Nyhet / 2.5.2016

Helen delar ut 30 000 euro till sommarevenemang

Helen Ab kommer att stödja evenemang sammanlagt 30 000 euro. Stödet går till evenemang som på ett eller annat sätt skapar positiv energi. Ansökningstiden för Världens bästa stadsenergi-stipendierna börjar 2.5.2016.

Stadsevenemangen får inte bara finansiellt stöd utan också synlighet och hörbarhet i Helens och samarbetspartnern Bassoradios kanaler. Vid valet beaktas värdet för stadskulturen, projektets mångfald och hållbarhet samt ansökningarnas popularitet.

Helen stöder en levande och hållbar stadskultur

I fjol delade Helen för första gången ut stipendier till evenemang och fick då närmare 350 ansökningar. Tio av dem belönades med ett stipendium på 3 000 euro. I år delas stipendier ut till upp till 20 evenemang, och man kan ansöka om ett stipendium på antingen 1 000 eller 3 000 euro.

Helen har redan länge sponsrat stadsevenemang samt kultur och sport av olika slag.

- Vi vill göra stödet till stadskultur ännu synligare och samtidigt mer transparent. Genom att på det här sättet stödja stadsevenemang är vi på ett påtagligt sätt med och möjliggör skapandet av världens bästa stadsenergi i den finländska sommaren, säger Helens kommunikationschef Sanna Jääskeläinen.

Världens bästa stadsenergi-stipendier delas ut från och med vecka 20 varje vecka fram till slutet av juli. Fyll i ansökan och rösta på ansökningarna på helen.fi/kaupunkienergiaa (på finska).