Uutinen / 2.5.2016

Helen jakaa 30 000 euroa kesätapahtumille

Helen Oy tukee yhteensä 30 000 eurolla tapahtumia, jotka tavalla tai toisella luovat positiivista energiaa. Maailman parasta kaupunkienergiaa -stipendien hakuaika alkaa 2.5.2016.

Kaupunkitapahtumille jaetaan paitsi rahallista tukea, myös näkyvyyttä ja kuuluvuutta Helenin ja yhteistyökumppani Bassoradion kanavissa. Valinnassa painotetaan hankkeiden kaupunkikulttuurista arvoa, monimuotoisuutta ja vastuullisuutta sekä hakemusten saamaa suosiota.

Helen tukee elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria

Helen jakoi viime kesänä tapahtumastipendejä ensimmäistä kertaa, ja tällöin lähes 350 tapahtumaa lähetti hakemuksen. Kymmenen niistä palkittiin 3 000 euron stipendillä. Tänä vuonna stipendejä jaetaan jopa 20 tapahtumalle, ja hakea saa joko 1 000 tai 3 000 euron stipendiä.

Helenillä on pitkät perinteet erilaisten kaupunkitapahtumien, kulttuurin ja urheilun tukemisessa.

- Haluamme tehdä kaupunkikulttuurin tukemisesta entistä näkyvämpää ja toisaalta läpinäkyvämpää. Tukemalla tällä tavalla kaupunkitapahtumia olemme tuntuvasti mahdollistamassa sen, että Suomen kesässä syntyy maailman parasta kaupunkienergiaa, kertoo Helenin viestintäpäällikkö Sanna Jääskeläinen.

Maailman parasta kaupunkienergiaa -stipendejä jaetaan viikoittain viikosta 20 alkaen heinäkuun loppuun saakka.