Uutinen / 27.3.2019

Aurinkopaneelit nyt vuokrattavissa Messukeskuksen katolta

Messukeskuksen katolle rakennetaan Helsingin suurimpiin kuuluva aurinkovoimala, jonka paneelit ovat nyt vuokrattavina Helenin nimikkopaneeleiksi.

Messukeskus tuo kiinteistönsä katolle 1589 aurinkopaneelia, jotka tuottavat noin 445 MWh energiaa vuodessa. Aurinkoenergiaa tuotetaan yhteistyössä Helenin kanssa. Voimalan tuotanto vastaa yli kahdensadan kerrostalokaksion vuosikulutusta.

Nimikkopaneeli on helppo tapa osallistua ilmastotalkoisiin

Nimikkopaneeli on vaivaton keino alkaa aurinkoenergian tuottajaksi: vuokraamalla aurinkopaneelin jokainen voi käyttää uusiutuvaa aurinkoenergiaa ilman, että paneeleita tarvitsee hankkia omalle katolle.

Messukeskuksen aurinkopaneelit myydään nimikkopaneeleina 4,40 euron kuukausihintaan. Oman nimikkopaneelin voi vuokrata nyt helposti helen.fi/messukeskus.

Asiakkaan nimikkopaneelin tuottama sähkö hyvitetään sähkölaskussa. Paneelin voi liittää osaksi mitä tahansa Helenin sähkösopimusta ja sähkösopimukseen voi yhdistää yhden tai useamman nimikkopaneelin. Yhden paneelin teho on 315 wattia. Laskutus käynnistyy, kun paneelit ovat tuotannossa elo-syyskuussa 2019.

Asiakkaan hankkima yksikin nimikkopaneeli tuottaa jo merkittävän määrän sähköä: 14 prosenttia kerrostalokaksion vuosikulutuksesta eli noin 280 kWh vuodessa.

Aurinkovoiman osuuden kasvattaminen jatkuu

Helen on tehnyt pitkäjänteistä työtä uusiutuvan aurinkovoiman kasvattamiseksi Suomessa. Helenin talvella 2015 rakentama Suvilahden aurinkovoimala oli valmistuessaan Suomen suurin ja sen katolle asennetut vuokrattavat nimikkopaneelit myytiin hetkessä loppuun. Vuonna 2016 Kivikon hiihtohallin katolle rakennettu aurinkovoimala oli vielä yli kaksi kertaa Suvilahden voimalaa suurempi.

Helenin aurinkovoimalat ylittävät huiman kahden megawatin rajan ja yltävät kärkipäähän myös pohjoismaisessa mittakaavassa. Kun Messukeskuksen aurinkovoimala valmistuu, se lisää Helsingin verkkoon kytkettyä aurinkosähkökapasiteettia 11 %. Aurinkosähkön määrä kasvaa Helsingissä jatkuvasti: tuotanto on tuplaantunut jo kahtena peräkkäisenä vuonna. Tammikuussa 2019 Helsinkiin oli asennettu 6075 kWp aurinkosähkötehoa ja aurinkosähköntuottajia oli jo 300.

- Aurinkovoimalla on selvästi kysyntää. Nimikkopaneeli-konseptilla kuka tahansa voi helposti ryhtyä aurinkosähkön tuottajaksi ilman alkuinvestointia. Me jatkamme edelleen investointeja aurinkoenergiaan kysynnän mukaan, toteaa tuoteryhmäpäällikkö Riku Kuikka Helenistä.

Faktat:

  • Uusi aurinkovoimala sijaitsee Pasilan sydämessä, Messukeskuksen katolla
  • Arvioitu vuosituotanto on alkuvaiheessa 445 MWh. Aurinkopaneeleita on tavoitteena asentaa myöhemmin lisää.
  • Nimellisteho 500 kWp
  • Yhden paneelin teho 315 W
  • Aurinkopaneelit asennetaan kesän 2019 aikana. Aurinkovoimala valmistuu elo-syyskuussa 2019.
  • Uusiutuvan energian osuuden kasvattaminen ja energiankulutuksen vähentäminen ovat osa Messukeskuksen ilmastotavoitteita. Aurinkovoimalan myötä Messukeskuksen jäähdytyksen tarve ja sitä kautta energiankulutus vähenee, sillä aurinkopaneeleilla on varjostava vaikutus.
  • Helenin aurinkosähkön tuotanto ylittää investoinnin jälkeen kahden megawatin tehon.

Helen Oy:n energiantuotanto on palkittu maailman tehokkaimpana. Meillä on yli 450 000 asiakasta eri puolilla Suomea, katamme kaukolämmöllä yli 90 % Helsingin lämmitystarpeesta ja laajennamme energiatehokasta kaukojäähdytystä Helsingissä. Kehitämme yhä ympäristöystävällisempiä ja innovatiivisempia ratkaisuja asiakkaidemme parhaaksi. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen ilmastoneutraalius. Haluamme tarjota asiakkaillemme maailman parasta kaupunkienergiaa. 

Messukeskuksen tuleva aurinkovoimala