Pörssisähkö - aina markkinahintainen

Kun valitset Pörssisähkön, maksat sähköstä aina markkinahinnan mukaan. Se sopii hyvin sinulle, jos pystyt säätelemään sähkönkäyttöäsi ja olet valmis seuraamaan sähköpörssin spot-hintoja. Hinta sisältää alv 24%.

Pörssisähkö - aktiiviselle ja hintatietoiselle 

Pörssihintasähkö-sopimuksen hinta muodostuu perusmaksusta ja energiahinnasta. Laskusi muodostuu tunneittain toteutuneen pörssin spot-hinnan ja sähkönkäyttösi perusteella. 

Laskusta näet kuukauden toteutuneen keskihinnan. Kuukaudessa on noin 720 tuntia, joista jokaiselle muodostuu oma hinta. Siksi niitä ei näytetä erikseen laskulla. Keskihinta saadaan, kun painotetaan kuukauden jokaisen tunnin hinta kyseisen tunnin energiankäytöllä.

Katso sähkön hinnastot ja ehdot

Mistä on kyse?

  • Sopimus: toistaiseksi voimassa
  • Alkuperä: Suomen tuotantojakauman mukainen
  • Hinta: mukailee sähkön spot-hinnan kehitystä tunneittain
  • Kenelle: haluat seurata sähkön hinnan kehitystä aktiivisesti ja olet valmis optimoimaan käyttöäsi

Pörssisähkön hinnan määräytyminen 

Pörssihintasähkön energiahinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool Spot) ilmoittamasta Suomen hinta-alueen hinnasta. Tuntihintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero ja marginaali.

Pörssihintasähkö-sopimus on hyvä valinta silloin, kun sähkön markkinahinta lähtee voimakkaaseen laskuun esimerkiksi päästöoikeuksien hintojen alentuessa tai vesitilanteen nopeissa muutoksissa. Tällöin muiden sähkötuotteiden hinnat eivät välttämättä reagoi hinnanlaskuun yhtä nopeasti kuin Pörssihintasähkö.

Päinvastaisessa tilanteessa Pörssihintasähkö-sopimuksen hinnat reagoivat ensimmäisinä ylöspäin. Tämä riski on hyvä tiedostaa.

Pörssihintasähkö-sopimuksen edellytyksenä on, että käyttöpaikassa sähkö mitataan ja rekisteröidään tunneittain.

Sähköpörssin tuntihinnat

Kaaviossa näytetään Pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool) Suomen aluehinnat. Pörssihintasähkö-tuotteessa Suomen aluehintoihin lisätään arvonlisävero ja marginaali. Pörssihintasähkön arvonlisävero on 24 % ja marginaali on 0,24 c/kWh.

Sähkön alkuperä

Sähkön alkuperä perustuu Suomessa tuotetun sähkön tuotantojakaumaan, josta on vähennetty alkuperältään varmennettu uusiutuvilla energialähteillä tuotettu sähkö. 

Sähkön hiilidioksidin ominaispäästö on 232 g/kWh ja käytetyn ydinpolttoaineen määrä 1,49 mg/kWh. Katso myös kaiken myydyn sähkön alkuperä ja ominaispäästöt.

Energiamuoto %
Fossiiliset 41
Ydinvoima 52
Uusiutuvat 8

Sähkön hinnan ja kulutuksen seuranta

Sähkölaskustasi näet toteutuneen kulutuksen ja yhteenvedon toteutuneesta hinnasta. Asiointipalveluissamme voit seurata sähkön käyttöä. Lisäksi näet vertailun, oletko onnistunut omalla käytölläsi säästämään esimerkiksi tasahintaiseen sähköön verrattuna.

Suosittelemme myös lataamaan Fingridin Tuntihinta-sovelluksen puhelimeesi, sillä pystyt seuraamaan sähkön hintaa helposti. Lataa sovellus ao. linkeistä.

  

 

Vertaa sähkösopimuksia

Katso myös


Tee edullinen sähkösopimus

Helenin asiakkaana saat sähköä edullisesti kaikkialle Suomeen, meillä onkin jo yli 500 000 tyytyväistä asiakasta. Laajasta tuotevalikoimasta löydät sopivan vaihtoehdon erilaisiin elämäntilanteisiin sekä tukemaan omia arvojasi.


Edullinen kiinteähintainen sähkösopimus

Kiinteähintainen sähkösopimus on hyvä valinta, kun haluat edullista ja uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä kiinteään hintaan kahdeksi vuodeksi.


Ympäristösähkö on yhdistelmä uusiutuvaa energiaa

Ympäristösähkö on on tuotettu uusiutuvalla energialla - se on yhdistelmä aurinko-, tuuli- ja vesisähköä.


Markkinahintasähkö

Markkinahintasähkön hinta määräytyy sähkön ajantasaisen markkinahinnan mukaan.


Edullinen sähkösopimus opiskelijalle

Helenin sähkösopimus on hellä opiskelijan lompakolle ja ilmastolle. Voit valita omaan kotiisi tuulisähköä tai vesisähköä - aina edulliseen hintaan.


Kodin palvelusopimus

Kodin palvelusopimus on edullinen ja helppo tapa hankkia sähkösopimus, joka sisältää laajan kotivakuutuksen. Säästät rahaa ja saat yhdellä sopimuksella hoidettua kodin tärkeät asiat kuntoon.

Jaa: