-
Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Tarkista nämä asiat, kun valitset terassilämmitintä
- Teksti: Jouko Vuorela
- Kuvat: Antti Raatikainen
- 2020-02-18
Sopiiko terassillesi parhaiten infrapuna-, kaasu- vai kvartsilämmitin?
Kumpi on parempi, sähkö- vai kaasulämmitin?
Parvekkeelle tai pienelle terassille sopii esimerkiksi 1 000 W:n sähköllä toimiva infrapunalämmitin. Isolle terassille kannattaa valita esimerkiksi 9 000 W:n kaasulämmitin. Suurempiin tiloihin sopivat myös sähköllä toimivat kvartsilämmittimet.
Kuinka paljon hyvä lämmitin maksaa?
Se riippuu tietysti siitä, miten isoa tilaa pitää lämmittää. Lämmittimien hinnat vaihtelevat noin 60 eurosta yli 2 000 euroon, mutta 200–400 eurolla saa jo melko tehokkaan ja laadukkaan parveke- tai terassilämmittimen. Lämmittimien teho vaihtelee 300 W:n ja jopa 19 500 W:n välillä, ja suuritehoiset lämmittimet maksavat enemmän kuin pienitehoiset.
Mitä lämmittimen käyttäminen maksaa?
Jos käytät 1 000 W:n infrapunalämmitintä kuukauden ajan 3 tuntia päivässä, kasvaa sähkölaskusi noin 13 € kuukaudessa. Jos lämmitin sattuisi jäämään päälle koko kuukaudeksi, on kustannus 100 €. Käytä siksi varmuuden vuoksi virran katkaisuun ajastinta. Tehokkaan kaasulämmittimen käyttäminen maksaa enemmän kuin infrapunalämmittimen.
”Jos infrapunalämmittimen liitäntäteho on yli 2 300 W, tarvitaan 16 A:n sulake. Tarkista, että terassilla tai parvekkeella on pistorasia, ja huomioi suojaetäisyys. Kaasulämmitintä käytettäessä pitää huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta.”
Avainsanat
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
- Sähkö
- Jani Savolainen
Totta vai tarua? Sähköpyörän voi ladata vaikka makuuhuoneessa
Uusi sähköpyörä kannattaa valita pitkälti samoin perustein kuin perinteinenkin pyörä. Lataaminen on yksinkertaista ja sähköpyörällä pidempikin matka taittuu helposti.
- Sähkö
- Katarina Cygnel-Nuortie
Energiamerkintä kodinkoneessa – kehtaanko ostaa muun kuin parhaan energialuokan laitteen?
Pitääkö uuden kodinkoneen olla A+++-energialuokkaa? Entä jos omaan budjettiin sopisi edullisempi laite, joka ei yllä parhaimpaan energialuokkaan? Energia-asiantuntija Sari Loukasmäki kertoo, mitä energiamerkinnöistä ja sähkön säästöstä on hyvä tietää ennen ostopäätöstä. Katso myös vertailutaulukot kolmesta eri kodinkoneryhmästä.