• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Tutkimusta kestävästä biotaloudesta

Helen on jatkossakin mukana tutkimassa tulevaisuuden bioenergiaratkaisuja.
Olemme mukana luomassa kestäviä bioenergiaratkaisuja

BEST-tutkimusohjelma (Sustainable Bioenergy Solutions for Tomorrow) sai jatkokauden rahoituksen Tekesiltä. Ohjelmassa haetaan biotaloudesta ratkaisuja kohti kestävää yhteiskuntaa. Mukana on niin biomassan korjuuketju, hyödyntäminen, terveys ja turvallisuus kuin uudet markkinatkin. Me keskitymme tutkimaan kumppaniyritysten ja tutkimuslaitosten kanssa etenkin kestävyyteen sekä turvallisuuteen, terveyteen ja ympäristöön liittyviä asioita.

Edellisellä kaudella tutkimme mm. Saksan, Puolan ja Baltian pellettitilannetta sekä maiden uusiutuvan energian tukimuotoja. Teimme Vuosaareen suunnitellulle uudelle voimalaitokselle, Vuosaari C:lle, laajan elinkaariarvion ja puupolttoainelogistiikkamallinnuksen. Heleniläisiä osallistui myös  yleisiin tulevaisuuden skenaario- ja kestävyystarkasteluihin.

Tulevalla kaudella tutkimme etenkin biomassaan ja sen jalosteisiin liittyviä turvallisuus-, terveys- ja ympäristöasioita suuressa mittakaavassa todellisessa kaupunkiympäristössä, sillä työntekijöiden terveys- ja turvallisuusasiat on tärkeää huomioida ajoissa. Lisäksi jatkamme ensimmäisen kauden logistiikkamallinnusta.

BESTin kakkoskaudella myös kansainvälinen yhteistyö lisääntyy merkittävästi SECTOR-tutkimushankkeen johdosta. Hankkeessa tutkitaan torrefioidun biomassan koko arvoketjua. Osallistumme hankkeeseen tulevan kevään aikana ja se tuo saksalaista tutkimusosaamista kivihiililaitoksillemme.

BEST on kahden SHOK-yhtiön, Cleen Oy:n ja Fibic Oy:n, yhteinen tutkimusohjelma biotaloudesta. Mukana on 21 yritystä energia- ja metsäteollisuudesta sekä 13 tutkimuslaitosta.

Tea Erätuuli

Tea Erätuuli

Tea Erätuuli katsoo maailmaa vastuullisuussilmälasein. Yritysvastuutyö kattaa sparrausta hiilineutraalin energiajärjestelmän kehittämisestä hankinnan koko toimitusketjun vastuullisuuteen.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Tuhkia tutkimassa

Kivihiilen poltossa muodostuvia tuhkia hyödynnetään maa- ja tierakentamisessa. Biopolttoaineiden käytön lisääminen vaikuttaa kuitenkin myös tuhkien ominaisuuksiin ja sitä kautta hyötykäyttömahdollisuuksiin.

Olemme mukana luomassa kestäviä bioenergiaratkaisuja

Tulevaisuuden kestävät bioenergiaratkaisut -tutkimusohjelma on juuri saanut myönteisen rahoituspäätöksen Tekesiltä ja on sitä myötä käynnistymässä.
  • 19.12.2016

Vuosi 2013: pellettejä, vettä, hiilidioksidia ja juhlia

Vuonna 2013 hankimme lisää uusiutuvaa energiaa vesivoiman muodossa. Lisäksi teimme paljon selvityksiä ja tutkimuksia, joiden perusteella lisäämme uusiutuvan energian käyttöä 20 %:in vuoteen 2020 mennessä.