Määräaikainen Valttisähkö

Määräaikainen sähkösopimus, joka tarjoaa sinulle hintavakautta sekä mahdollisuuden vaikuttaa sähkölaskun loppusummaan sähkönkulutusta ohjaamalla.

Tilaa nyt

Hintavakautta ja muunneltavuutta

Määräaikainen Valttisähkö on sähkösopimus, jossa sinulla on mahdollisuus yhdistää kiinteähintaisen ja tuntihinnoitellun sähkön hyötyjä. Sopimuksen tekohetkellä asetetaan kiinteä sähköhinnan osuus, joka pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Voit kuitenkin vaikuttaa lopulliseen sähkön hintaan ohjaamalla sähkönkulutustasi kuukauden edullisille tunneille. Tätä kutsutaan käyttövaikutukseksi, joka laskee tai nostaa sähkön kuukausihintaa riippuen siitä, miten ajoitat sähkönkäyttöäsi suhteessa pörssisähkön kuukausikeskiarvoon.

Valttisähkön hinnan muodostuminen

Mitä käyttövaikutus tarkoittaa?

Kun valitset Valttisähkön, ota samalla ilmainen Oma Helen -palvelu käyttöösi, josta käyttövaikutuksen seuraaminen on helppoa. Päivittäiset kulutussuositukset sekä pörssisähkön tuntihintagraafi helpottavat sähkönkäytön ajoittamista kuukauden edullisille tunneille. Käyttövaikutusnäkymä kertoo lisäksi, miten sähkönkäyttösi on vaikuttanut sähkölaskusi loppusummaan. Voit myös tilata omia muistutuksia korkeista ja matalista hinnoista. Lataa Oma Helen omasta sovelluskaupastasi tai kirjaudu palveluun selaimella.

Sopimuksen tiedot

  • 12 tai 24 kuukauden määräaikainen sopimus
  • Kuukausittainen perusmaksu pysyy samana koko sopimuskauden ajan
  • Sähkön alkuperä on tuotantomuodoltaan yhdistelmäsähköä: ydinvoima 18 %, fossiiliset 70 %, uusiutuvat 12 % (2022)
  • Rahanarvoisia etuja asiakkaillemme, mm. sähkötapaturmavakuutus koko perheelle
  • Muuttaessa voit siirtää määräaikaisen sopimuksen uuteen kotiin sellaisenaan tai vaihtaa sopimustyyppiä.

Sopimusehdot

Hinnat sisältävät alv. 24 %

Tämä sähkösopimus on aikaisemmin ollut nimeltään Helen Fiksu -sähkö. Muutos astui voimaan 2.2.2024 ja se ei vaikuta sähkösopimuksesi sisältöön, eli esim. sopimuksen voimassaoloon, hintoihin tai sopimusehtoihin. Nimimuutos ei vaadi sinulta toimenpiteitä.

Valitse määräaikaisen sopimuksen pituus

Energia 8,88 snt/kWh +/- käyttövaikutus, Perusmaksu 3,99 €/kk
Energia 8,28 snt/kWh +/- käyttövaikutus, Perusmaksu 3,99 €/kk
Tilaa nyt

Valttisähkön hinnan muodostuminen

Valttisähkö-sopimuksen hinta muodostuu sähkönhinnan kiinteästä osasta, käyttövaikutuksesta ja kuukausittaisesta perusmaksusta.

Kiinteän osan hinta määräytyy sopimuksen tekohetkellä kyseisen päivän hinnan mukaan, ja se pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Suurin osa sähkön hinnasta muodostuu tämän osuuden kautta.

Käyttövaikutus laskee tai nostaa sähkön kuukausihintaa riippuen siitä, miten tuntikohtainen sähkönkulutuksesi vertautuu pörssisähkön kuukauden keskiarvoon. Tähän voit vaikuttaa ajoittamalla omaa sähkönkulutustasi.

Jos ajoitat suurimman osan sähkönkulutuksestasi niille kuukauden tunneille, kun pörssisähkön kuukausihinta on keskimääräistä korkeampi, sähkön kuukausihinta nousee käyttövaikutuksen verran. Jos taas ajoitat sähkönkäyttösi kuukaudessa niille tunneille, kun pörssisähkön kuukausihinta on keskimääräistä edullisempaa, sähkön kuukausihinta laskee käyttövaikutuksen verran.

Määräaikainen Valttisähkö -sopimuksella on lisäksi kiinteä kuukausittainen perusmaksu, joka ei ole riippuvainen sähkönkulutuksesi määrästä, vaan se pysyy samana koko sopimuskauden ajan.

Huomioithan, että esitetyt laskelmat ovat käyttövaikutusesimerkkejä. Todellinen käyttövaikutus voi olla pienempi tai suurempi riippuen kulutuksesi ajoituksesta sekä pörssisähkön kulloisenkin kuukauden hintatasosta. Sopimuksen alkaessa keskellä kuukautta, voi ensimmäisen kuukauden käyttövaikutus olla normaalia korkeampi tai matalampi.

Esimerkki käyttövaikutuksen jakaumasta

Kiinteä osa 8,0 snt/kWh

  45%  Hintaa laskeva kulutus

 25%  Hintaa nostava kulutus

 30%  Neutraali vaikutus        

Esimerkkilaskelmat käyttövaikutuksesta

Esimerkissä sähkönhinnan perusosa on 8 snt/kWh. Käyttövaikutus on esimerkissä joko +0,75 snt/kWh tai -0,75 snt/kWh.

down.png Minus-72x72.png

Olet käyttänyt sähköä edullisten hintojen aikaan

Käyttövaikutus: -0,75 snt/kWh
Sähkön kuukausihinta: 8 - 0,75 = 7,25 snt/kWh
+ perusmaksu: €/kk

up.png Plus-72x72.png

Olet käyttänyt sähköä kalliiden hintojen aikaan

Käyttövaikutus: +0,75 snt/kWh
Sähkön kuukausihinta: 8 + 0,75 = 8,75 snt/kWh
+ perusmaksu: €/kk

Tietoa käyttövaikutuksesta ja sähkönkulutuksen ohjaamisesta

Käyttövaikutus muodostuu, kun sähkönkulutuksen tuntihintoja verrataan pörssisähkön kuukausikeskihintaan. Käyttövaikutus laskee tai nostaa sähkön hintaa riippuen siitä, miten ajoitat tuntikohtaista sähkönkulutustasi suhteessa pörssisähkön kuukausikeskihintaan.

Jos käytät sähköä eniten silloin, kun pörssisähkön hinta on kuukausikeskiarvoa korkeampi, käyttövaikutus nostaa sähkön kuukausihintaa. Jos taas käytät sähköä eniten silloin, kun pörssisähkön hinta on kuukausikeskiarvoa edullisempaa, käyttövaikutus laskee sähkön kuukausihintaa.

Käyttövaikutuksen määrä on kuukausikohtainen ja sen suuruus määräytyy toteutuneen käyttöpaikkakohtaisen sähkön käytön mukaan.

Vipusähkö_palkkikaavio.png

Pörssisähkön kuukausikeskihinta (snt/kWh)

Edullisempi tunti (snt/kWh): Hintaa laskeva vaikutus

Kalliimpi tunti (snt/kWh): Hintaa nostava vaikutus

Neutraali tunti (snt/kWh): Ei merkittävää vaikutusta hintaasi

Käyttövaikutuksessa on kyse oman kulutuksen tuntihintojen vertaamisesta sähkön pörssihinnan kuukauden keskiarvoon nähden.

Laskukaavana toimii (A-B) / E = snt/kWh, joka muodostaa käyttövaikutuksen kyseiselle kuukaudelle.

A = Tuntikohtainen sähkönkulutuksesi (kWh) kerrotaan tuntikohtaisen pörssisähkön hinnalla (snt/kWh), jonka jälkeen kaikkien tuntien tulot summataan yhteen. Koska eri tuntien sähkönkulutus ja pörssisähkön tuntihinta vaihtelevat suuresti, laskukaavalla saadaan jokaisen tunnin vaikutus huomioitua.

B = Koko kuukauden sähkönkulutuksesi (kWh) kerrotaan pörssisähkön kuukausikeskiarvolla (snt/kWh). Näin saadaan laskettua arvo sähkönkulutuksellesi, jos se mukailisi pörssisähkön kuukausikeskiarvoa.

E = Koko kuukauden sähkönkulutuksesi (kWh)

Kun luvusta A vähennetään luku B, saadaan näkymä siihen, miten olet kuluttanut sähköä suhteessa sähköpörssin kuukausikeskiarvoon. Saatu luku jaetaan koko kuukauden sähkönkulutuksella, josta muodostuu kuluneen kuukauden käyttövaikutus (+/-snt/kWh).

Lopullinen arvo on joko negatiivinen, jolloin sähkölaskusi loppusumma pienenee, tai positiivinen, jolloin se kasvattaa sähkölaskusi loppusummaa. Mitä enemmän saat ohjattua kulutusta kuukauden edullisille tunneille, sitä paremmin voit alittaa kuukauden keskiarvon.

Huomioithan, että sähkösopimuksessa sähköenergian laskutushinta ei voi kuitenkaan olla negatiivinen.

Ajoita paljon energiaa kuluttavat toiminnot, kuten pyykinpesu, saunominen, sähköauton lataus tai sähkölämmitys, mahdollisuuksien mukaan niille tunneille, kun pörssisähkön tuntihinta on kuukausikeskiarvoa matalampi.

Selvitä tämänhetkiset kulutustietosi Oma Helenistä ja tarkastele tuntikohtaisia kulutustottumuksiasi. Oikeat kulutustiedot auttavat tekemään järkeviä energiatehokkuustoimia, ja jo pienillä toimilla voit vähentää energiankulutusta merkittävästi.

Helenin asiakkuus kannattaa

Luotettava energiayhtiö

Olemme asiakkaiden luotettava ja toimintavarma kumppani energiamurroksessa yli 100 vuoden kokemuksella. Tarjoamme asiakkaillemme parhaat energiaratkaisut ja digitaaliset palvelut laajasta valikoimastamme.

Ilmainen Oma Helen -palvelu

Oma Helen -palvelussa saat helposti kokonaiskuvan sähkönkäytöstäsi ja pysyt ajan tasalla energia-asioistasi. Oma Helen palvelee sinua ympäri vuorokauden juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Sähkötapaturmavakuutus koko perheelle sisältyy sopimukseen

Koska sähkötapaturma voi sattua kenelle ja milloin tahansa, kaikki Helenin sähköasiakkaat saavat maksuttoman sähkötapaturmavakuutuksen sopimuksen yhteyteen.

Sähkösopimusasiakkaanamme saat 20 % alennusta Fennian kotivakuutuksesta

Fennian kotivakuutusasiakkaana sinun on mahdollista saada vastaava alennus myös monista muista Fennian vakuutuksista. Edun saat ostaessasi kotivakuutuksen verkossa sähkösopimuksen ostamisen jälkeen.