Haluaisitko palasen aurinkovoimalasta?

Rakennamme Suvilahteen, sähköaseman katolle ensimmäisen kaupunkilaisten aurinkovoimalaitoksen. Sinulla on mahdollisuus hankkia voimalasta nimikkopaneeli itsellesi!

Nimikkopaneelin sähköntuotannon saat käyttöösi kuukausihinnalla. Tarkat tuotetiedot ja hinnat julkaisemme syksyllä, mutta ennakkovaraus on jo käynnissä.

Aurinkovoimalaitoksen rakentaminen on uuden aurinkoenergiaohjelmamme ensimmäinen vaihe. Lisäämme aurinkosähkön tuotantoa Helsingissä kysynnän mukaan.

Aurinkovoimalaitos lukuina:

1200 asennettavien aurinkopaneelien määrä
300 kW voimalaitoksen teho
260 000 kWh voimalan arvioitu vuosituotanto
130 kpl vuosituotanto kerrostalokaksioiden sähkönkulutukseen suhteutettuna
10 % Suvilahden aikaansaama lisäys Suomen verkkoon kytkettyyn aurinkosähkötuotantoon
2014 aurinkosähkön ennakkomyynnin alkamisaika
2015 valmistumisaika
600 000 € hinta-arvio
100 % yhdessä kerättyjen Ympäristöpenni-varojen osuus rahoituksesta

Haluaisitko palasen aurinkovoimalasta?

Havainnekuva Suvilahden aurinkosähkövoimalaitoksesta.

 

Lue lisää aurinkovoimalaitoksesta aurinkovoimalan sivuilta tai tiedotteestamme.

 

Pirjo Jantunen

Pirjo Jantunen

Pirjo Jantunen kehittää Helenissä energiaratkaisuja, jotka parantavat kiinteistöjen energiatehokkuutta ja vähentävät hiilidioksidipäästöjä. Hän uskoo, että ilmastokriisi ratkaistaan teknologian ja ihmisten yhteistyöllä. Pirjon mielestä parasta vastapainoa työlle on ratsastus ja pesäpallo.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Säätövoimaa Suvilahden aurinkovoimalasta

Suvilahden aurinkovoimalan nimikkopaneelit tulivat julkiseen myyntiin tänään, vaikka päivä sen kuin lyhenee. Usein kuuleekin sanottavan, etteivät aurinkopaneelit tuota pimeässä ja kylmässä pohjolassa. Auringosta saadaan kuitenkin kulutuksen ja tuotannon tasapainottavaa säätövoimaa.

Ehdota paikkaa uudelle aurinkovoimalalle!

Suvilahden aurinkovoimalan paneelit on loppuunmyyty. Vilkas kysyntä yllätti meidät positiivisesti, on hienoa huomata miten moni haluaa konkreettisesti edistää aurinkosähkön tuotantoa Helsingissä.

Uusiutuvaa sähköä kestävästi ja vastuullisesti

Aurinkosähköä voi nyt saada myös ilman omaa tai vuokrattua aurinkopaneelia. Helenin uusi Ympäristösähkö on, sääoloista riippuen, yhdistelmä aurinko-, tuuli- ja vesisähköä. Se on siis sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa.