Hae ajankohtaisia artikkeleita

Helen ja Fortum selvittävät yhteistyön mahdollisuuksia pienydinvoiman saralla

Helen ja Fortum selvittävät yhteistyön mahdollisuuksia ydinvoiman ja erityisesti pienydinvoimaloiden (Small Modular Reactor, SMR) osalta. Molemmat yhtiöt ovat jo aikaisemmin ilmaisseet kiinnostuksensa pienydinvoimaa kohtaan. Toimintaympäristön myllerryksestä huolimatta on tärkeää varmistaa energia-alan siirtymisen jatkuminen kohti vähäpäästöistä ja päästötöntä tuotantoa. Tässä tilanteessa yhtiöt kokevat yhteistyön selvittämisen luonnollisena mahdollisuutena, joka on syytä tutkia.

25.11.2022

Vuosaaren biolämpölaitoksella tehdään puhdistuspuhalluksia, jotka voivat aiheuttaa melua ja höyryä

Vuosaaren biolämpölaitoksella tehdään 18.11.2022 alkaen puhdistuspuhalluksia, jotka voivat aiheuttaa melua ja höyryä lähialueelle. Puhdistukset liittyvät biolämpölaitoksen valmistumiseen.

24.11.2022

"Tärkeintä on säästää energiaa kaikin voitavin keinoin”

Energian riittävyys ja hintojen kohtuullisuus haastavat energia-alaa tulevana talvena. Kysyimme Sitran ilmastopolitiikan asiantuntija Oras Tynkkyseltä, Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelältä ja europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrilta heidän näkemyksiään kolmeen ajankohtaiseen kysymykseen.

18.11.2022

Helen julkaisi ensimmäisen biodiversiteettistrategiansa

Helen julkaisi marraskuussa yhtiön historian ensimmäisen biodiversiteettistrategian. Strategian tavoitteena on turvata luonnon monimuotoisuutta.

18.11.2022

Helenin päästövähennystavoitteille virallinen hyväksyntä Science Based Targets –aloitteelta

Helen on ensimmäisenä suomalaisena energiayhtiönä saanut Science Based Targets -aloitteelta (SBTi) virallisen hyväksynnän päästövähennystavoitteilleen. Uudet tavoitteet perustuvat Pariisin ilmastosopimukseen, ja ne pyrkivät rajoittamaan maapallon lämpenemistä 1,5 asteeseen globaalisti.

17.11.2022

Helen toteuttaa mittavan sähköautojen latausverkoston laajennuksen Helsinkiin

Sähköautoilun suosion kasvaessa kohisten Helen toteuttaa mittavan sähköautojen latausverkoston laajennuksen Helsinkiin. Helsingin kaupunki kilpailutti keväällä sähköautojen latausverkoston rakentamisen. Kilpailutukseen sisältyi latauslaitteiden asentaminen, ylläpito ja latauspalveluiden operointi. Helen voitti kilpailutuksen, jonka toteutus sisältää 48 henkilöautojen ja kahdeksan taksiautojen latausasemakohdetta, sisältäen yhteensä yli 150 latauspistettä Helsinkiin. Toimiva ja kattava

14.11.2022

Katso myös


Helen-lehti

Lue uusin Helen-lehti kätevästi verkossa silloin kun sinulle sopii.


Arjessa

Tarinoita maailman parhaasta kaupunkienergiasta - ja sen koskettamista ihmisistä.


Työmaat ja katkokset

Kehitämme kaukolämmön ja -jäähdytyksen verkkoa jatkuvasti paremmaksi. Tutustu näihin kohteisiin.


Sähköpula

Sähköpulan mahdollisuus on kasvanut energiakriisin myötä, ja asia pohdituttaa nyt monia. Kerromme tällä sivulla, mikä sähköpula on ja miten siihen liittyvät sähkökatkot toteutetaan.


Datahub

Kaikki Suomen sähkönmyyjät ja sähkönsiirtoyhtiöt ottavat käyttöön lakisääteisen tiedonvaihtojärjestelmän Datahubin helmikuussa 2022.


Asiakastarinat


Helpoin tapa hankkia aurinkopaneelit

Ryhtymällä aurinkosähkön tuottajaksi säästät sähkölaskussa ja pienennät hiilijalanjäkeäsi.