Oma Helen palvelee ympäri vuorokauden

Oma Helen -sovellus palvelee sinua ympäri vuorokauden juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Sovelluksessa hoidat itse helposti sopimustasi koskevan asioinnin. Oma Helen kertoo myös kattavasti energiankäytöstäsi ja -tuotannostasi jopa tuntitasolla. Palvelu on käytettävissä ilmaiseksi.

Kirjaudu Oma Heleniin selaimella

Uutta Oma Helen -sovelluksessa — Tee fiksumpia energiavalintoja ja säästä sähkölaskuissasi

helen-fiksu-sahko-kayttovaikutus-puhelin.png

Seuraa Helen Fiksu -sähkön käyttövaikutusta

Helen Fiksu -sähkösopimuksen asiakkaat voivat seurata Oma Helenissä käyttövaikutusnäkymän avulla miten sähkön kulutus on osunut edullisille ja kalliille tunneille ja miten sopimuksen kuukausihinta on muodostunut. Infograafin jakauma kertoo miten oma kulutus on vaikuttanut sähkösopimuksen kiinteään hintaosaan. 

Chatbot_Helen puhelin.png

Keskustele Chatbotin kanssa

Chatbot on Helenin virtuaalinen assistentti Oma Helenin käyttäjälle. Se osaa vastata reaaliaikaisesti asiakkaiden yleisimpiin kysymyksiin kulutus-, sopimus-, lasku- ja asiakastiedoista sekä energia-asiakkuuden hallinnasta. Löydät Chatbotin Oma Helenin asiakaspalveluosiosta sovelluksessa ja selaimessa. Palvelu on käytettävissä 24/7. Chatbot korvaa aiemmin käytössä olleen viestitoiminnallisuuden.

Tarkka kulutuksen seuranta.png

Tarkka kulutuksen seuranta

Voit nyt tarkkailla omaa sähkönkulutustasi kWh -tarkastelun lisäksi euromääräisesti käyttögraafilla jopa päivän, viikon, kuukauden, vuoden tai vuosien tasolla. Tämä ominaisuus on toistaiseksi käytössä niille asiakkaille, joilla on kiinteähintainen määräaikainen sopimus tai jokin seuraavista: Pörssisähkö, Perussähkö, Tuulisähkö, Markkinahintasähkö tai Yleissähkö.

porssisahko_fi_omahelen.png

Seuraa sähkön tuntihintaa

Oma Helenin sähköosiosta löytyvä kuvaaja näyttää Nord Pool -sähköpörssin Suomen aluehinnat tunneittain. Kuvaajan avulla omaa sähkönkulutusta on helppo suunnitella ja ajoittaa niihin hetkiin, kun energia on edullisimmillaan. Tulevan vuorokauden tuntihinnat ilmoitetaan edeltävän päivän aikana noin kello 15.

Huomaa sähkön tyyriit ja edulliset tunnit

Ottamalla Oma Helenin hintailmoitukset käyttöön saat hälytyksen, mikäli sähkön tuntihinta on seuraavana päivänä poikkeuksellisen korkea tai matala. Sovellus hälyttää yli 20 sentin tai alle 5 sentin kilowattituntihinnoista. Ilmoitus saapuu päivittäin noin kello 15.

Tarkkaile omaa sähkönkulutustasi euromääräisenä.png

Tarkkaile omaa sähkönkulutustasi euromääräisenä

Oma Helenin etusivulta löytyvän ympyrädiagrammin avulla voit tarkastella edellisen kuukauden toteutunutta kulutustasi, ja näet, miten sähkökustannuksesi jakautuvat euroissa. Tämä ominaisuus on toistaiseksi käytössä niille asiakkaille, joilla on määräaikainen sopimus, Pörssisähkö, Perussähkö, Tuulisähkö, Markkinahintasähkö tai Yleissähkö.

Lataa Oma Helen -sovellus helposti

 1. Oma Helen -sovellus on kaikkien Helenin sähköasiakkaiden käytettävissä
 2. Lataa ilmainen sovellus joko App Storesta (iOS) tai Google Playsta (Android)
 3. Tunnistaudu sovellukseen ensimmäisellä kerralla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella
 4. Oma Helen -sovellus on valmis käytettäväksi!

Miksi Oma Helen?

 

Kaikki sopimustietosi samassa paikassa

Mistä laskut löytyvät? Entä millainen nykyinen sähkösopimuksesi on ja paljonko sähkösi maksaa?

Nämä ja monet muut arkiset sähköasiat löydät ja tarkistat näppärästi Oma Helenissä! Sovelluksesta löydät kaikki sopimus- ja laskutietosi.

 

 

Avain energiankäyttösi ymmärtämiseen

Millaista kulutuksesi on? Oma Helenistä saat kaiken tarvitsemasi tiedon kotisi sähkön kulutuksesta sekä aurinkopaneeliesi tuotannosta.

Seuraat helposti tuotantoasi ja kulutustasi jopa tunti- ja päivätasolla selkeän ja oivaltavan informaation avulla.

 

 

Käytössä ympäri vuorokauden

Tarvitsetko sähkösopimuksen siirron uuteen osoitteeseen, vai haluaisitko kenties muuttaa laskutustapaasi?

Nämäkin muutokset voit tehdä itse Oma Helenissä koska tahansa, juuri kun sinulle parhaiten sopii. Sovelluksessa asioit ympäri vuorokauden.

 

Oma Helen auttaa energiansäästössä

Miten Oma Helen auttaa energiansäästössä? Katso videolta asiakkaidemme kokemuksia Oma Helen -sovelluksen käytöstä ja miten sovellus on auttanut heitä säästämään energiaa.

Oma Helen -sovelluksen ominaisuudet

 • Katso sopimus- ja asiakastietosi – näet millainen nykyinen sähkösopimuksesi on ja paljonko sähkösi maksaa
 • Seuraa taloutesi energiankulutusta – tiedät mihin kellonaikaan sähköä kuluu
 • Kaikki hyöty irti aurinkopaneeleista – saat kokonaiskuvan energian tuotannostasi
 • Tarkista laskut ja laskutustiedot – löydät palvelusta koko laskutushistoriasi
 • Muuta laskusi maksupäivää ja laskutustapaa – sovelluksessa teet näppärästi e-lasku-sopimuksen
 • Tee muuttoilmoitus helposti – voit siirtää nykyisen sopimuksesi uuteen osoitteeseen
 • Lue usein kysyttyjä kysymyksiä laskutuksesta ja sähkösopimuksista

Tee fiksumpia energiavalintoja ja säästä sähkölaskuissasi

Oma Helen -palvelun avulla saat helposti kokonaiskuvan sähkönkäytöstäsi ja aurinkopaneeliesi tuotannosta sekä pysyt ajan tasalla energia-asioistasi.

Mobiilisovelluksen ohella voit käyttää Oma Heleniä myös selaimella. Oma Helen -selainpalvelu palvelee sähköasiakkaiden lisäksi myös kaukolämmön ja jäähdytyksen asiakkaita.

Yritysasiakkaillemme on olemassa oma Yritys Helen -palvelu. Kirjaudu Yritys Helen -palveluun.

Oma Helen -sovellusta kehitetään jatkuvasti ja tulevaisuudessa se tarjoaa entistä parempaa energia-asiointia kaikille Helenin asiakkaille. Voit antaa palautetta Oma Helenin kehittämiseksi sovelluksen kautta.

 

Paras Oma Helen tehdään yhdessä

Parannamme Oma Heleniä jatkuvasti ja kehitämme sovellukseen uusia ominaisuuksia. Haluamme kuulla myös sinun mielipiteesi! Oma Helen -sovelluksesta sanottua:

"Todella näppärä tapa ymmärtää omaa energiankäyttöä uudella tavalla"

"Tätä appia oli helppo käyttää ja sinne pääsi sujuvasti kirjautumaan. Sähkönkulutusta koskevat raportit olivat hyvät ja mielenkiintoiset"

"Helppo ja selkeä appi. Tätä kautta saan hyvää infoa paneelien tuotosta ja omasta kulutuksesta"


Anna palautetta App Storen (iOS) tai Google Playn (Android) kautta:

 

Kysymyksiä ja vastauksia Oma Helenistä

Löydä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin tästä. 

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Android-laitteisiin sovelluksen voi ladata Google Play -sovelluskaupasta ja iOS-laitteisiin App Storesta. Sovellus on ilmainen.

Sovellus on toistaiseksi käytössä vain Helenin sähkösopimusasiakkaille. Tarkistathan, että sinulla on voimassa oleva sähkösopimus Helenin kanssa. Mikäli taloutenne sähkösopimus on esimerkiksi puolisosi nimissä, voi hän ottaa sovelluksen käyttöön omilla tunnuksillaan. Lisäämme uusia ominaisuuksia ja asiakkuustyyppejä mukaan pian.

Oma Helen -verkkopalvelua voivat käyttää myös Helen Oy:n kaukolämmön ja jäähdytyksen asiakkaat sekä yritysasiakkaat. Nykyään selainpalvelu palvelee myös pelkkiä siirtoasiakkaita.

Saamme virallisen mittaustiedon sähköverkkoyhtiöltä ja tiedon toimittamisessa on useimmiten päivän tai kahden viive.

Pääset Oma Helenin selainversioon kirjautumalla sisään Helen.fi asiointiin. Uudistamme selainpohjaista asiointia entistä asiakaslähtöisemmäksi kehittäen modernia ja kohdennettua Oma Helen -selainpalvelua. Palvelu otetaan täysimittaisesti käyttöön asteittain. Seuraa viestintäkanaviamme niin kuulet palvelusta lisää. 

Pääset lataamaan energiankäytön raportin Oma Helenin selainversiosta. Kun olet kirjautuneena Oma Helenin selainversioon, pääset etusivun kautta kohdasta "Sähkö" katsomaan käyttöpaikkojesi kulutus-, ja tuotantotietoja. Sähkönkäyttötaulukon oikeassa yläreunassa on sininen palkki, jossa lukee " Lataa tiedostona". Tästä avautuu näkymä, josta voit ladata haluamasi aikavälin raportin. Raportti avautuu Excel -tiedostona.