Sähkösopimus muuttajalle

Oletko muuttamassa? Heleniltä saat sähköt uuteen kotiisi helposti ja edullisesti. Tarjoamme sekä nykyisille että uusille asiakkaillemme sujuvaa palvelua ja rahanarvoisia etuja.  

muutto.png

Oletko jo asiakkaamme? Ota sopimus mukaasi!

Voit muuttaa nykyisen sähkösopimuksen uuteen kotiin sellaisenaan tai vaihtaa sopimustyyppiä. Valitse elämäntilanteeseesi paras sopimus "päivitä sopimustyyppiäsi" -linkin kautta, ja tarkenna tilauksen loppupuolella kyseessä olevan sopimuksen vaihto muuttotilanteessa. 

Siirrä sopimus helposti Päivitä sopimustyyppiäsi

imagegmexp.png

Uusi asiakas ja muutto edessä?

Autamme sinua valitsemaan uuteen kotiisi sopivan sähkösopimuksen, helposti ja nopeasti. Helenin asiakkaana saat vaivatonta palvelua ja useita etuja sähkösopimuksen lisäksi. Tutustu sähkösopimusvalikoimaamme ja tee tilaus vaivatta verkossa!

Tee uusi sähkösopimus

Näin sujuvasti muuttosi Helenin kanssa etenee

Valitse sopimus

Siirrä nykyinen sopimus uuteen osoitteeseen tai valitse kokonaan uusi sopimus. Koska muuttaessa on monta asiaa muistettavana, kannattaa sähkösopimus tehdä viimeistään viikkoa ennen muuttopäivää. 

Muuta huoletta

Jos tarvitset aikaa muuttoon tai remonttiin, voit pitää nykyisen Helenin sähkösopimuksesi päällekkäin voimassa uudessa ja vanhassa osoitteessa.  

Seuraa sähkön kulutusta

Uuden kodin sähkönkulutus saattaa olla erilaista kuin vanhassa kodissa. Seuraa kulutustasi kätevästi Oma Helen -sovelluksella.

Helenin asiakkaana säästät kotivakuutuksesta -20 %

Koti on meille kaikille tärkeä. Helenin asiakkaana saat Fennialta kotivakuutuksesta 20 % edun, ja päälle vastaavan alennuksen myös monista muista Fennian vakuutuksista. Edun saat ostaessasi kotivakuutuksen verkossa sähkösopimuksen ostamisen jälkeen. Vakuutusalennus on voimassa niin kauan kuin olet Helenin sähköasiakkaana.

Nauti myös muista eduistamme

 

Ilmainen Oma Helen -palvelu

Oma Helen -palvelussa saat helposti kokonaiskuvan uuden kotisi sähkönkäytöstä ja pysyt ajan tasalla energia-asioistasi. Oma Helen palvelee sinua ympäri vuorokauden juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

 

Sähkösopimus uudessa ja vanhassa kodissa

Voit pitää sopimuksesi päällekkäin vanhan sopimuksesi hinnalla sekä uudessa että vanhassa kodissa, mikäli sinulla on tarvetta esimerkiksi remontoida tai vanhan asunnon myynti on kesken. 

 

Sähkötapaturmavakuutus

Koska sähkötapaturma voi sattua kenelle ja milloin tahansa, kaikki Helenin sähköasiakkaat saavat maksuttoman sähkötapaturmavakuutuksen sopimuksen yhteyteen.

Autamme sähköön liittyvissä muuttoasioissa 24/7

Jos tarvitset tukea esimerkiksi sopimuksen valinnan kanssa, vuorokauden ympäri päivystävä muuttopuhelimemme auttaa sinua numerossa 09 617 8020.

Muuttopuhelimessa saat sähkösopimusneuvontaa ja hoidamme sähköön liittyvät muuttoasiat puolestasi. Puhelin on auki 24/7 paikallisverkko- tai mobiiliverkkomaksun hinnalla. Kun haluat sähkösopimuksen alkamaan samana tai seuraavana päivänä, veloitamme puhelimessa tehdystä sopimuksen avauksesta 18 euron palvelumaksun. Lisäksi paikallinen verkkoyhtiö saattaa veloittaa erillisen kytkentämaksun.

Muuttajan usein kysytyt kysymykset

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Kun sähkösopimuksella on kiire ja tarvitset sähköt nopeasti ja varmasti, kannattaa soittaa muuttopuhelimeemme 09 617 8020. Näin saat sähkösopimuksen heti voimaan. Muuttopuhelin on avoinna 24/7, vastaamme siis puheluusi kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Muuttopuhelimeen soitat paikallisverkko- tai mobiiliverkkomaksun hinnalla. Puhelimessa tehdystä saman tai seuraavan päivän sähkösopimuksen aloituksesta veloitamme 18 euron palvelumaksun. Kun teet sopimuksen puhelimitse hyvissä ajoin viimeistään kolme päivää ennen sopimuksen aloitusta, saat sopimuksen aloituksen maksutta.

Saat siirrettyä sähkösopimuksen myös helposti sähkösopimuksen siirtoilmoituksen lomakkeellamme ilman 18 euron palvelumaksua. Lomakkeen kautta saat sähköt uuteen kotiisi nopeasti, joissain tilanteissa jopa samana päivänä.

Huomioithan, että paikallainen verkkoyhtiö saattaa veloittaa erillisen kytkentämaksun. Maksuton sopimuksen aloitus onnistuu kaikkialla Suomessa viimeistään kahden arkipäivän kuluttua tilauksesta. Aikaisin aloitusaika ja mahdollinen sähkön kytkentämaksu vaihtelevat paikallisen sähköverkkoyhtiön mukaan. Alta löydät listan sähköverkkoyhtiöistä, joissa sähköjen kytkentä samalle päivälle on maksutonta:

 • Helen Sähköverkko
 • Caruna Espoo
 • Caruna
 • Järvi-Suomen Energia
 • Kuoreveden Sähkö
 • Lehtimäen Sähkö
 • Nurmijärven Sähköverkko
 • PKS Sähkönsiirto
 • Raahen Energia
 • Rauman Energia Sähköverkko
 • Seiverkot
 • Tenergia
 • Tornion Energia
 • Vantaan Energia Sähköverkot
 • Vakka-Suomen Voima
 • Verkko Korpela
 • Vetelin Energia
 • Vimpelin Voima

Sähkösopimukset ovat osoitekohtaisia. Sinulla voi olla samanaikaisesti voimassa useampia sopimuksia eri osoitteissa. Saatat tarvita sähköä kahdessa paikassa, jos vaikka remontoit uutta asuntoa, mutta asut vielä vanhassa osoitteessasi.

Helenin sähkösopimusasiakkaana voit siirtää nykyistä sopimustasi vastaavan sopimuksen uuteen osoitteeseen, ja pitää tarvittaessa päällekkäin samalla hinnalla sähkösopimuksen myös vanhassa osoitteessa enintään kolmen kuukauden ajan. 

Sähkösopimus uuteen asuntoon kannattaa tehdä hyvissä ajoin, mieluiten heti, kun muuttopäivä on tiedossa. Jos kuitenkin sähkösopimuksen teko jäi viime tippaan, soita Helenin muuttopuhelimeen 09 617 8020 ja hoidamme sähkösopimuksen sinulle varmuudella heti kuntoon. Muuttopuhelimen kautta tehdyistä samana tai seuraavana päivänä alkavista sähkösopimuksista veloitamme 18 euroa. 

Sinun kannattaa ilmoittaa vanhan sopimuksen irtisanomisesta nykyiselle sähkönmyyjällesi heti kun muuttopäivä on vahvistunut. Päätä vanha sopimuksesi siihen päivään, kun muutto ja loppusiivous on hoidettu. Jos et päätä sopimustasi itse, se päättyy viimeistään, kun uusi asiakas tekee oman sopimuksensa osoitteeseen. Jos olet irtisanonut itse vanhan sopimuksesi, mutta uusi asiakas ei ole tehnyt osoitteeseen uutta sopimusta, osoitteesta katkeavat sähköt.

Useimmiten ei mitään. Mutta jos uusi asukas ei ole tehnyt kohteeseen omaa sopimusta, joudut maksamaan asukkaan sähkönkäytöstä siihen asti, kunnes irtisanot sopimuksen tai kun uusi asukas tekee asuntoon sähkösopimuksen.

Kun muutat, tee sähkösopimuksen siirron ilmoitus ja jatkamme määräaikaista sopimustasi uudessa osoitteessa samaan hintaan sopimuskauden loppuun asti. Voit tehdä muutoilmoituksen lomakkeella tai soittamalla muuttopuhelimeen 09 617 8020.

Kun teet sähkösopimuksen siirtomoituksen lomakkeella, teemme sinulle uuteen osoitteeseen nykyistä sopimustasi vastaavan sopimuksen.

Jos haluat vaihtaa sähkötuotetta, valitse sopiva tuote valikoimastamme. Täytä tilauslomake ja valitse, että kyseessä on muutto. Voit myös soittaa 24/7 muuttopuhelimeen 09 617 8020.

Kun olet tehnyt sähkösopimuksen siirtoilmoituksen lomakkeellamme ja klikannut Lähetä tilaus -valintaa, päädyt sivulle, jossa kerrotaan, että tietosi on vastaanotettu. Kun tilauksesi on astunut voimaan, saat siitä vielä ilmoituksen sähköpostitse.

Muuttajan muistilista

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Jos olet nykyinen asiakkaamme, siirrät nykyisen sähkösopimuksen vaivattomasti ja nopeasti uuteen kotiin sähkösopimuksen siirtoilmoituksella

Jos et ole vielä asiakkaamme tai haluat vaihtaa sähkösopimustyyppiä, tilaa meiltä sähköt uuteen kotiinMe huolehdimme kaikista sähkösopimusasioista ja vanhan sopimuksen päättämisestä puolestasi. Saat sähkösopimuksen alkamaan jopa saman päivän aikana.

Postin palvelussa voit tehdä ilmoituksen kerralla Postiin ja Maistraattiin. Samalla kannattaa hyödyntää postin muuttopalvelu, joka kuljettaa maksutta kuukauden ajan postit vanhasta osoitteesta uuteen. 

Tee muuttoilmoitus Postin palvelussa täältä

Muista ilmoittaa vanhan sekä uuden taloyhtiösi isännöitsijöille, että olet muuttamassa.

Monet yritykset saavat uuden osoitteen väestötietojärjestelmästä, mutta asia kannattaa varmistaa. Uuden asuntosi osoite on hyvä ilmoittaa muun muassa pankkiin, työnantajalle, kirjastoon, tilaamiesi lehtien asiakaspalveluun ja Kelaan.

Voit tarkistaa Digi- ja väestötietoviraston sivuilta, minne kaikkialle osoitteenmuutos menee automaattisesti.

Muuttofirmoilla on ruuhkaa aina kuun vaihteessa, joten kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä.

Valitse juuri sinun muuttoosi sopivin pakettiauto. Auton valintaan vaikuttaa muun muassa, kuinka isoja huonekaluja muutat ja minkäkokoisesta asunnosta. B-ajokortilla voi ajaa enintään 3500 kg painavaa pakettiautoa.

Nettiyhteyden siirtäminen uuteen kotiin kannattaa tehdä ajoissa. Samalla voit varmistaa, mikä on uudelle osoitteellesi paras liittymä tai onko uuden kotisi taloyhtiöllä omaa internetyhteyttä. 

Yhteyden kytkentä saattaa vaatia asentajan käynnin, joten ilmoita hyvissä ajoin muutosta. Näin vältät myös verkon katkokset. 

Pidä huolta, että kotivakuutuksesi on riittävä myös uuteen kotiisi ja ilmoita vakuutusyhtiölle uusi osoitteesi. Samalla voit tarkistaa kattaako vakuutuksesi muutossa tapahtuvat mahdolliset vahingot.

Helenin sähkösopimusasiakkaana saat kotivakuutukseen -20 % tarjouksen Fennialta.

Omakotitalossa huolehdi, että vedentoimituksesta ja jätehuollosta on sovittu. Helsingissä tee kaukolämmön siirtosopimus tai varmista, että sinulla on sopiva sähkösopimus.

Taloyhtiöissä tulee suuremmista remonteista ilmoittaa isännöitsijälle. Seinien maalaus ja tapetointi on sallittu omistusasunnossa, mutta vuokra-asunnossa niistä pitää sopia erikseen vuokraisännän kanssa.