Tietoa sähkösopimuksen vaihtamisesta

Voimassa olevan sähkösopimuksen sopivuus voi toisinaan vaihdella elämäntilanteen muuttuessa, jolloin on hyvä pohtia sähkösopimuksen vaihtoa uuteen sopimukseen.

Tutustu vaihtoehtoihin, joita tarjoamme asiakkaillemme jotka harkitsevat voimassa olevan sähkösopimuksen vaihtoa. 

Sopimuksen vaihtaminen on helppoa

Voit milloin tahansa vaihtaa Helenin toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen "Tee sähkösopimus" -sivulla:

 1. Valitse sinulle paras sopimus
 2. Vaihda sopimus klikkaamalla "Tee sopimus"
 3. Tilauksen loppuvaiheessa tarkenna, että kyseessä on sopimuksen vaihto

Kaikki sähkösopimukset

Millaisessa tilanteessa olet?

Haluan ennakoida talven sähkölaskuja ja vaihtaa kiinteähintaiseen sähköön.

 • Haluatko varmistaa tietyn kiinteän hinnan pidemmäksi aikaa?
  Suosittelemme 6, 12 tai 24 kk määräaikaista sähkösopimusta. Tällä hetkellä suosituimpia ovat 12 ja 24 kk määräaikaiset sähkösopimukset.
 • Haluatko itse vaikuttaa omalla kulutuksellasi sähkölaskuun, mutta kaipaat enemmän ennakoitavuutta pörssisähkön tuntikohtaisen hinnoittelun sijaan?
  Suosittelemme Helen Fiksu -sähköä jos haluat omalla kulutuksellasi vaikuttaa sähkölaskuun, kuten pörssisähkössä, mutta kaipaat enemmän ennakoitavuutta tuntikohtaisen hinnoittelun sijaan.
 • Haluatko kiinteän hinnan sähköllesi, mutta et halua sitoutua määräajaksi?
  Suosittelemme toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta.

En osaa päättää, pysyäkö pörssisähkösopimuksessa vai tulisiko minun vaihtaa kiinteähintaiseen sopimukseen.

Pörssisähkösopimusasiakkaiden tulee huomioida, että sähkön hinnat voivat nousta. Emme pysty vielä arvioimaan, millainen tuleva talvi on sähkön hintojen osalta. Sähkön hinta on kuitenkin tyypillisesti korkeampaa talvisin, kun sähkön kysyntä on suurempaa.

Jos haluat ennakoitavuutta omiin sähkölaskuihin, suosittelemme vaihtamaan sähkösopimuksen kiinteähintaiseen sopimukseen.

Olemme tuoneet valikoimaamme vaihtoehdoksi 6 kk määräaikaisen sopimuksen, jonka jälkeen asiakkaalla on mahdollisuus vaihtaa takaisin pörssisähkösopimukseen.

Olen hiljattain saanut jatkotarjouksen

Jos löydät haluamasi sähkösopimuksen tarjouksessa olevista vaihtoehdoista, on sähkösopimuksen vaihtaminen helppoa. Valitse haluamasi tuote suoraan Oma Helenissä tai tekstiviestillä tai sähköpostilla saamasi linkin kautta. Jos haluat jonkin muun sähkösopimustyypin kuin mitä tarjouksessa oli, näet kaikki sopimusvaihtoehdot täältä.

Kirjaudu Oma Heleniin

Kaikki sähkösopimukset

Nykyisen sähkösopimuksen määräaika kestää vielä yli kolme kuukautta

Määräaikainen sähkösopimus sitoo molempia osapuolia. Tämä tuo turvaa molemmille osapuolille – sähkönmyyjä ei voi muuttaa määräaikaisen sopimuksen hintaa ja asiakas voi hyötyä matalasta hinnasta. Annamme asiakkaillemme uuden tarjouksen päivitetyillä hinnoilla noin kolme kuukautta ennen sopimuksen päättymistä. 

Haluan sähköä mahdollisimman edullisesti ja turvata sähköni hinnan

Paras vaihtoehto mahdollisimman edullisen hinnan turvaamiseksi on määräaikainen sähkösopimus. Määräaikaisia sähkösopimuksia on saatavilla eri pituisia – tarjoamme määräaikaisia sähkösopimuksia 6, 12 ja 24 kk ajaksi. Tällä hetkellä suosituimpia ovat 12 ja 24 kk määräaikaiset sähkösopimukset.

Haluaisin vaihtaa sähkösopimukseni, mutta en tiedä onko minulla mahdollisuutta vaihtaa sitä

Nykyisen sähkösopimuksesi tiedot näet kätevästi Oma Helen -palvelussa. Suosittelemme kirjautumaan palveluun pankkitunnuksilla.

Kirjaudu Oma Heleniin

Henkilö selaa sohvalla älypuhelinta kannettava tietokone sylissään

Kuka voi vaihtaa sähkösopimuksen?

Voit vaihtaa sähkösopimuksesi milloin tahansa, jos sinulla on jokin toistaiseksi voimassa olevista sähkösopimuksista: pörssisähkösopimus, markkinahintasähkö tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Voit tarkistaa sopimustyyppisi kirjautumalla Oma Heleniin. 

Kirjaudu Oma Heleniin

Jos sinulla on määräaikainen sähkösopimus, noudatamme aina nykyisen sopimuksen ehtoja. Määräaikainen sähkösopimus on voimassa aina sopimuskauden loppuun saakka, jonka jälkeen voit vaihtaa sähkösopimuksesi haluamaasi tuotteeseen. Voit tarkistaa sähkösopimuksesi päättymispäivän kirjautumalla Oma Heleniin.

Kirjaudu Oma Heleniin