Kaukolämpö taloyhtiössä

Oletko rakentamassa uutta kiinteistöä tai vaihtamassa lämmitysjärjestelmää? Tai haluatko kenties päivittää nykyisen kaukolämpöjärjestelmän energiatehokkuutta tai muuttaa lämmityksen hiilineutraaliksi? Tältä sivulta löydät lisätietoa Helenin kaukolämmöstä.

Ota yhteyttä

Kaukolämmityksen ja -jäähdytyksen käyttöraportit löytyvät Yritys Helenistä

Olemme tuonneet kaukolämmön ja -jäähdytyksen käyttöraportit Yritys Helen -palveluun. Voit tarkastella ja ladata käyttöraportit joko palvelun sovellusversiosta tai kirjautumalla palveluun verkkoselaimellasi. Huomioithan, ettemme lähetä käyttöraportteja enää postitse. 

Kirjaudu Yritys Helen -palveluun

Miksi kaukolämpö?

Kaukolämpö luo mukavuutta. Se on vakaa, vaivaton ja luotettava lämmitysratkaisu, joka sopii kaikentyyppisille kiinteistöille. Kaukolämmön käyttö on yksinkertaista. Laitteiston elinkaari pitkä, eikä se juurikaan vaadi hoitoa. Kaukolämmöllä lämmität kiinteistön ja sen käyttöveden. Kaukolämpöä riittää asiakkaille säällä kuin säällä ja lämmintä vettä on aina saatavilla taloyhtiön tarpeiden mukaan. Kaukolämpö on kestävä valinta lämmittää kaupungissa.

  • Helenin kaukolämmön toimitusvarmuus on maailman kärkeä.
  • Kaukolämmöllä on monta käyttötarkoitusta. Kaukolämpötaloihin voidaan toteuttaa energiatehokas vesikiertoinen lattialämmitys. Lisäksi kaukolämpö pitää kulkuväylät ja pihakannet sulana talvisin.
  • Kaukolämpö sopii niin uusiin kuin vanhoihin kiinteistöihin ja toimii luotettavasti yhdessä muiden lämmitysmuotojen ja energiatehokkuusratkaisuiden kanssa.

Kutsu asiantuntijamme käymään ja valjasta osaamisemme parhaiden lämmitysratkaisuiden löytämiseen!

Onko kaukolämpö ajankohtainen aihe taloyhtiössäsi? Kutsu asiantuntijamme maksutta keskustelemaan kiinteistön energiatehokkaasta lämmityksestä ja energiansäästömahdollisuuksista taloyhtiösi tai isännöintitoimistosi kokoukseen.

Lue lisää

Helenin kaukolämpö muuttuu hiilineutraaliksi

Vuonna 2023 suljemme Hanasaaren voimalaitoksen ja puolitamme kivihiilen käytön. Vuonna 2024 lopetamme hiilenpolton salmisaaren voimalaitoksessa, minkä jälkeen tuotantomme on täysin hiiletöntä. Tuotanto korvataan energian varastoinnilla, hukkalämmöllä ja biolämmöllä sekä aurinko- ja tuulivoimalla.

Jo nyt asiakkaamme voivat tehdä nykyisestä kaukolämmöstä hiilineutraalia tai päästötöntä kaukolämmön lisäpalveluilla.

Kaukolämmön tuotteet

Kuukausilämpö Kiinteistö

Nykyisen kaukolämpötuotteen uudistuessa 1.1.2024 alkaen taloyhtiö- ja yritysasiakkailla on oma tuote Kuukausilämpö Kiinteistö. Lämmityksen kuluja on jatkossa entistä helpompi seurata, sillä kuukausihinnoitellun Kuukausilämpö Kiinteistön hinta muodostuu kiinteästä perusmaksusta, jonka hinta määräytyy viimeisen kolmen vuoden kulutusdatasta sekä energiamaksusta, jonka hinnat päivitetään tammikuussa ja heinäkuussa vuodeksi kerrallaan. 

Ekolämpö Kierto​

Päivittämällä kiinteistön lämmityksen Ekolämpö Kiertoon pienennät konkreettisesti kiinteistön hiilijalanjälkeä ja edistät osaltasi paikallisen ja CO2-vapaan energian tuotantoa.

​Lämmön alkuperä varmennetaan Energiaviraston myöntämien uusiutuvan lämmön ja hukkalämmön alkuperätakuin.

Ekolämpö Bio

Päivittämällä kiinteistön lämmityksen Ekolämpö Bioon pienennät konkreettisesti kiinteistön hiilijalanjälkeä ja edistät paikallisen ja uusiutuvan energian tuotantoa.

Lämmön alkuperä varmennetaan Energiaviraston uusiutuvan lämmön alkuperätakuulla.

Kaukolämmön energiatehokkaat lisäpalvelut

Energiatehokkuutta parantamalla taloyhtiö voi saavuttaa jopa 10 % säästön lämmityskustannuksissa. Lisäksi turhasta lämmittämisestä luopuminen tai hukkalämmön hyötykäyttö keventää taloyhtiön ympäristökuormaa. Tutustu Helenin tarjoamiin erilaisiin energiatehokkuusratkaisuihin, joilla saat tehostettua taloyhtiön nykyistä kaukolämmitystä kohtuullisella investoinnilla.

Lue lisää

Uusiutuva kaukolämpö lämmityksen perusrunkona

Helsingin Honkasuolle kohoaa parhaillaan rivitalokokonaisuus, jossa kokonaisvaltaiset energiaratkaisut rakennetaan uusiutuvan, älykkään kaukolämmön ympärille. As Oy Haapaperhosen Aarre näkee energiatehokkuuden yhtenä rakennuttamisen kulmakivenä, ja valitsi Helenin kumppanikseen, sillä samalta ovelta löytyy jo olemassa olevat uusiutuvan energian ratkaisut.

Kaukolämmön hankinnan vaiheet

Tarjouspyyntö

Asiakas pyytää budjetäärisen tai sitovan tarjouksen kaukolämpöliittymästä.

Tekninen suunnittelu ja sitova tarjous

Asiakkaan LVI-suunnittelija toimittaa tekniset suunnitelmat Helenille tarkastettavaksi, jonka perusteella sitova tarjous kaukolämpöliittymästä tehdään ja lähetetään asiakkaalle hyväksyttäväksi.

Toteutus

Kun asiakas on hyväksynyt tarjouksen, aloitamme liittymän rakentamisen suunnittelun ja toteutuksen asiakkaan toivoman aikataulun mukaisesti. Liittymän valmistuminen vie 6–8 viikkoa tarjouksen hyväksymisestä.

Lämmönjakokeskus

Kaukolämpöliittymän lisäksi sinun tulee hankkia ja asennuttaa kaukolämmön lämmönjakokeskus. Lämmönjakokeskuksessa kaukolämpöveden lämpöenergia siirretään kiinteistön lämmityspiirin kiertoveteen ja lämpimään käyttöveteen.

Lopputarkastus

Asiantuntijamme pitävät huolen laitteistosi suunnittelun ja toteutuksen toimivuudesta tarkastamalla tekniset suunnitelmat ja suorittamalla paikan päällä käyttöönotto- ja lopputarkastukset.

Käyttöönotto

Kun kaukolämpöliittymä on rakennettu ja lämmönjakokeskus todettu turvalliseksi ja toimivaksi, voidaan lämmön toimitus aloittaa.

Lisätietoa ja apua taloyhtiön päätöksentekoon

Yritys Helen palvelee ympäri vuorokauden

Yritys Helen antaa kokonaiskuvan energiankäytöstäsi, löydät sopimuksesi ja laskusi ja hoidat helposti energiaan liittyvän asioinnin. Voit tarkkailla energiankulutustietoja jopa tunnin tarkkuudella. 

Kirjaudu sisään

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous

Asiantuntijamme suosittelevat juuri teidän taloyhtiöönne sopivinta lämmitysratkaisua. Jätä yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä

Usein kysyttyjä kysymyksiä Kiinteähintaisesta kaukolämmöstä

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Kiinteähintainen lämpö on kaikille kaukolämpöasiakkaillemme suunnattu määräaikainen energiatuote, jossa kaukolämmön neljän hintakauden energiamaksut eivät muutu 3 vuoteen.

Tuotteella on 4 hintakautta (talvi/kevät/kesä/syksy), kuten peruskaukolämpötuotteellakin. Kun teet tuotesopimuksen, sen hetken julkaistut kausihinnat pysyvät muuttumattomana koko sopimuskauden, eli 36 kuukauden ajan.

Tuotesopimus astuu voimaan tilauksesta seuraavan kalenterikuukauden alusta. Sopimusjakson jälkeen voit jatkaa uudella kolmivuotissopimuskaudella tai palata peruskaukolämpötuotteeseen.

Tuotteen tarjoamisen edellytyksenä on, että olemme tehneet asiakkaan lämmönkäyttöä vastaavat hintasuojaukset. Siksi isojen asiakkaidemme osalta (lämmönkäyttö yli 1000 MWh/vuosi) sovimme sopimusjakson aloittamisen erikseen.

Kiinteähintainen kaukolämpö on määräaikaistuote, jolla on koko sopimuskauden ajan muuttumattomat 4 hintakautta. Tavallisen kaukolämpötuotteen neljän hintakauden energiamaksut päivittyvät neljä kertaa vuodessa ja sopimus on voimassa toistaiseksi.

Lämmitysmarkkina elää murroksessa ja erilaisia muuttuvia kustannuksia, kuten polttoaineiden sähkö- ja päästöoikeuksien hintoja, on vaikea ennustaa kovin pitkälle. Kolmen vuoden jaksolle voimme tarjota asiakkaillemme kilpailukykyisen ja houkuttelevan vaihtoehdon peruskaukolämpötuotteelle.

Tuote on määräaikainen ja voimassa kolme vuotta (36 kk).

Sopimuskauden päätyttyä siirryt automaattisesti takaisin Kaukolämpötuotteen toimituksen piiriin. Voit myös tehdä uuden määräaikaisen sopimuksen, jolloin hinnat määräytyvät sen hetken hinnaston mukaisesti.

Yritysten tapauksessa tuotteen sopimus jatkuu automaattisesti ja siirtyy uudelle omistajalle tai haltijalle alkuperäisen sopimuksen mukaisesti.
Omakoti- tai pientaloasujilla sopimus päättyy kiinteistön myynnin tai poismuuton kohdalla.

Tuotteen hinta ei muutu kesken sopimuskauden. Helenillä on kuitenkin oikeus siirtää sopimuskaudella tulevat veronkorotukset, uudet verot ja veroluonteiset maksut sekä korotukset olevissa ja tulevissa viranomaismaksuissa hintavaikutuksensa mukaisesti tuotteen hintaan.

Voit täyttää yhteydenottolomakkeen tuotteen nettisivuilta.

Sopimus astuu voimaan tilausajankohtaa seuraavan kalenterikuukauden alusta.

Kaukolämmön hinnoittelu perustuu lämmön tuotannon ja jakelun kustannuksiin. Hinta muodostuu energiamaksusta ja vesivirtamaksusta.

Energiamaksulla katamme lämmön tuotantoon ja siirtoon liittyviä muuttuvia kuluja. Näitä kuluja ovat muun muassa käyttämiemme energialähteiden kulut, energiaverot, päästöoikeudet ja sähkönkulutus.

Kiinteähintaisessa kaukolämmössä suojaamme lämmöntuotannon kustannuksia seuraavalle kolmelle vuodelle, ja voimme tätä kautta tarjota muuttumattomat kausittaiset energiamaksut. Energiamaksut sisältävät suojauksen kustannukset ja mahdollisen sääriskin.

Vesivirtamaksulla varmistamme häiriöttömän lämmöntoimituksen ja huolehdimme, että lämpöä riittää kaikille kylmimmilläkin pakkasilla. Maksun avulla katamme kaukolämmön tuotannon ja siirron kiinteitä kustannuksia, kuten tuotantolaitosten ja verkoston investointeja sekä kunnossapitoa. Vesivirtamaksun suuruus riippuu rakennustyypistä ja kiinteistön tarvitsemasta lämpötehosta.
Kiinteähintaisessa kaukolämmössä vesivirtamaksu on sama kuin Kaukolämpötuotteella.