Laskutus

Sähkölasku muodostuu sähkönsiirrosta, sähköenergian käytöstä ja veroista. Kaukolämmön laskutus perustuu toteutuneeseen energiankulutukseen ja kiinteään vesivirtamaksuun.

Sähkön laskutus

Mittaamme sähkön kulutustasi etäluettavalla sähkömittarilla tunneittain ja laskutamme sähkön käytöstä sovitun laskutusrytmin mukaan. Näet koko laskutusjakson kulutuksen sähkölaskussa ja laskuerittelyssä. Laskun suuruus vaihtelee toteutuneen sähkön käytön mukaan. Suosittelemme e-laskua, joka on turvallinen, vaivaton ja ekologinen.

Jos sinulla on tarve muuttaa sähkölaskun eräpäivää, lue ohjeet Maksupäivän siirto -sivulta.

Usein kysyttyä sähkölaskusta

Miten luen sähkölaskua?

Katso ohjeet sähkölaskun lukemiseksi. Jos sinulla on edelleen kysyttävää laskusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Miksi saan kaksi sähkölaskua?

Sähkön siirto ja sähkön myynti on eriytetty toisistaan. Paikallinen verkkoyhtiösi vastaa sähkön siirrosta ja laskuttaa siitä omalla laskullaan ja valitsemasi sähkön myyjä lähettää oman laskunsa myydyn sähkön osalta. Jos olet helsinkiläinen Helenin sähkön myynnin asiakas, saat vain yhden laskun, jossa ovat mukana meidän laskuttamamme sähköenergian käyttö ja Helen Sähköverkon sähkönsiirtomaksut. 

Kuinka usein saan sähkölaskun?

Tavallisin laskutusväli sähkölaskuilla on kolmen kuukauden välein lähetettävä lasku. Sähkölämmitteisen talouden laskutustiheys on kätevä pitää kuukausittaisena, jotta yksittäinen lasku ei muodostu liian suureksi. Jos sähkölaskusi laskutustiheyttä olisi mielestäsi hyvä muuttaa, voit tehdä sen kirjautumalla asiointipalveluumme. Vaihtoehtoina on 4, 6 tai 12 laskua vuodessa.

Kirjaudu asiointipalveluun

 Katso muita usein kysyttyjä kysymyksiä sähkölaskusta ja sähkösopimusasioista Usein kysyttyä -sivulta.

Kaukolämmön laskutus

Laskutamme kaukolämpöasiakkaitamme kuukausittain. Laskutus perustuu toteutuneeseen energiankulutukseen ja kiinteään vesivirtamaksuun.

Vesivirtamaksu määräytyy sopimusvesivirran mukaan, johon vaikuttavat kiinteistön lämmitystehontarve sekä lämmönjakotapa. Kaukolämpölasku sisältää aina kuluvan kuukauden vesivirtamaksun ja edellisen kuukauden energiamaksut todelliseen mittaukseen perustuen. Jokaisesta lämpölaskustasi näet, kuinka paljon edellisen kuukauden aikana lämpöä on käytetty.

Energiamaksun suuruus määräytyy polttoaineiden hintojen sekä tukkuhintaindeksin mukaan, ja sen suuruus tarkistetaan kuukausittain. Kesäaikana energiamaksu on noin puolet pienempi kuin talvella. Kaukolämpöenergian hintakaudet ovat 1.1.-29.2. talvikausi, 1.3.-30.4. kevätkausi, 1.5.-31.10. kesäkausi ja 1.11.-31.12. syyskausi. Energian hinnan voit tarkistaa voimassa olevasta hinnastosta.

Kysyttävää kaukolämpölaskusta

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Kaukolämmön laskutus perustuu toteutuneeseen energiankulutukseen ja kiinteään vesivirtamaksuun. Katso lisätietoa laskutuksesta.

Kaukolämpöenergiaa kuluu tilojen lämmitykseen, lämpimän käyttöveden lämmitykseen sekä ilmanvaihtoon. Osa lämpöenergiasta siirtyy esimerkiksi ikkunoiden ja ovien kautta lämpöhäviöiksi.

Oman kotisi lämmönkulutusta voit seurata Sävel Mobiili -palvelussamme, jonne pääset kirjautumaan kaukolämpölaskustasi löytyvillä mittari- ja kulutuspistenumeroilla. 

Tule asiakkaaksi

Vertaa hintoja ja tee edullinen sopimus kanssamme.

Vertaa sähkösopimuksia

Katso myös


E-lasku

Lue hyviä kokemuksia e-laskusta ja ota e-lasku käyttöön ohjeiden avulla.


Tilinumerot

Tarkista täältä Helenin tilinumerot.


Laskun lukuohje

Katso kuvalliset ohjeet Helenin sähkö- ja kaukolämpölaskun lukemiseksi.


Maksupäivän siirto

Haluatko pyytää siirtoa avoimen laskun maksupäivälle?


Perintä

Maksuhuomautuksen maksuajan umpeuduttua maksamattomat laskut siirtyvät perintätoimiston perittäväksi.


Energiarahoitus

Heleniltä voit saada energiarahoituksen aurinkosähköjärjestelmille sekä kaukolämpöliittymille.


Suoramaksu

Suoramaksussa valtuutat pankkisi maksamaan laskusi tililtäsi puolestasi.


MobilePay-laskutus

MobilePay on nopea ja helppo tapa vastaanottaa sekä maksaa laskut puhelimella.


Kivra-digipostipalvelu

Kivralla vastaanotat, maksat ja arkistoit kaikki arjen tärkeät asiakirjat kätevästi digipostina.