Aurinkoa kotiin

Hanki aurinkopaneelit katollesi

Omilla aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö on uusiutuvaa, ilmaista ja puhdasta energiaa. Aurinkosähkön tuotanto Suomessa on pitkien kesäpäivien ansiosta yhtä tehokasta kuin Pohjois-Saksassa ja Tanskassa. Tarjoamme aurinkosähkökatselmukset ilmaiseksi kotitalouksille Uudellamaalla vuoden 2019 loppuun asti! 

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää Lataa esite

Aurinkopaneeleilla uusiutuvaa energiaa omalta katolta

Jokaiselle katolle sopivat paneelit

Aurinkopaneelit sopivat niin omakoti-, rivi- kuin kerrostaloon kattotyypistä riippumatta. Järjestelmiemme osat ovat Suomen olosuhteisiin valikoituja, ja eri kattotyypeille on omat kiinnitysjärjestelmänsä. Räätälöimme aurinkopaneelipaketit aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Omavaraisuutta uudella teknologialla

Aurinkopaneelit mahdollistavat omavaraisuuden lisäämisen puhtaan sähköntuotannon avulla. Tarjoamamme uudet teknologiat, kuten sähkövarastot ja ohjauspalvelut mahdollistavat järjestelmien kehittämisen ja laajentamisen tulevaisuudessa.

Aurinkoenergia on kannattava investointi

Aurinkosähkön ennustetaan olevan yksi edullisimmista sähkön tuotantomuodoista lähivuosina. Jo nyt aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä takaisin takuuaikana, kun mitoitamme sen toteutuneen sähkönkulutuksesi perusteella. Aurinkosähkön kiinnostavuuden lisääntyessä aurinkopaneelit nostavat kotisi arvoa asuntomarkkinoilla.

Aurinkopaneelit sopivat jokaiselle katolle.

Esimerkkejä toteutetuista aurinkopaneelipaketeista

Oli kyseessä sitten mökki, rivi-, pari- tai omakotitalo, voit tilata meiltä perus- tai premiumtason aurinkopaneelit.

Paneelien
pinta-ala
Kuvaus Maksimi-tuottoarvio Hinta kotitalous-vähennyksen jälkeen Hintaesimerkki rahoituksella * %-osuus suomalaisen vuosittaisesta
päästövähennys-tavoitteesta
n. 16 m2 10 kpl 275 Wp aurinkopaneelia n. 2 370 kWh/vuosi 4 523 € 66 €/kk 27 %
n. 16 m2 10 kpl 315 Wp premium-aurinkopaneelia n. 2 710 kWh/vuosi 4 893 € 72 €/kk  31 %
n. 29 m2 18 kpl 275 Wp aurinkopaneelia n. 4 260 kWh/vuosi 6 795 € 102 €/kk 49 %
n. 42 m2 26 kpl 275 Wp aurinkopaneelia n. 6 150 kWh/vuosi 8 899 € 132 €/kk 71 %

 

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. Kotitalousvähennyksen hyödyntäminen alentaa hintoja jopa 20 %!

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Ota yhteyttä 

 

Uusille aurinkopaneeliasiakkaille virtuaaliakku maksutta ensimmäiseksi vuodeksi

Virtuaaliakun avulla saat ylituotannon kokonaan omaan käyttöösi. Käytännössä maksamme verkkoon ohjautuneesta sähköstä 13 c/kWh, eli saman hinnan, jonka maksat ostosähköstä. Virtuaaliakulla saatava rahallinen säästö on 5 kWp:n paneelipaketissa jopa 166 euroa vuodessa.*

Lue lisää virtuaaliakusta

* 5 kWp vuosituotanto 4 250 kWh. Virtuaaliakulla saatava säästö 4250kWh*30 %*0,13€/kWh = 165,75 €

Mitä aurinkopaneelipakettiin sisältyy

Toimitamme paketit avaimet käteen -palveluna. Kaikkiin paketteihimme sisältyy:

 • kiinteistösi ja toiveesi huomioiva suunnittelutyö
 • aurinkopaneelit
 • invertteri
 • telineet, kaapelit, sekä muun tarvittavan kaluston ja kiinnikkeet
 • ammattimaisesti tehdyt asennus- ja kytkentätyöt, ml. tarvittavien lupahakemusten hoitaminen
 • oman tuotannon seuraaminen verkossa ja mobiilissa
 • kestävät takuut aurinkosähköjärjestelmän osille
 • tuki koko järjestelmän elinkaaren ajaksi

Viisi syytä hankkia aurinkopaneelit Heleniltä

 1. Saat kaiken aurinkoenergian tuottamiseen ja omavaraisuutesi kasvattamiseen tarvittavan yhdeltä, luotettavalta toimijalta nyt ja tulevaisuudessa.
 2. Mitoitamme aurinkoratkaisun kulutustietojesi mukaan juuri sinun tarpeeseesi sopivaksi. Tarjoamme mahdollisuuden järjestelmän vaivattomaan laajentamiseen sähkövarastolla tai sähköauton latauspisteellä tulevaisuudessa.
 3. Olemme valinneet puolestasi parhaat aurinkopaneelien toimittajat varmistaaksemme järjestelmän osien laadun ja palvelun sujuvuuden.
 4. Tarjoamme asiantuntijoidemme tuen koko aurinkosähköjärjestelmän elinkaaren ajaksi.
 5. Meillä on yli sadan vuoden kokemus energia-alalta, ja kokemuksemme aurinkoenergian parissa on vertaansa vailla. Olemme rakentaneet Helsinkiin kaksi suurta aurinkovoimalaa, yhdistäneet aurinkovoimalaan pohjoismaiden suurimman sähkövaraston ja kehittäneet Nimikkopaneeli-palvelun. Tutkimus- ja kehitystyömme on jatkuvaa.

 

Aurinkopaneelit rahoituksella

Voit hankkia aurinkosähköjärjestelmän helposti joustavalla energiarahoituksella. Rahoituksemme korot ovat verovähennyskelpoisia, minkä lisäksi tarjoamme kuukauden kulutonta ja korotonta maksuaikaa. Halutessasi voit tehdä lisälyhennyksiä tai maksaa koko luoton kerralla pois ilman lisäkuluja. Rahoituksella ei ole perustamismaksua.

Kokeile rahoituslaskurilla erilaisia mahdollisuuksia, lue lisää ja hae rahoitusta aurinkopaneeleille. 

 *) KSL:n mukaisesti laskettava todellinen vuosikorko esimerkiksi 13 580 euron (kertaluotto) keskimääräiselle luotolle 72 kuukauden laina-ajalla on 7,11 %, kun nimelliskorko on 6,3 %. Luottohinta on 16 614,49 €, johon sisältyy 5 € laskutuspalkkio kuukaudessa. (Tilanne 05/2018). Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

Millainen aurinkopaneelipaketti omalle katolle?

Aloita aurinkosähköjärjestelmän hankinta kätevästi aurinkolaskuristamme! Syötä osoitteesi hakukenttään, valitse kattosi kartalta ja saat suosituksemme juuri sinun katollesi sopivasta aurinkosähköjärjestelmästä. Saat lisäksi ehdotuksen aurinkopaneelien käytettävyyttä lisäävästä sähkövarastosta.

Aurinkolaskurin kautta pääset jättämään tarjouspyynnön myyjillemme.

Aurinkolaskuri

Voit myös tilata asiantuntijamme paikalle aurinkosähkökatselmukselle!

Usein kysyttyä aurinkopaneeleista

Aurinkolaskuri

Aurinkolaskurin tulos perustuu avointa dataa hyödyntävän Sun Energian arvioon rakennuksen aurinkosähköpotentiaalista, jossa on huomioitu rakennuksen kattoa varjostavat tekijät sekä katon kaltevuus.

Laskuriin syötetyn osoitteen rakennus ei välttämättä sovellu aurinkopaneeleille, koska kattoon osuu voimakas varjostus. Laskuri voi näyttää nollaa myös silloin, jos rakennusta ei löydy aineistosta.

Varsinkin uudet rakennukset voivat puuttua kartta-aineistosta tai sitten data-aineistossa voi olla virhe. Joissain tapauksissa aurinkosähkön potentiaalia ei ole pystytty laskemaan kartta-aineiston epätarkkuuksien vuoksi.

Oman katon soveltuvuuden aurinkopaneeleille voi myös arvioida karkeasti tarkastamalla, miten aurinko paitaa rakennuksen etelänpuoleiselle katolle.

Aurinkopaneelien valinta

 1. 3-vaiheinen järjestelmä jakaa tuotannon kotisi kaikkiin sähköä kuluttaviin vaiheisiin, jolloin saat isomman osan tuotannostasi omaan käyttöön. 1-vaiheinen järjestelmä ei ole kustannustehokas vaihtoehto.
 2. Laadukkaat osat takaavat huolettoman käytön. Halvat osat tulevat pitkällä aikavälillä maksamaan sinulle enemmän. Laadukkaiden valmistajien palvelu on taattua ja nopeaa myös takuutapauksissa.
 3. Paneelit kannattaa hankkia luotettavalta yritykseltä, jonka toiminta jatkuu varmuudella aurinkosähköjärjestelmäsi koko elinkaaren ajan. Hyvä myyjä vastaa käytön aikaisiin kysymyksiisi, hoitaa tarvittaessa takuuasiasi sekä mahdollistaa järjestelmäsi laajentamisen ja uusien tuotteiden liittämisen järjestelmääsi.

Etelä-Suomessa aurinkosähköjärjestelmän vuosituotto 1100 Wp:n järjestelmällä 30-45 asteen kulmassa on vuodessa noin 900 kWh. Suomen eteläosien kokonaisvuosituotanto on samaa suurusluokkaa kuin Pohjois-Saksassa. Katso oma tuottopotentiaalisi laskurillamme

Vuotuinen aurinkosäteilyn määrä (klikkaa kuva auki)

Wp tarkoittaa järjestelmän huipputehoa watteina ja kWp kilowatteina.

Aurinkosähkökatselmuksessa mitoitamme järjestelmän tarpeesi mukaan. Paras hyöty aurinkosähköjärjestelmästä saadaan, kun kaikki tuotettava energia voidaan hyödyntää asennuskiinteistön yhteydessä, joten mitoitus kannattaa tehdä kiinteistökohtaisen tavanomaisen kulutuksen perusteella. Esimerkiksi loma-aikana kulutus saattaa olla tuotantoa pienempi ja ylijäävää tuotantoa riittää verkkoon syötettäväksi asti. Ylijäämäsähkön osalta kannattaakin tehdä kanssamme myyntisopimus.

Sähkönkulutuksen kohdentaminen 3-vaihejärjestelmässä on yksinkertaisempaa kuin 1-vaiheisessa järjestelmässä. 3-vaihejärjestelmä toimii verkkosähkön tavoin, eikä 1-vaihejärjestelmässä mahdollisesti tarvittavia kuorman kohdentamiseen liittyviä muutoksia sähkökeskukseen tarvita. 1-vaihejärjestelmässä täytyy valita, mille sähkökeskuksen vaiheista järjestelmän tuotto kohdennetaan.

Suosittelemme 3-vaiheista järjestelmää, jotta saat tuotantosi parhaalla mahdollisella tehokkuudella omaan käyttöösi. Yksivaiheinen järjestelmä tuottaa sähköä vain yhteen vaiheeseen kolmen sijaan, jolloin tuotantoa valuu suhteessa enemmän verkkoon

Yksikidepaneelien hyötysuhde on monikidepaneeleja aavistuksen suurempi.  Investointi kalliimpaan yksikidepaneelityyppiin on kannattava erityisesti tapauksissa, joissa vapaata kattopinta-alaa on vain vähän tarjolla.

Aurinkopaneelien mukana tulee invertteri eli laite, joka muuttaa aurinkosähkön tuottaman tasasähkön vaihtosähköksi, jotta sitä voidaan käyttää ja syöttää sähköverkkoon. Laitteesta voi seurata, kuinka paljon sähköä on tuotettu. 

Helenin valitsemat toimittajat

Monikidepaneelien toimittajiksi olemme valinneet JA Solarin ja Heckert Solarin. Yksikidepaneeleissa valikoimaamme kuuluvat Hanwha Q-CELLS ja JA Solar. Kaikki toimittajamme kuuluvat markkinoiden parhaiden toimittajien listaan. Listatut toimittajat ovat tutkitusti niin laadultaan, palvelultaan kuin vastuullisuudeltaankin markkinoiden huippuja.

Helen on valinnut invertterintoimittajiksi Froniuksen ja SMA:n, jotka molemmat valittiin kansainvälisessä vertailussa vuoden 2018 viiden parhaan invertterivalmistajan joukkoon.

Invertterin korkea laatu on hyvin tärkeää aurinkosähköjärjestelmän toiminnalle, sillä invertteri on merkittävässä osassa aurinkosähköjärjestelmässä muuttamassa aurinkopaneelien tuottaman tasasähkön kodin pistorasiasta tulevaksi vaihtosähköksi. Fronius ja SMA ovat vuosia olleet alansa huippuja johtuen laitteiden vähäisistä vioista sekä nopeasta palvelusta takuutapauksissa

Valikoimassamme olevien aurinkopaneelien takuuaika on 12 vuotta, invertterien takuuajat vaihtelevat 5 ja 7 vuoden välillä. Lisäksi paneeleilla on tehontuottotakuu: 10 vuotta 90 % ja 25 vuotta 80 %. Kiinnitysjärjestelmällä takuu on 10 vuotta ja asennustakuu 5 vuotta.

Tehontuottotakuu, jota kutsutaan myös suorituskykytakuuksi kertoo, kuinka monta prosenttia aurinkopaneelien nimellistehosta on jäljellä tietyn ajan jälkeen.

Kaikilla Helenin tarjoamilla paneeleilla suorituskykytakuu on 90 % 10 v, 80 % 25 v. Takuulla varmistetaan, että paneelit tuottavat ensimmäisten 10 vuoden ajan sähköä teholla, joka on vähintään 90 % valmistajan ilmoittamasta nimellistehosta, ja 25 vuoden ajan teholla, joka on vähintään 80 % valmistajan ilmoittamasta nimellistehosta.

Aurinkopaneelivalmistajat luokitellaan kansainvälisesti vastuullisuusarvioiden mukaan Tier-luokkiin 1–5, jossa 1 on paras. Helenin paneelintoimittajat JA Solar ja Hanwha Q-Cell ovat molemmat Tier-1-luokan valmistajia.

Aurinkosähköjärjestelmän hankinta

Aurinkosähkökatselmuksessa suunnitellaan asiakkaalle parhaiten soveltuva aurinkosähköjärjestelmä sekä laaditaan asennuskohteen mukaan tarkennettu tarjous asennustyöstä ja laitteistosta asennustarvikkeineen.

Voit vähentää aurinkosähköpakettisi asennustyön osuuden verotuksessa. Kotitalousvähennystä voi saada 2400 euroon saakka vuonna 2018. Laskussamme on sinulle valmiiksi eriteltynä kotitalousvähennyskelpoinen osuus. Aurinkosähköjärjestelmän kokonaishinnasta saat vähentää verotuksessa 50 prosenttia asennustyön osuudesta, omavastuuosuuden ollessa sata euroa. Lisätietoja www.vero.fi.

Yleensä erillistä toimenpidelupaa ei tarvita, kun paneelit asennetaan katon suuntaisesti katolle, eikä kyseessä ole suojeltu rakennus. Eri kuntien toimintamallit eivät ole vielä yhtenäistyneet, joten tarkista asia oman kuntasi rakennusvalvonnasta ja rakennusjärjestyksestä ennen aurinkosähköjärjestelmän tilaamista. Esimerkiksi Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat lupavapaita, kun rakennus ei ole suojelu-, museo- tai kaupunkikuvallisesti merkittävä kohde ja asennus on katon lappeen suuntainen. Vastaavasti monissa muissa kunnissa tarvitaan toimenpidelupa, jonka saa leimattua rakennusvalvonnassa.

Helen auttaa  asiakasta kaikissa lupa-asioissa. Viime kädessä vastuu lupa-asioiden hoitamisesta on asiakkaalla.

Mikäli asiakkaalla on Helenin kanssa sähkönmyyntisopimus, Helen ostaa mahdollisen aurinkovoimalasta syntyneen ylijäämän. Samoin Helen auttaa asiakasta tekemään voimalasta sähköverkkoon kytkentäilmoituksen.

Oman aurinkovoimalan tuotto ja käyttö

Voit selvittää Helenin aurinkolaskurilla, kuinka paljon kattosi tuottaisi aurinkoenergiaa. Laskurissa on otettu huomioon mahdolliset kattoa varjostavat tekijät, kuten rakennukset ja puut. Tarkan arvion sopivasta aurinkopaneeliratkaisusta saat tilaamalla katselmuksen.

Toimiakseen aurinkokenno ei tarvitse suoraa auringonpaistetta, sillä se kehittää sähköä myös pilvisenä päivänä. Yöllä aurinkoenergiaa ei synny, ja silloin tarvittava sähkö otetaan sähköverkosta. Parhaimman hyödyn ja säästön saa silloin, kun sähköä kuluttaa silloin, kun aurinkopaneelit sitä tuottavat.

Aurinkosähköpaneelit kannattaa aina sijoittaa siten, etteivät paneelit jää varjoon. Varjostavat puut ja rakenteet heikentävät järjestelmän tuottoa. On kannattavampaa rakentaa mieluummin pienempi aurinkosähköjärjestelmä kuin osittain varjoon jäävä nimellistuotoltaan suurempi järjestelmä.

Aurinkosähköpaneelit ovat käytännössä huoltovapaita, eikä niitä tarvitse erityisemmin puhdistaa. Siitepöly peseytyy sateen mukana pois.

Jos et käytä kaikkea tuottamaasi aurinkosähköä, voit varastoida sen Helenin virtuaaliakkuun tai Heleniltä saatavaan fyysiseen sähkövarastoon. Ota rohkeasti yhteyttä niin katsomme sinun käyttöösi soveltuvimman ratkaisun.

Aurinkopaneelien liittäminen sähköverkkoon

Aurinkosähköjärjestelmä ei sovi mökille, jota ei ole liitetty sähköverkkoon. Asennuskohteessa tarvitaan sähköliittymä, sillä tarjoamamme aurinkosähköjärjestelmät sekä sähkövarastot ovat verkkoonkytkettäviä.

Verkkoon kytketty aurinkosähköjärjestelmä ei sovi varavoimaksi, sillä sähköverkon vikatilanteessa korjaajien turvallisuuden takaamiseksi aurinkosähköjärjestelmä kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Voit varmistaa sähkönsaannin sähkökatkojen aikana sähkövaraston avulla.

Jaa: