Sähköisen tilisiirron käyttöohje

Ohjeessa esiintyvä CTRL+kirjain tarkoittaa control- ja kirjainnäppäimen painallusta. Paina silloin CTRL+C", paina control-näppäin (Ctrl) pohjaan ja pidä se pohjassa kunnes olet painanut c-näppäintä.

Aloitus

  1. Muodosta Internet-yhteys, jos se ei ole jo valmiiksi auki.

  2. Avaa sähköpostin liitteenä tullut sähköinen tilisiirtolomake www-selaimeen. Useimmissa sähköpostiohjelmissa tämä tapahtuu kaksoisnapsauttamalla liitteen nimeä tai kuvaketta.

  3. Halutessasi voit vähentää maksutietojen näppäilyä siirtämällä maksutiedot pankin palveluun pankkiviivakoodin avulla. Voit kopioida pankkiviivakoodin leikepöydälle tilisiirron alaosasta käsin: maalaa hiirellä tarkasti pankkiviivakoodin numerosarja ja paina CTRL+C. Napsauta sen pankin linkkiä, jonka Internet-maksujärjestelmään sinulla on tunnukset ja jonka kautta haluat laskun maksaa.

  4. Selaimeen avautuu valitsemasi pankin maksujärjestelmän sisäänkirjoittautumissivu. Jos haluat käyttää pankkiviivakoodia apuna, voit lukea jatko-ohjeet seuraavasta kappaleesta.

Viivakoodin käyttö pankin palvelussa

  1. Sisäänkirjoittautumisen jälkeen valitse "UUSI MAKSU".

  2. Napsauta lomakkeella olevaa Viivakoodin luku -painiketta.

  3. Näyttöön ilmaantuu viivakoodin lukuikkuna. Vie kohdistin lukuikkunan tekstikenttään ja paina CTRL+V. Napsauta lukuikkunan "OK"-painiketta. Nyt viivakoodin tietojen pitäisi ilmestyä tilisiirron kenttiin.

  4. Täydennä vielä Saajan nimi -kenttä.