• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Mihin Vuosaaren uusi voimalaitos tulisi?

  • 2016-12-19
Jos Helsingin kaupunginvaltuusto päättää vuonna 2015, että Vuosaareen rakennetaan uusi monipolttoainevoimalaitos, mihin se käytännössä sijoittuisi? Neljäkymmentä maastokävelijää otti lauantaina asiasta selvää.

Teksti: Minna Näsman

Vuosaaren uuden voimalaitoksen vaihtoehtona on, että biopolttoaineiden käyttöä lisätään Hanasaaren ja Salmisaaren voimalaitoksilla. Ne sijaitsevat Sörnäisissä ja Ruoholahdessa. Biopolttoaineiden käytön lisäämisellä tavoittelemme 20 % pienempiä kasvihuonekaasupäästöjä Helsingin energiantuotannossa vuoteen 2020 mennessä. Samalla nostamme uusiutuvan energian osuuttamme 20 %:iin.

Naapureidemme mielipiteet kiinnostavat meitä

Hankkeesta on käynnissä ympäristövaikutusten arviointimenettely. Siihen liittyvien kuulemisten lisäksi Helsingin Energia järjestää sekä pienempiä sidosryhmätapaamisia että kaikille avoimia tilaisuuksia. Lauantain maastokävely on yksi esimerkki niistä, samoin avointen ovien tapahtumat voimalaitoksilla aiemmin tänä vuonna. Haluamme kuulla mahdollisimman kattavasti kaupunkilaisten erilaisia näkemyksiä jo tässä vaiheessa, kun niitä voidaan hyödyntää suunnittelussa.

 

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Kiipeä kanssamme Vuosaaren huipulle!

Mihin Vuosaaren uutta voimalaitosta suunnitellaan? Miltä se Vuosaaren huipulta katsoen näyttäisi? Millaisia tukitoimintoja se vaatisi ja mihin ne sijoittuisivat?
  • 19.12.2016

Vuosi 2013: pellettejä, vettä, hiilidioksidia ja juhlia

Vuonna 2013 hankimme lisää uusiutuvaa energiaa vesivoiman muodossa. Lisäksi teimme paljon selvityksiä ja tutkimuksia, joiden perusteella lisäämme uusiutuvan energian käyttöä 20 %:in vuoteen 2020 mennessä.
  • 19.12.2016

YVA-yleisö kysyi ja keskusteli

Kaupunkisuunnitteluviraston auditoriossa keskusteltiin eilen biopolttoaineiden käytön vaikutuksista ympäristöön sekä nähtiin havainnevideo Vuosaareen suunnitellusta voimalaitoksesta.