Voimalaosuus yrityksille aurinkopuistosta

Nurmijärven aurinkopuisto on valmistunut huhtikuussa 2023. Puisto koostuu yrityksille suunnatuista Voimalaosuuksista sekä uudesta Nimikkopaneelivoimalasta. Tilaa voimalaosuus nyt, voimalaosuus on helpoin tapa hyödyntää 100% uusiutuvaa aurinkoenergiaa ilman laitehankintoja. Tuet samalla kotimaisen uusiutuvan energian tuotantoa.

Tutustu ja tilaa

Mikä Voimalaosuus?

Voimalaosuus mahdollistaa aurinkoenergia tuottajaksi ryhtymisen helposti ilman investointia omaan aurinkovoimalaan. Voimalaosuuspaketin aurinkopaneelit tuottavat 100 % uusiutuvaa aurinkosähköä, jolla voit korvata yrityksesi ostosähkön määrää. Aurinkosähkö laskutetaan osana kulutettua sähköä. Maksat vain Voimalaosuuden tuottamasta aurinkoenergiasta ilman muita kustannuksia, kuten vuokraa. Mikäli voimala ei tuota, sinulle ei myöskään aiheudu kuluja. Saatte käyttöönne myös aulanäyttöpalvelun, josta voi seurata voimalan tuotantoa reaaliajassa. Voimalaosuuden voi yhdistää mihin tahansa Helenin sähkösopimukseen.

Miksi Voimalaosuus kannattaa?

 • Vaivaton vastuullisuusteko. Voimalaosuus on helppo ilmastoteko yrityksille, jotka haluavat hyödyntää 100 % uusiutuvaa energiaa.
 • Ei laitehankintoja, ei edellytyksiä kiinteistölle. Sinun ei tarvitse omistaa kiinteistöä tai huolehtia kiinteistön sopivuudesta aurinkovoimalalle.
 • Keskitetyn voimalan edut. Keskitetty voimala takaa häiriöttömän ja tehokkaan tuotannon aurinkovoimalalle.

Katso millainen Voimalaosuus sopii yrityksellesi

Valitse yrityksesi sähkön vuosikulutus.

20 000 kWh/v 250 000 kWh/v

Minkälaiseen tilanteeseen Voimalaosuus soveltuu?

 • Vastuullisuustavoitteiden saavuttaminen
  Voimalaosuus auttaa saavuttamaan yrityksesi asettamia strategisia vastuullisuustavoitteita esimerkiksi uusiutuvan energian tuotantoon tai päästöjen vähentämiseen liittyen.
 • Ei omistusoikeutta kiinteistöön
  Yrityksesi toimitilat eivät ole yrityksen omistuksessa, eikä toimitilan kiinteistön omistaja ole kiinnostunut aurinkovoimalan hankinnasta. Voimalaosuuden avulla hankit aurinkosähköä ilman omia laitehankintoja.
 • Hajanainen kiinteistökanta tai muuten haastavat asennusolosuhteet
  Sen sijaan, että toteutetaan useita pieniä aurinkovoimaloita useaan eri yrityksen kiinteistöön, voidaan voimalaosuuden avulla saavuttaa sama kapasiteetti yhdellä sijainnilla.
 • Kiinteistötekniset haasteet
  Suomessa arviolta noin 25 % kiinteistöistä ei sovellu aurinkovoimalalle pelkästään katon kantavuuden puutteiden takia. Omien aurinkopaneeleiden asennuksen esteeksi saattavat tulla myös esimerkiksi julkisivuun liittyvät määräykset tai varjostavat naapurikiinteistöt.

Missä aurinkopuisto sijaitsee?

Voimalaosuudet sijaitsevat Helenin Nurmijärvellä olevassa aurinkopuistossa, jossa on yhteensä noin 2 800 kaksipuolista aurinkopaneelia. Koko aurinkopuiston keskimääräinen vuosituotto puolestaan vastaa esimerkiksi noin 18 072 289 pannua kahvia tai 10 000 000 kilometriä sähköautolla.

aurinkopaneelit.png

Aurinkopaneelien tuotanto Suomessa

Alla keskimääräinen arvio aurinkopaneelien tuotannosta Suomessa. Paneeliesi sähköntuotanto jakautuu siten, että kesäkuukausina tuotto on suurinta.

Usein kysyttyä Voimalaosuuksista

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Voimalaosuuden avulla hyödynnät aurinkoenergiaa yrityksesi sähkönkäytössä, vähennät yrityksesi päästöjä ja osallistut kotimaisen uusiutuvan energian tuotantoon. Aurinkoenergian lisäksi pääset hyötymään aurinkopuistomme vastuullisuusimagosta.

Maksat vain Voimalaosuuden tuottamasta aurinkosähköstä. Mikäli paneelit eivät tuota esimerkiksi pilviseen talviaikaan, ei tällöin maksuja tai muita kuluja tule.

Yrityksesi kulutuslaskulta hyvitetään ensin Voimalaosuuden tuotantomäärä kertomalla tuotantomäärä sähkösopimuksesi hinnalla. Tällöin laskultasi on ensin vähennetty Voimalaosuuden tuotantomäärän osuus. Hyvityksen jälkeen laskulla veloitetaan sama Voimalaosuuden mukainen tuotantomäärä Voimalaosuus-pakettisi sopimushinnalla.

Esimerkki: Sähkönkulutus on ollut kuukauden aikana 1000 kWh ja Voimalaosuuden tuotantomäärä 300 kWh. Tällöin veloitetaan 700 kWh sähkösopimuksen hinnalla ja 300 kWh Voimalaosuuden sopimushinnalla.

Voimalaosuuden aiheuttama lisäkustannus on sähkösopimuksen hinnan (snt/kWh) ja Voimalaosuuden sopimushinnan (snt/kWh) välinen erotus. Jos sähkösopimuksen hinta on esimerkiksi 15 snt/kWh ja Voimalaosuuden sopimushinta on 17,96 snt/kWh, tällöin Voimalaosuuden lisäkustannus on kilowattituntia kohden 2,96 snt/kWh (17,96 snt/kWh - 15 snt/kWh).

Yllä olevan esimerkin mukaisesti kymmenen aurinkopaneelia sisältävän Voimalaosuuden arvioitu vuosituotantomäärä on noin 5,13 MWh, jolloin arvioitu lisäkustannus vuodessa on noin 75–120 €.

Valitse sopivan kokoinen Voimalaosuuspaketti yrityksesi sähkönkulutuksen mukaan.

Saat suosituksen sopivasta Voimalaosuudesta Helenin nettisivuilta löytyvästä laskurista valitsemalla yrityksesi vuosittaista sähkönkulutusta parhaiten vastaavan lukeman. Laskurin avulla voit valita yrityksellesi sopivan Voimalaosuuden.

Voimalaosuudet ovat vain Helenin sähkösopimusasiakkaille. Jos sinulla ei ole vielä sähkösopimusta, tee edullinen sähkösopimus kanssamme. Voimalaosuuden voi liittää mihin tahansa Helenin sähkösopimukseen yrityksille.

Tuotettu aurinkosähkö mittaroidaan kiinteistössä, jossa aurinkovoimala sijaitsee. Mittaroidun tuotantomäärän avulla laskemme jokaisen Voimalaosuuden hankkineen asiakkaan osuuden tuotannosta ja tämä tuotantomäärä veloitetaan laskulla. Aurinkosähköä varataan asiakkaillemme yhtä paljon, kuin sitä tuotetaan. Fyysisesti aurinkosähkö kulutetaan aurinkovoimalan lähimmässä kulutuspisteessä.

Jos aurinko ei paista, eikä Voimalaosuutesi aurinkopaneelit tuota sähköä, niin myöskään minkäänlaista maksettavaa ei tällöin muodostu. Voimalaosuudessa maksat vain toteutuneesta tuotannosta. Mikäli haluat Voimalaosuuden lisäksi esimerkiksi tuulisähköä, Helenin tuulisähkö yrityksille mahdollistaa kotimaisen tuulisähkön hankkimisen.

Lainsäädäntö ei mahdollista sitä, että yrityksen tontin ulkopuolella tuotettu sähkö voitaisiin vähentää siirtomaksuista. Voimalaosuus ei näin ollen vähennä yrityksen siirrettävän sähkön tarvetta ja sähkön siirtokulut pysyvät ennallaan. Voimalaosuus ei ole investointina yhtä kannattava, kuin oman aurinkovoimalan hankkiminen, mutta mahdollistaa kuitenkin kotimaisen energian tuottamisen, mikäli yrityksellä ei ole mahdollisuutta omaan aurinkovoimalaan.

Tällä hetkellä tarjoamme Voimalaosuuksia vain yritysasiakkaille.

Kuluttaja-asiakkaana voit ryhtyä uusiutuvan energian tuottajaksi Nimikkopaneelien avulla.

Olemme sitoutuneet rakentamaan lisää aurinkovoimaa niin kauan, kuin kysyntää riittää.