Uutinen / 10.1.2019

Kaukolämpö- ja sähköverkkoja kunnostetaan – uusia työmaita käynnistetään ennätystahtia

Talvikaudella ja keväällä 2019 tehdään tavallista enemmän verkon perusparannus-, uusimis- ja rakentamistöitä Helsingissä sekä kaukolämmön että sähkön osalta. Tällä ennakoidaan heinäkuussa alkavaa Suomen EU-puheenjohtajakautta.

Kaukolämpö- ja sähköverkon perusparannus- ja uusintatyöt ovat osa verkon normaalia huoltamista ja niillä varmistetaan se, että kodit pysyvät lämpiminä ja valot päällä. Kasvava kaupunki tarvitsee myös uutta verkostoa. Suomen EU-puheenjohtajuus vuoden 2019 loppupuolella rajoittaa katualueella työskentelyä ja ohjaa Helsingin kaukolämpöverkon ja sähköverkon rakentamista ja kunnossapitoa vuoden alkupuolelle.

- Helenin kaukolämpötyömaita toteutetaan talvella puolet enemmän kuin aiempina vuosina. Tasaamme samalla töitä koko vuodelle, kertoo rakennuttamispäällikkö Lauri Utriainen Helenistä.

Utriainen muistuttaa, että työmaat on aina tarkkaan aikataulutettu työvaiheittain. Satunnaisesti saattaa näyttää siltä, että työmaalla on hiljaista, mutta se odottaa seuraavia työvaiheita. Talvella kireät pakkasjaksot voivat viivästyttää työmaiden edistymistä, sillä kiinteistöjen riittävä lämmitys on varmistettava myös huoltotöiden aikana.

Suurimmat kaukolämmön työmaat:

Sörnäinen: Vilhovuorenkadun – Sörnaisten rantatien risteys         1-3/2019

Ruoholahti: Porkkalankatu (Salmisaaren voimalaitoksen lähellä)  2-4/2019

Kamppi: Pohjoinen Rautatienkatu – Nervanderinkatu                    2-4/2019

Töölö: Urheilukatu 12 - 16                                                                  1-3/2019

Lisää tietoa Helenin työmaista.

Sähköverkkotöitä keväällä

Helen Sähköverkko Oy:n työmaat käynnistyvät laajemmin maalis-huhtikuussa, kun maa on sulanut. Sähköverkkoa uusitaan keskustan alueella poikkeuksellisen paljon tänä vuonna. Monet sähköverkkotöistä tehdään yhdessä Helsingin kaupungin ulkovalaistuksen kanssa. Kaivuut keskittyvät jalkakäytäville ja kevyen liikenteen väylille, koska sähköverkko kulkee näiden alla.

Suurimmat sähköverkon työmaat keskustassa

Kaartinkaupunki: Kaupungintalon edusta, Unioninkatu ja Fabianinkatu    3-6/2019

Katajanokka: Satamakatu ja Laivastokatu                                                    3-6/2019

Punavuori: Uudenmaankatu, Albertinkatu ja Fredrikinkatu                         Aikataulu vielä avoin

Lue lisää aiheesta

Lämpö Yritykset