Kylppärin kotiapulainen vähentää imurointia
Kuivausrummuista elää sitkeässä väite, että ne kuluttavat vaatteita ja syövät energiaa. A-energialuokan lämpöpumppukuivausrumpu käyttää sähköä hyvin maltillisesti.
Säästöä tarkoituksenmukaisella käytöllä
Perinteisen kuivausrummun kulutusta voi hillitä huolehtimalla tilan ilmanvaihdosta pitämällä kylpyhuoneen ovea auki kuivauksen ajan. Uuden tekniikan lämpöpumppukuivausrumpuun ei ympäröivän huoneilman lämpötila vaikuta. Kuivausrummun nukkasihdin ja kosteudentiivistimen/lämmönvaihtimen puhtaudesta tulee huolehtia energiankulutuksen vähentämiseksi. Nukkasihti puhdistetaan joka käytön jälkeen ja kosteudentiivistin/lämmönvaihdin useamman kerran vuodessa, ennemmin liian usein kuin liian harvoin.
A-energoaluokan lämpöpumppukuivausrumpu ei tarvitse viileää korvausilmaa ympärilleen, joten se sopii hyvin myös ahtaisiin tai heikommin tuulettuviin tiloihin.
Kuluttako kuivausrumpu vaatteita?
Ajatus kuivausrummun vaatteita kuluttavasta vaikutuksesta perustuu pitkälti laitteen nukkasihtiin kertyvän nöyhdän määrään. Totuus on kuitenkin, että suurin osa nukasta on käytön ja pesun aiheuttamaa, kymmenesosa aiheutuu rumpukuivauksesta.Tekstiilistä irtoava nukka, joka muuten kertyisi villakoirina sängyn alle, suodattuu kuivausrummussa nukkasihtiin. Näin ollen kuivausrumpu saattaa vähentää kodin imuroinnin tarvetta. Etenkin allergiatalouksissa tekstiilit voi pyöräyttää kuivausrummun tuuletusohjelman kautta silloin tällöin.
Ulkona kuivaaminen on ilmaista
Ainoa pyykinkuivausmuoto, joka ei lisää asunnon energiankulutusta on pyykin kuivaaminen ulkona tai lämmittämättömällä vintillä. Kun pyykki kuivataan sisällä, tarvitaan enemmän lämmitysenergiaa. Hyvin lingotun pyykin kuivaaminen perinteisessä kuivausrummussa käyttää sähköä 2 kWh, lämpöpumppurummussa 1 kWh.