• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

2 viikkoa kesätöissä Helenissä

  • Teksti: Helen
  • 2016-12-19
14-vuotias Ada Nyström vietti kesäkuussa Helenissä kaksi viikkoa kesätöissä. Miltä energia-ala vaikutti nuoren silmin katsottuna, ja mitä kaikkea Ada viikon aikana pääsi tekemään?
2 viikkoa kesätöissä Helenissä

Ada voimalaitoskierroksella.

Olen 14-vuotias tyttö Nurmijärveltä. Osallistuin Piirrä itsellesi kesäduuni -kilpailuun lähettämällä piirustukseni mukaan. Vähän ajan päästä sain sähköpostissa viestin, jossa kerrottiin että minut oli valittu kahdeksi viikoksi Heleniin kesätöihin. Olin innoissani saadessani paikan, mutta samalla minua jännitti paljon. 

Mukavia ihmisiä ja kierroksia voimalaitoksilla

Ensimmäisenä päivänä tapasin paljon uusia ihmisiä. Kaikki Helenin työntekijät olivat mukavia ja ystävällisiä. Tiistaina kävimme Vuosaaren voimalaitoksessa ja prosessikoulutuksessa. Siellä oli mielenkiintoista, vaikka en ihan kaikkea ymmärtänytkään. Sen jälkeen teimme nopean kierroksen voimalaitoksessa. Kierroksella piti pitää kypärää, kuulosuojaimia ja suojalaseja.

Perjantaina menimme Hanasaaren voimalaitokselle kesätyöntekijöiden perehdyttämistilaisuuteen. Siellä kerrottiin Helenin toiminnasta ja muuta yleistä tietoa Heleniin liittyen. Tilaisuuden jälkeen teimme kierroksen voimalaitoksessa. Sielläkin piti olla suojavarusteet päällä. Laitteet olivat isoja ja ihmiset mukavia.

Monipuolisia työtehtäviä

Toisen viikon tiistaina tein Sähkötalossa Green Office -itsearviointilomakkeita eri henkilöiden kanssa. Se oli mielenkiintoista, sillä sain hyvin selville miten eri kerroksissa toimitaan ympäristöön liittyen. Keskiviikkona ja torstaina olin viestinnässä. Keskiviikkona otin Impulssiin kuvia ihmisten työtuoleista, jotka olivat mielenkiintoisia tai joilla oli jokin tarina. Kirjoitin myös tätä blogitekstiä.

Ada Nyström

2 viikkoa kesätöissä Helenissä

Adan Piirrä itsellesi kesäduuni -kampanjaan lähettämä piirros energia-alan ammateista.

 

Ada Nyström osallistui Energiateollisuus ry:n 14-17-vuotiaille nuorille suunnattuun Piirra itsellesi kesäduuni -kampanjaan ja voitti piirroksellaan kahden viikon kesätyön Helenissä.  Energia-alan kesätyökampanjassa nuoret saivat hakea kahden viikon mittaista kesätyötä energia-alan ammateista kertovalla piirroksella, sarjakuvalla tai valokuvalla. Piirrä itsellesi kesäduuni -kampanjassa mukana olevat yritykset noudattavat Vastuullinen kesäduuni -periaatteita.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Teekkarista työn ohella tohtoriksi

Onko työn ja opiskelun yhdistäminen energia-alalla mahdollista?

  • 19.12.2016

Huomisen energiajohtajien puheenjohtajana

Eipä siistiä: minut valittiin Maailman energianeuvoston (World Energy Council, WEC) Future Energy Leaders -ohjelman puheenjohtajaksi.
  • 19.12.2016

Sähkölämmittäjän vinkit energiansäästöön

Eristä ja säädä, siinä Panu Oksmanin tärkeimmät vinkit kaikille omakotitalossa asuville.