Kaukolämpöön liittyminen

Tutustu kaukolämmön liittymisen vaiheisiin ja tilaa liittymä. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla on lisäkysymyksiä oman kohteesi liittämisestä kaukolämpöverkkoon. 

Tilaa liittymä 

Kaukolämpö sopii kaikkiin talotyyppeihin

Kaukolämpö sopii niin uusiin kuin lämmitystapaa vaihtaviin rakennuksiin. Lämmitystapaa vaihtaville on eduksi olemassa oleva vesi- tai ilmakiertoinen lämmitysjärjestelmä.

Tilatessasi liittymän tuomme kaukolämpöputken kaukolämpömittarille asti. Lisäksi tarkistamme urakoitsijan asennussuunnitelman ja tarkastamme laitteet ennen käyttöönottoa.

Ole ajoissa yhteydessä, niin varmistat mutkattoman ja itselle sopivan aikataulun liittymiselle. Lopullinen aikataulu sovitaan kohdekohtaisesti rakennuttajan kanssa.

Voit hakea kotitalousvähennystä noin 2500 euron työn osuudesta lämmitystavan vaihdon yhteydessä tilatusta omakoti- tai paritalon kaukolämpöliittymästä. Lue kotitalousvähennyksestä lisää Kaukolämmön hinnat -sivulta.

Liittyminen kaukolämpöön

Talon rakentajille tarjoamme Kotilämpöliittymän, johon ei sisälly tarvittavia kaivuu- ja täyttötöitä, vaan ne voi suorittaa urakoitsija.

Tilaa Kotilämpöliittymä

Saneerauskohteisiin tarjoamme Kotilämpö Plus -liittymän, johon sisältyy kaivuu- ja täyttötyö.

Tilaa Kotilämpö Plus

Katso hinnat

Kun kiinteistössäsi on jo kaukolämpöliittymä

Oletko rakentamassa tai saneeraamassa ja haluat ottaa käyttöön olemassa olevan liittymän? Tervetuloa asiakkaaksemme! Jos sinun tarvitsee siirtää kaukolämpöputkia, lämmönjakohuonetta tai tuoda kaukolämpö uuteen kiinteistöön, ota meihin yhteyttä.

Muutos nykyiseen liittymään

Kaukolämpöurakoitsijat

Osana laadunvalvontaamme tarjoamme käyttöösi listan pätevöityneistä kaukolämpöurakoitsijoista laitteiden ja asennuksen hankintaa varten. 

Urakoitsijalista (pdf)

Tekniset ohjeet ja dokumentit

Tarjouspyynnön helpottamiseksi voit hyödyntää oheista tarjouslomaketta. 

Urakkatarjouslomake (pdf)

Kaukolämpölaitteet

Liittyessäsi kaukolämpöön tarvitset myös erikseen hankittavat kaukolämpölaitteet. Laitteet saa kaukolämpöurakoitsijan kautta, joka hankkii, asentaa ja kytkee laitteet kiinteistöön.

Kaukolämmön yhteystiedot

Lämpötuotteiden yleinen asiakaspalvelu 09 617 8045
Kaukolämmön myynti 09 617 8013
Kaukolämmön sopimusmuutokset ja -neuvonta 09 617 8014
Kaukolämmön laskutus 09 617 8001
Kaukolämmön ja -jäähdytyksen tekninen neuvonta 09 617 8012
Sopimusvesivirta-asiat 09 617 8025
Kaukolämpö- ja jäähdytystyömaat 09 617 3016
Kaukolämpöverkon vikakeskus (Helsingin alue, maksuton 24 h) 0800 160 602
Asiakaslaitteiden käyttöönotto-/lopputarkastusajanvaraus Arkisin klo 8.00–10.00 040 185 2345

Katso myös


Kaukolämpöä pientaloon

Kaukolämpö on helppo ja toimitusvarma lämmitysratkaisu. Kaukolämpö on myös energiatehokas valinta, sillä kaukolämpöä tuotetaan myös samassa prosessissa sähkön tuotannon kanssa.


Kaukolämmön hinnat

Lämmön tuotantokustannukset vaihtelevat vuoden ajan mukaan. Heleniltä saat myös uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua lämpöä. Kiinteähintainen kaukolämpö takaa selvän ja ennustettavan näkymän lämmitysenergian hintaan useaksi vuodeksi eteenpäin.


Kaukolämmön palvelut ja käyttöraportointi nykyisille asiakkaille

Tutustu kaukolämmön palveluihin nykyisille asiakkaillemme.


Kaukolämmön yhteystiedot

Ota meihin yhteyttä kaukolämpöasioissa.