• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Kaukojäähdytystä kaikille

  • 2016-12-19
Kaukojäähdytyksen avulla taataan terveellinen sisälämpötila yhä useampiin koteihin. Uuden ratkaisun myötä Helenin kaukojäähdytys on saatavilla kaikissa Suomen kasvukeskuksissa.
Kaukojäähdytystä kaikille

Teksti: Kosti Koski

Sisäilmanlaatu on terveyden ja tuottavuuden perusta. Yksi merkittävin laatutekijä on sisälämpötila. Aikaisemmin huolehdittiin oikeasta lämpötilasta lähinnä lämmityskaudella. Kesällä lämpötilan annettiin nousta jopa terveydelle haitallisiin lukemiin.

Nykyisin ympäristöystävällisen kaukojäähdytyksen avulla taataan turvallinen ja tuottava sisälämpötila entistäkin laajemmalla alueella. Helenin kaukojäähdytys on nyt saatavilla kaikissa Suomen kasvukeskuksissa. Uudessa ratkaisussa kaukojäähdytys tuotetaan paikallisella laitteistolla, ja jäähdytyksessä talteen otettava lämpö siirretään kaukolämpöverkkoon.

Kaukojäähdytyksen voi asentaa sekä vanhoihin että uusiin kiinteistöihin. Vanhoihin kiinteistöihin kaukojäähdytys on järkevää asentaa esimerkiksi putkiremontin yhteydessä.

Kysyntä kasvaa merkittävästi

Kaukojäähdytyksen kysyntä kasvaa merkittävästi. Ilmatieteen laitoksen Reija Ruuhelan mukaan jäähdytyksen yleistyminen johtuu muun muassa ilmaston muutoksesta ja ylilämpöjen negatiivisista terveysvaikutuksista. Katso video.

Jäähdytystä ei enää jatkossa voida tuottaa vanhanaikaisilla menetelmillä, koska tuolloin ylimääräinen lämpöenergia hukataan taivaalle lauhdutinmelun saattelemana. Nykyaikainen kaukojäähdytys kerää auringon tuottaman hukkalämmön talteen. VVO:n Ylläpitoyksikön johtajan Kimmo Rintalan mukaan asumismukavuus tuodaan uudelle tasolle aurinkolämpöä hyödyntäen. Katso video.

Helen aloitti ensimmäisenä Suomessa energiatehokkaan- ja ympäristöystävällisen jäähdytysjärjestelmän kehityksen. Järjestelmämme palkittiin vuonna 2014 maailman energiatehokkaimpana. Suurin kiitos tästä kuuluu luonnollisesti ympäristötietoisille asiakkaillemme. Vuosien kokemuksen rohkaisemana jatkamme jäähdytyspalvelumme kehittämistä entistä laajemmalla alueella.

Miksi valita Helenin kaukojäähdytys?

Se on ympäristöystävällisin.
Se on huoleton ja helppo.
Se on enemmän kuin pelkkä viilennys. Teho riittää varmasti.
Kustannukset ovat tarkasti tiedossa etukäteen, ikäviä yllätyksiä ei tule.

Lue lisää Helenin kaukojäähdytyksestä

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Viileämpi koti on mukavampi koti

On kesä ja kuuma. Hiki valuu pitkin selkää ja öisin pyörii sängyssä unelmoiden viileämmästä unesta.
  • 13.6.2018

Maanalaisen lämpöpumppulaitoksen ensipyöräytykset

Esplanadin maanalaisen lämpöpumppulaitoksen työmaa on edennyt käyttöönottoon asti, ja alkukesän aikana laitos hierotaan täyteen tehoonsa tuottamaan kaupunkilaisille viilennystä eli mukavia olosuhteita sisätiloihin.

  • 19.12.2016

Helsingissä voit nauttia maailman energiatehokkaimmasta kaukolämmityksestä ja -jäähdytyksestä!

Taas on se aika vuodesta, kun talvitakit kaivetaan esille, vietetään aikaa yhä enemmän sisätiloissa ja mietitään, että onpas taas kylmä. Talvi tekee siis tuloaan. Mutta samaan aikaan on hyvä muistaa, että Helsingissä ihmisiä ja kiinteistöjä lämmitetään maailmanlaajuisesti ainutlaatuisella tavalla. Ainakin, jos on uskominen Global District Energy Climate Awards -kilpailun tuomaristoa, johon kuuluu energia-alan arvostetuimpia tahoja. Ja miksi emme uskoisi.