• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Uusiutuvaa sähköä kestävästi ja vastuullisesti

Aurinkosähköä voi nyt saada myös ilman omaa tai vuokrattua aurinkopaneelia. Helenin uusi Ympäristösähkö on, sääoloista riippuen, yhdistelmä aurinko-, tuuli- ja vesisähköä. Se on siis sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa.

Maaliskuussa 2015 valmistui Helenin Suvilahden aurinkovoimala ja huhtikuussa 2016 Suomen suurin, lähes 3000 paneelin, Kivikon aurinkovoimala. Kysynnän kasvaessa rakennamme aurinkovoimaa myös lisää. Uusiutuvaa energiaa tuotetaan siis tarpeeseen, ja tähän tarvitaan mukaan myös kuluttajat – uusiutuvan energian käyttäjät. Tuotantorakenteen muuttaminen ilmastoneutraaliksi tehdään yhdessä.

Asuminen (rakentaminen ja energiankulutus) aiheuttaa kotitalouksien kasvihuonepäästöistä noin kolmanneksen. Helpoiten asukas voi pienentää hiilijalanjälkeään siirtymällä käyttämään uusiutuvista lähteistä tuotettua sähköenergiaa, jonka tuotantopäästöt ovat nolla kuten Helenin uudessa Ympäristösähkö-tuotteessa. Ympäristösähkön myötä Helen tuo kotimaisen aurinkosähkön kuluttajille tarjolle vaivattomasti, ilman kuluttajien omia investointeja paneelijärjestelmiin.

Aurinko ei aina paista – sähkösopimus sään mukaan

Aurinko ei Suomessa paista vuoden ympäri eikä vuorokauden ympäri, lukuun ottamatta kesäpäivänseisauksen yötöntä yötä. Uusi Ympäristösähkö mukaileekin todellisia tuotanto- ja sääolosuhteita: siinä vaihtelevat aurinko-, tuuli- ja vesisähkön osuudet. Ympäristösähköasiakkaana asiakas voi omalta osaltaan olla mukana ympäristötalkoissa ja tukea aurinkoenergian tuotantoa.

Ympäristösähköä on rajallisesti tarjolla ensimmäisille 500 asiakkaalle. Tutustu ympäristösähköön.

Niina Tamminen

Niina Tamminen toimii Helenillä suunnittelijana ja projektipäällikkönä uusiutuvan energian paikallistuotantohankkeissa. Kestävä kehitys ja ympäristöasiat toimiva Niinan työpäivien punaisena lankana, samoin kuin asiakaslähtöinen toiminta.

 

Vieraskynä

Vieraskynä

Blogissa julkaistaan satunnaisesti Helenin yhteistyökumppaneiden kirjoituksia. Nämä tekstit kootaan Vieraskynä-tunnuksen alle.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Haluaisitko palasen aurinkovoimalasta?

Rakennamme Suvilahteen, sähköaseman katolle ensimmäisen kaupunkilaisten aurinkovoimalaitoksen. Sinulla on mahdollisuus hankkia voimalasta nimikkopaneeli itsellesi!
  • 19.12.2016

Säätövoimaa Suvilahden aurinkovoimalasta

Suvilahden aurinkovoimalan nimikkopaneelit tulivat julkiseen myyntiin tänään, vaikka päivä sen kuin lyhenee. Usein kuuleekin sanottavan, etteivät aurinkopaneelit tuota pimeässä ja kylmässä pohjolassa. Auringosta saadaan kuitenkin kulutuksen ja tuotannon tasapainottavaa säätövoimaa.

  • 19.12.2016

Aurinkoenergia – ihan parasta!

Mäkelän perhe hankki talonsa katolle oman aurinkovoimalan. Katso videolta miten asennus sujui!