nyt

Vaikuta sähkön hintaan omalla käytölläsi

Tarjoushintaisessa, määräaikaisessa Helen Fiksu -sähkösopimuksessa voit vaikuttaa sähkön hintaan itse omalla käytölläsi. Se muistuttaa Pörssisähköä, mutta on turvallisempi, sillä siinä on Pörssisähköä enemmän hintavakautta. Helen Fiksu -sähkön kiinteä perusosa tuo vakautta sähkön hinnalle ja suuntaamalla kulutuksesi edullisille tunneille hyödyt sähkön tuntihinnoittelusta.

  • 24 kuukauden määräaikainen sopimus
  • Sopimuksen perusmaksu on sama koko sopimuskauden ajan
  • Sähkötapaturmavakuutus koko perheellesi sisältyy hintaan
  • Sähkön alkuperä on Suomen tuotantoalkuperäjakauman mukainen: ydinvoima 49 %, fossiiliset 41 %, uusiutuvat 10 % (2021)
  • Hinnat sisältävät alv. 24 %. 30.4.2023 asti alv. on 10 %.
  • Sopimusehdot 

Helen Fiksu -sähkön hinnan muodostuminen

Helen Fiksu -sähkösopimuksen hinta muodostuu sähköhinnan perusosasta, käyttövaikutuksesta ja kuukausittaisesta perusmaksusta.

Perusosan hinta määräytyy sopimuksen tekohetkellä kyseisen päivän hinnan mukaan, ja se pysyy samana kahden vuoden ajan.

Käyttövaikutus pienentää tai kasvattaa perusosan kokoa riippuen siitä, käytätkö sähköä matalan vai korkean hintahetken aikana.

Jos suurin osa sähkönkulutuksestasi osuu niille vuorokauden tunneille, kun sähkön hinta on keskimääräistä korkeampi, perusosan hinta nousee toteutuneen käyttövaikutuksen verran. Jos taas ajoitat sähkönkulutuksesi tunneille, jolloin sähkön hinta on keskimääräistä matalampi, perusosan hinta pienenee toteutuneen käyttövaikutuksen verran.

Sähkönkulutustasi ohjaamalla voit itse vaikuttaa sähkölaskusi suuruuteen hyödyntämällä ne vuorokauden tunnit, jossa hinta on alhaisempi.

Helen Fiksu -sähkösopimuksen kiinteä kuukausittainen perusmaksu ei ole riippuvainen sähkönkulutuksesi määrästä.

Esimerkki käyttövaikutuksen jakaumasta

imagedlvws.png

  45%  Hintaa laskeva kulutus

 25%  Hintaa nostava kulutus

 30%  Neutraali vaikutus        

Perusosa 10,0 c/kWh

Esimerkissä sähkönhinnan perusosa on 10 c/kWh. Käyttövaikutus on esimerkissä joko + 2 c/kWh tai - 2 c/kWh.

down.png Minus-72x72.png

Olet käyttänyt sähköä edullisten hintojen aikaan

Käyttövaikutus: - 2 c/kWh
Sähköenergian laskutushinta: 10 - 2 = 8 c/kWh
+ perusmaksu: €/kk

up.png Plus-72x72.png

Olet käyttänyt sähköä kalliiden hintojen aikaan

Käyttövaikutus: + 2 c/kWh
Sähköenergian laskutushinta: 10 + 2 = 12 c/kWh
+ perusmaksu: €/kk

Lisätietoa sähkösopimuksesta

Ajoita paljon energiaa kuluttavat toiminnot, kuten pyykinpesu, saunominen, sähköauton lataus tai sähkölämmitys, mahdollisuuksien mukaan myöhäisiltoihin, öihin ja viikonloppuihin, jolloin sähkönhinta on keskimääräistä matalampi.

Selvitä tämänhetkiset kulutustietosi, ja tarkastele tuntikohtaisia kulutustottumuksiasi. Oikeat kulutustiedot auttavat tekemään järkeviä energiatehokkuustoimia, ja jo pienillä toimilla voit vähentää energiankulutusta merkittävästi.

Maanantai - Perjantai

Maanantai - Perjantai

Lauantai - Sunnuntai

Lauantai - Sunnuntai
halvempi-sahko.png

Edullisempi sähkö: keskitä kulutusta näille tunneille

Black_line_legend.png

Sähkön tyypillinen hinnankehitys eri vuorokaudenaikoina

kalliimpi-sahko.png

Kalliimpi sähkö: vähennä kulutusta näillä tunneilla

neutraali-sahko.png

Neutraali sähkö: Ei merkittävää vaikutusta hintaasi

Käyttövaikutus muodostuu, kun sähkönkulutuksesi tuntihintoja verrataan sähkön pörssihinnan kuukauden keskiarvoon. Sähkönkäyttö, joka on ajoittunut edullisille tunneille verrattuna keskihintaan, laskee energiamaksuasi, kun taas korkeamman hinnan tunneille ajoittunut sähkönkäyttö nostaa energiamaksuasi.

Käyttövaikutus kasvattaa tai pienentää kuukausikohtaista energiamaksua, riippuen kuluneen kuukauden sähkönkäyttösi ajoittumisesta. Tyypillisesti käyttövaikutuksen määrä kuukaudessa on -2,00 ja +2,00 c/kWh välillä, jolloin kuukausikohtainen sähköenergian hinta nousee tai laskee toteutuneen käyttövaikutuksen verran.

Vipusähkö_palkkikaavio.png

Pörssisähkön kuukausikeskihinta (c/kWh)

Edullisempi tunti (c/kWh): Hintaa laskeva vaikutus

Kalliimpi tunti (c/kWh): Hintaa nostava vaikutus

Neutraali tunti (c/kWh): Ei merkittävää vaikutusta hintaasi

Käyttövaikutuksessa on kyse oman kulutuksen tuntihintojen vertaamisesta sähkön pörssihinnan kuukauden keskiarvoon nähden.

Laskukaavana toimii (A-B) / E = c/kWh, joka muodostaa käyttövaikutuksen kyseiselle kuukaudelle.

A = Tuntikohtainen sähkönkulutuksesi (kWh) kerrotaan tuntikohtaisen pörssisähkön hinnalla (c/kWh), jonka jälkeen kaikkien tuntien tulot summataan yhteen. Koska eri tuntien sähkönkulutus ja pörssisähkön tuntihinta vaihtelevat suuresti, laskukaavalla saadaan jokaisen tunnin vaikutus huomioitua.

B = Koko kuukauden sähkönkulutuksesi (kWh) kerrotaan pörssisähkön kuukausikeskiarvolla (c/kWh). Näin saadaan laskettua arvo sähkönkulutuksellesi, jos se mukailisi pörssisähkön kuukausikeskiarvoa.

E = Koko kuukauden sähkönkulutuksesi (kWh)

Kun luvusta A vähennetään luku B, saadaan näkymä siihen, miten olet kuluttanut sähköä suhteessa sähköpörssin kuukausikeskiarvoon. Saatu luku jaetaan koko kuukauden sähkönkulutuksella, josta muodostuu kuluneen kuukauden käyttövaikutus (+/-c/kWh).

Lopullinen arvo on joko negatiivinen, jolloin sähkölaskusi loppusumma pienenee, tai positiivinen, jolloin se kasvattaa sähkölaskusi loppusummaa. Mitä enemmän saat ohjattua kulutusta kuukauden edullisille tunneille, sitä paremmin voit alittaa kuukauden keskiarvon.

Huomioithan, että sähkösopimuksessa sähköenergian laskutushinta ei voi kuitenkaan olla negatiivinen.

Helenin asiakkuus kannattaa

Luotettava energiayhtiö

Olemme asiakkaiden luotettava ja toimintavarma kumppani energiamurroksessa yli 100 vuoden kokemuksella. Tarjoamme asiakkaillemme parhaat energiaratkaisut ja digitaaliset palvelut laajasta valikoimastamme.

Ilmainen Oma Helen -palvelu

Oma Helen -palvelussa saat helposti kokonaiskuvan sähkönkäytöstäsi ja pysyt ajan tasalla energia-asioistasi. Oma Helen palvelee sinua ympäri vuorokauden juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Sähkötapaturmavakuutus koko perheelle sisältyy sopimukseen

Koska sähkötapaturma voi sattua kenelle ja milloin tahansa, kaikki Helenin sähköasiakkaat saavat maksuttoman sähkötapaturmavakuutuksen sopimuksen yhteyteen.

Hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä

Saavutamme hiilineutraalin tulevaisuuden yhdessä asiakkaidemme kanssa hyödyntämällä tekoälyä, kulutusta ohjaavaa dataa, älyverkkoa, hukkalämpöä ja uusiutuvia energialähteitä maalla, merellä ja ilmassa.