Laskutus

Sähkölasku muodostuu sähkönsiirrosta, sähköenergian käytöstä ja veroista. Kaukolämmön laskutus perustuu toteutuneeseen energiankulutukseen ja kiinteään vesivirtamaksuun.

Tilapäisiä muutoksia sähkön laskutukseen ja palveluihin

Uudistimme taustajärjestelmiämme helmikuun aikana. Uudistus vaikuttaa tilapäisesti laskutukseen ja palveluihimme.

Lue lisää

Sähkön laskutus

Mittaamme sähkön kulutustasi etäluettavalla sähkömittarilla tunneittain ja laskutamme sähkön käytöstä sovitun laskutusrytmin mukaan. Näet koko laskutusjakson kulutuksen sähkölaskussa ja laskuerittelyssä. Laskun suuruus vaihtelee toteutuneen sähkön käytön mukaan. Suosittelemme e-laskua, joka on turvallinen, vaivaton ja ekologinen.

Jos sinulla on tarve muuttaa sähkölaskun maksupäivää, voit muuttaa itse maksupäivää Oma Helen -palvelussa. Voit myös tutustua maksupäivän siirron ohjeisiin.

Usein kysyttyä sähkölaskusta

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Katso ohjeet sähkölaskun lukemiseksi. Jos sinulla on edelleen kysyttävää laskusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Sähkön siirto ja sähkön myynti on eriytetty toisistaan. Paikallinen verkkoyhtiösi vastaa sähkön siirrosta ja laskuttaa siitä omalla laskullaan ja valitsemasi sähkön myyjä lähettää oman laskunsa myydyn sähkön osalta. Jos olet helsinkiläinen Helenin sähkön myynnin asiakas, saat vain yhden laskun, jossa ovat mukana meidän laskuttamamme sähköenergian käyttö ja Helen Sähköverkon sähkönsiirtomaksut.

Tavallisin laskutusväli sähkölaskuilla on kolmen kuukauden välein lähetettävä lasku. Sähkölämmitteisen talouden laskutustiheys on kätevä pitää kuukausittaisena, jotta yksittäinen lasku ei muodostu liian suureksi. Jos sähkölaskusi laskutustiheyttä olisi mielestäsi hyvä muuttaa, voit tehdä sen kirjautumalla Oma Heleniin. Vaihtoehtoina on 4, 6 tai 12 laskua vuodessa.

Kirjaudu Oma Heleniin

Katso muita usein kysyttyjä kysymyksiä sähkölaskusta ja sähkösopimusasioista Usein kysyttyä -sivulta.

Kaukolämmön laskutus

Kaukolämmön hinta tulee vuoden 2024 alusta alkaen muodostumaan kiinteästä perusmaksusta sekä energiamaksusta, jonka hinnat päivitetään kuuden kuukauden välein vuodeksi kerrallaan.

Energiamaksu

Energiamaksu määräytyy kuukausikulutuksen ja energiahinnan mukaan. Energiamaksu vaihtuu joka kuukausi ja uudet hinnat päivitetään aina tammikuussa 1.1. ja heinäkuussa 1.7. vuodeksi kerrallaan. Muutoksella korvataan aikaisemmin käytössä ollut neljä kertaa vuodessa päivittynyt kausihinta.

Energiamaksu perustuu käyttämääsi lämpöenergiaan ja sen hintaan. Mitä enemmän kiinteistöä lämmitetään ja lämmintä käyttövettä käytetään, sitä enemmän lämmitysenergiaa kuluu. Energiamaksu lasketaan kertomalla tämä kulutus kuluvan kuukauden energianhinnalla.

Perusmaksu

Perusmaksu korvaa vesivirtamaksun, jonka hinnoitteluperusteet on koettu monimutkaisiksi.

Perusmaksua maksetaan jatkossa sen mukaan, miten paljon kiinteistö kuluttaa kaukolämpöä keskimäärin vuodessa. Kiinteistösi käyttöteho perustuu edellisen 36 kuukauden vuosikulutuskeskiarvoon. Kuluttaja-asiakkailla, joilla käyttöteho on yli 50 MWh vuodessa, käyttöteho perustuu suurimpaan vuorokauden keskitehoon.

Perusmaksu on jatkossa kuukausimaksu, jonka suuruus tarkistetaan kerran vuodessa. Tarkistus tehdään lämmityskauden jälkeen ja päivitetty perusmaksu tulee voimaan 1.7. Uudistuksessa perusmaksujen kokonaismäärään ei tule muutosta.

Katso ajankohtaiset hinnat

Tule asiakkaaksi

Vertaa hintoja ja tee edullinen sopimus kanssamme.

Vertaa sähkösopimuksia