Artikkeli / 10.12.2019

Neljä tapaa hoitaa lumityöt – halvin maksaa 20 euroa

Onko sähköstä apua lumitöissä? Mikä on lumentyönnin? Miten onnistuu lumensulatus kaukolämmöllä? Jatka lukemista, niin tiedät.

1. Lumentyönnin

Mikä? Lumilapion ja lumikolan risteytys. Sopii ensisijaisesti auraamiseen, mutta myös pienten lumimäärien nostelemiseen pieneltä alueelta.

Miten? Toimii lihasvoimalla. Rullaavassa lumentyöntimessä lumi kerääntyy kauhaan, mikä helpottaa ja nopeuttaa lumitöiden tekoa.

Hinta? Noin 20–40 €.

2. Sähköinen lumilapio

Mikä? Lapio, joka muistuttaa varsipölynimuria. Sopii parhaiten kevyen pakkaslumen poistoon pieneltä alueelta.

Miten? Tarvitsee alkuun sähköä. Ensiksi siis pistoke seinään ja lapio käyntiin. Liikkuu eteenpäin syöttömekanismin avulla, ja lumi lentää.

Hinta? Noin 70–100 €.

3. Lumilinko

Mikä? Sähköllä tai polttomoottorilla toimiva laite, joka puhdistaa laajemmankin alueen lumesta.

Miten? Yksivaihelingossa syöttökierukka syöttää lumen sisään ja puhaltaa ulos, mutta kaksivaihelingossa lumi puhalletaan ulos puhallinpyörällä.

Hinta? Noin 400–1 800 €.

4. Lumensulatus kaukolämmöllä

Mikä? Sulanapitojärjestelmä, joka tarjoaa kaukolämpökiinteistössä taloyhtiölle mahdollisuuden pitää kulkuväylät ja pihat kunnossa talvella.

Miten? Kulkuväylien ja pihojen pintamateriaalien alle on asennettu johdot, ja nestekiertoinen järjestelmä pitää alueet sulana.

Hinta? Energiankulutus esimerkiksi 150 m²:n piha-alueella maksaa noin 1 200 € vuodessa. Sopii isojenkin lumimäärien sulattamiseen isolta alueelta.

Lue lisää aiheesta

Lämpö