Ympäristöpennin hinnat ja ehdot

Ympäristöpennin hinnat ja ehdot alkaen 1.1.2021.

Ympäristöpenni on tarkoitettu Helen Oy:n sähkösopimusasiakkaille. Mikäli asiakkaalla ei ole sähkösopimusta Helenin kanssa, sovitaan sähkösopimuksesta erikseen.


Sopimus ja hinnat ovat voimassa toistaiseksi. Sopimus on irtisanottavissa kahden viikon irtisanomisajalla. Hinnat sisältävät arvonlisäveron ja ovat kulloinkin voimassa olevan julkisen hinnaston mukaiset.

Ympäristöpenni

Kuukausimaksua 1,71 €/kk vastaan asiakas saa tuulisähköä 1000 kWh/vuosi valitsemansa sähkösopimuksen hinnalla. Asiakkaan sähkösopimuksen tuotantomuodosta korvataan tuulella 1000 kWh/vuodessa. Asiakkuus kerryttää Ympäristöpennitilin saldoa. Asiakas maksaa Ympäristöpennistä
Helenille 1,71 €/kk ja Helen tallettaa tilille 3,42 €/kk. Ympäristöpennitilin varoja käytetään uusiutuvan energian ratkaisujen tukemiseen.

Hinta: Ympäristöpennin hinta koostuu kuukausimaksusta 1,71 € / kk sisältäen arvonlisäveron 24 % (1,38 €/kk, alv 0 %).

Toimitusaika ja laskutus

Ympäristöpennisopimus tulee voimaan heti sähkösopimuksen ollessa voimassa, ja laskutus tapahtuu asiakkaan varsinaisen sähkösopimuksen laskutuksen yhteydessä.

Toimitusehdot

Helenin sähkönmyynti- / sähköntoimitusehdot soveltuvin osin

Kuluttajasuojalain mukainen peruuttamisoikeus etä- ja kotimyynnissä

Kuluttajasuojalain mukaan asiakkaalla on oikeus peruuttaa tekemänsä sopimus 14 päivän kuluessa. Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua sopimuksen tekemisestä. Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi asiakkaan on ilmoitettava [nimi, peruutettava tuote, käyttöpaikan osoite, käyttöpaikan numero ja, mikäli saatavilla, puhelinnumero ja sähköpostiosoite] päätöksestään peruuttaa sopimus yksiselitteisellä tavalla (esimerkiksi kirjeellä postitse tai sähköpostilla).

Asiakas voi myös käyttää peruuttamislomaketta mutta sen käyttö ei ole pakollista. Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että asiakas lähettää ilmoituksen peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä.

Peruuttamisen vaikutukset

Peruuttamisilmoituksen vastaanoton jälkeen sopimus raukeaa eikä asiakkaalta laskuteta Ympäristöpennisopimuksen kuukausivelvoitusta.

Asiakastiedot ja tietosuoja

Käsittelemme henkilötietoja lainmukaisesti, kohtuullisesti ja läpinäkyvästi. Katso lisää henkilötietojen käsittelystä helen.fi/henkilötiedot.