Lämpöä kotiin

Uusiutuva kaukolämpö

Valitsemalla kotiisi uusiutuvan kaukolämmön pienennät hiilijalanjälkeäsi helposti pientä lisähintaa vastaan. Voit tilata uusiutuvan kaukolämmön, oli kotisi sitten kerrostalossa tai rivitalossa, vuokrattu tai oma.

Pienempi hiilijalanjälki alkaen 2,20 €/kk

Vaihtamalla uusiutuvaan kaukolämpöön voit tehdä positiivisen vaikutuksen ilmastoon pikkurahalla. Katso alta esimerkit, kuinka paljon uusiutuva kaukolämpö vähentää vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä erilaisissa asunnoissa.

Kerrostaloasunto

550 kg CO2/vuosi

    

Vastaa 4 500 kilometriä autolla ajoa.

Hinta 2,20 €/kk 40-neliöisessä kerrostaloasunnossa.

Rivi- tai paritaloasunto

1 100 kg CO2/vuosi

   

Vastaa 9 000 kilometriä autolla ajoa.

Hinta 4,30 €/kk 80-neliöisessä pari- tai rivitaloasunnossa.

Omakotitalo

1 600 kg CO2/vuosi

    

Vastaa 13 500 kilometriä autolla ajoa.

Hinta 6,30 €/kk 110-neliöisessä omakotitalossa.

Tee positiivinen vaikutus

Kodin energiavalinnat ovat liikenteen ohella arjen merkityksellisimpiä tekoja ilmaston kannalta.

Voit tehdä ilmastoystävällisen valinnan myös kotisi lämmityksessä. Tuotamme uusiutuvan kaukolämmön Helsingissä puupelletillä.

Uusiutuvaan kaukolämpöön siirtyminen on nyt yhtä helppoa kuin sähkösopimuksen vaihto: syöttämällä kotisi talotyypin ja asuntosi neliömäärän saat tietää kuukausihinnan, jonka jälkeen pääset tilaamaan uusiutuvaa kaukolämpöä.

Tilaamaan!

Uusiutuva kaukolämpö on helppo tapa pienentää hiilijalanjälkeä.

Saatavilla kaikkialle Helsinkiin

Noin 95 % Helsingistä lämpiää kaukolämmöllä, ja noin 600 000 helsinkiläistä asuu kaukolämmitetyssä kerrostalossa.

Kotisi siis lämpiää mitä todennäköisimmin kaukolämmöllä, jos asut kantakaupungin alueella tai kerrostalossa missä tahansa päin Helsinkiä.

Jos tunnistit kotisi kuvauksesta, voit edetä vaihtamaan kaukolämpösi uusiutuvaan!

Lämmitysmuodot Helsingissä

Lämmitysmuoto %
Kaukolämpö 95
Muu 5

Mihin haluat hankkia uusiutuvaa kaukolämpöä?

Kerrostalo
Rivi- tai paritalo
Omakotitalo
m2

Uusiutuvaa kaukolämpöä helsinkiläisille jo vuodesta 2015

Olemme korvanneet lämmöntuotantoamme uusiutuvilla energialähteillä vuosittain kaksinkertaisesti sen määrän, jonka uusiutuvan kaukolämmön asiakkaat ovat meiltä tilanneet vuodesta 2015 lähtien.

Uusiutuvan kaukolämmön asiakkaamme ovat valinnallaan vähentäneet hiilidioksidipäästöjä Helsingissä viimeisen neljän vuoden aikana 19 000 tonnia. Määrä vastaa 160 miljoonaa ajettua kilometriä.

Tämä on kuitenkin vasta alkua.

Helen on tarjonnut uusiutuvaa kaukolämpöä koteihin vuodesta 2015.

Usein kysyttyä uusiutuvasta kaukolämmöstä

Alta löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin uusiutuvasta kaukolämmöstä.

Tilatessasi uusiutuvan kaukolämmön tuotamme kulutustasi vastaavan määrän kaukolämpöä puupelletillä kiinteää kuukausimaksua vastaan.

Valitsemalla uusiutuvan kaukolämmön pienennät hiilijalanjälkeäsi helposti ja edullisesti. Saat paikallisesti uusiutuvilla energialähteillä tuotettua kaukolämpöä muutaman euron kuukausihintaan. Tilaamalla uusiutuvan kaukolämmön edistät omalta osaltasi ilmastoneutraalia energiantuotantoa Helsingissä.

Tuotamme uusiutuvan kaukolämmön uusiutuvilla energialähteillä: puupelletillä ja biokaasulla, joita voidaan vaihtaa tarpeen ja saatavuuden mukaan.

Vuonna 2019 tuotamme uusiutuvan kaukolämmön korvaamalla puupelleteillä fossiilisia polttoaineita Helenin Salmisaaren ja Hanasaaren voimalaitoksissa sekä Salmisaaren vuonna 2018 käyttöönotetussa Suomen suurimmassa pellettikattilassa.

Puupelletti on biomassaa ja se on uusiutuva energianlähde samalla tavalla kuin auringosta, tuulesta ja vedestä peräisin oleva energia. Uusiutuville energialähteille on yhteistä se, että niitä hyödynnettäessä kestävällä tavalla niiden varanto ei vähene pitkällä aikavälillä. Energialähteiden uusiutuvuuden määrittelystä raportoinnista vastaa suomalaisista viranomaistahoista Tilastokeskus.

Kestävästi tuotettua bioenergiaa pidetään hiilineutraalina, koska sitä poltettaessa ilmaan vapautuu saman verran hiilidioksidia kuin biomassa on kasvaessaan sitonut. Biomassan nollapäästöisyys energiantuotannossa perustuu EU-tasolta tulevaan lainsäädäntöön, mm. päästökauppalakiin ja uusiutuvan energian direktiiviin. Biomassan päästöt huomioidaan Pariisin ilmastosopimuksen seurannassa ja maiden, myös Suomen, päästötaseissa maankäyttösektorilla.

Kestävyys- ja päästövähennyskriteerit täyttävä biomassa, mukaanlukien puupelletti, on määritelty uusiutuvaksi energianlähteeksi EU:n päästökauppajärjestelmässä ja kasvihuonekaasujen raportointijärjestelmissä. Biomassa on määritelty uusiutuvaksi energianlähteeksi myös kansainvälisissä ilmastosopimuksissa (YK:n ilmastosopimus ja Kioton pöytäkirja). Helen ei itse määrittele käyttämänsä puupelletin ilmastovaikutusten arviointikriteerejä, vaan noudatamme EU:ssa, Suomessa ja kansainvälisten ilmastosopimusten puitteissa hyväksyttyjä lakeja, määräyksiä ja käytäntöjä.

Lähes kaikki Helsingin kerrostalot lämpiävät kaukolämmöllä. On siis hyvin todennäköistä, että jos asut kerrostalossa olet kaukolämmön käyttäjä. Jos haluat varmistaa, lämpiääkö kotisi kaukolämmöllä, voit kysyä asiasta kaukolämmön asiakaspalvelusta numerosta 09 617 8014 tai sähköpostitse osoitteesta kaukolampo@helen.fi.

Kuukausihinta vaihtelee asiakkaan valitseman talotyypin ja asiakkaan huoneiston pinta-alan mukaan.

Hinnoittelu perustuu Energiateollisuus ry:n arvioimiin tyyppitalojen ominaiskulutuksiin sekä Helsingin asuntokantaan. Talotyypeistä suhteellisesti vähiten energiaa käyttävät kerrostalohuoneistot ja eniten omakotitalot.

Uusiutuvan kaukolämmön kiinteä kuukausihinta muodostuu lisämaksuksi tavallisen kaukolämmön hinnan päälle. Tuotteen hinnassa on huomioitu mm. uusiutuvan energian tuotantokustannukset, uusiutuvien energianlähteiden polttoainekustannukset, tuotteen ylläpidon kustannukset ja arvonlisävero.

Omakotitaloasujat voivat ostaa uusiutuvaa kaukolämpöä täsmälleen mitattuun kulutukseen perustuvan määrän. Omakotitaloissa on energiankulutusmittari, jonka mukaan kaukolämpö laskutetaan. Omakotitaloasiakas voi pyytää mitattuun kaukolämmön kulutukseen perustuvan tarjouksen sähköpostitse.

Tarjoamme uusiutuvaa kaukolämpöä joustavasti myös yrityksesi tai taloyhtiösi tarpeisiin. Lue lisää >

Uusiutuva kaukolämpö laskutetaan osana sähkölaskua, jos sinulla on voimassa oleva sähkösopimus Helenin kanssa. Jos ostat sähkön jostain toisesta yhtiöstä, lähetämme uusiutuvasta kaukolämmöstä sinulle erillislaskun neljä kertaa vuodessa.

Sopimusasiat

Sinun ei tarvitse tehdä mitään, sillä lämpösopimus on solmittu asunto-osakeyhtiön kanssa. Kerrostaloissa ja rivitaloissa asuvilla kotitalouksilla ei ole kaukolämpösopimusta Helenin kanssa, vaan he maksavat kaukolämmöstä yhtiövastikkeen tai vuokran yhteydessä kiinteän summan kuukaudessa taloyhtiölle, jonka nimissä kaukolämpösopimus on. Tällä tuotteella kiinnität itsellesi osan uusiutuvaa lämmöntuotantoa eikä se vaikuta asunto-osakeyhtiön kanssa solmittuun lämpösopimukseen.

Voit tehdä uusiutuvasta kaukolämmöstä erillisen sopimuksen. Nykyinen lämpösopimuksesi säilyy ennallaan.

Kun osoitteesi muuttuu, ilmoitathan siitä asiakaspalveluumme, jotta voimme päivittää sopimuksesi uudelle asunnollesi sopivaksi. Jos muutat pois Helsingistä, voit irtisanoa sopimuksesi.