• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Sähköautojen lataus

Näin selvität helposti, kuinka moni taloyhtiössäsi aikoo hankkia sähköauton

  • Teksti: Mia Virolainen
  • Kuvat:
  • 2019-03-21

Tiedätkö jo, kuinka monessa taloyhtiösi parkkiruudussa on lähitulevaisuudessa sähköauto? Kerää tiedot asukkailta Helenin uudella kyselytyökalulla.

Suomen teillä on Trafin mukaan jo nyt yli 15 000 ladattavaa hybridiä ja täyssähköautoa. Suomen sähköisen liikenteen tavoitteisiin on kirjattu, että vuonna 2020 sähköautoja on 20 000 ja vuonna 2030 jopa 250 000.

Tarve sähköautojen lataamiseen kasvaa voimakkaasti tulevina vuosina, ja yleisin paikka sähköauton lataamiseen on kotona. Taloyhtiöiden rooli latausmahdollisuuden tarjoajina on siis merkittävä.

"Nyt on hyvä hetki lähteä selvittämään, miten lataus voitaisiin järjestää taloyhtiössä”, sanoo sähköisen liikenteen asiantuntija, innovaattori Jussi Ylinen Heleniltä.

Jotta taloyhtiössä osataan hankkia oikea määrä sähköautojen latauspisteitä, tarvitaan tietoa asukkaiden aikeista ostaa sähköautoja.

Helen tarjoaa sähköautojen lataustarpeen selvittämisen avuksi maksuttoman kyselytyökalun, jonka avulla taloyhtiössä voidaan selvittää tämän hetkinen ja lähitulevaisuuden tarve sähköautojen latauspisteille.

Kyselyn vapaaseen kenttään asukkaat voivat kirjoittaa ajatuksiaan ja toiveitaan sähköautojen lataamiseen liittyen. Kun asukkaat ovat vastanneet kyselyyn, palvelu tekee sähköautojen latauksen tarpeesta selkeän raportin.

Jos raportti kertoo tarpeesta sähköautojen latausmahdollisuuteen taloyhtiössä lähitulevaisuudessa, seuraava askel kohti latauspisteiden hankintaa on selvittää kiinteistön kapasiteetti sähköautojen latauspisteiden asentamiseen. Selvitys onnistuu kätevästi Helenin etäkatselmus-palvelun avulla. Tämäkin palvelu on saatavilla koko Suomeen.

”Latauskyselyn raportin ja etäkatselmuksen pohjalta on helppo pyytää tarjous sähköautojen latauspaikoista ja jatkaa keskustelua latauspisteiden hankinnasta esimerkiksi yhtiökokouksessa”, sanoo Ylinen.

Avainsanat

Sähköautot

Sähköautot taloyhtiössä

Selvitä tarve latauspisteiden hankintaan kyselytyökalulla.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

10 väitettä sähköauton latauksesta taloyhtiössä – totta vai tarua

Sähköauton latausratkaisut ovat monille taloyhtiöissä vielä tuntematon aihe. Nyt pureudutaan kymmeneen yleiseen väittämään sähköauton latauksesta taloyhtiöissä.

”Latauslaite maksoi taloyhtiöllemme alle 5 000 euroa”

Sähköautoilun suosio kasvaa vauhdilla. Helen on toimittanut latauslaitteita jo usealle tulevaisuuteen katsovalle taloyhtiölle.

Sähköauton lataus taloyhtiössä yhä useamman toive – näin vältetään epäselvyydet lataussähkön laskutuksessa

Liikenne sähköistyy, ja niin sähköistyvät myös taloyhtiöiden autopaikat. Helenin latauspalvelu tarjoaa helpoimman tavan varmistaa sähköauton lataus taloyhtiössä. Edullinen etäkatselmus kertoo, montako latauspistettä taloyhtiöön voidaan asentaa.