Kokemuksia / 11.5.2021

Hiilijalanjälki kuriin Helenin kokonaisvaltaisella palvelulla

Helsinkiläinen hyvinvointikeskus Allas Sea Pool tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden muutaman tunnin minilomaan aivan kaupungin keskustassa. Saunassa rentoutuminen, lämpimässä uima-altaassa polskiminen ja ravintolassa herkuttelu toimivat erinomaisena vastapainona usein varsin hektiselle arjelle.

Nordic Urban Oy on Allas Sea Poolin suurin omistaja. Helsinki heräilee kevääseen, ja Nordic Urbanin hankekehitysjohtaja Petteri Lautso ihailee Suomenlahden rannalla sijaitsevaa, lämpimänä höyryävää 25 metrin uima-allasta, joka on Allas Sea Poolin vetonaula.

Ympäristöystävällisyys keskiössä

Jo Allas Sea Poolia rakennettaessa kiinnitettiin huomiota energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Rakennusmateriaaleiksi valittiin mahdollisimman vähähiilisiä materiaaleja, ja samassa yhteydessä tehtiin suunnitelma jopa hamassa tulevaisuudessa koittavan rakennuksen purkamisen hiilijalanjäljen minimoimiseksi.

– Halusimme alusta lähtien ostaa käyttämämme energian niin ympäristöystävällisesti kuin mahdollista, ja jo silloin yhteistyökumppaniksi valikoitui Helen. Eikä vähiten siksi, että me olemme osa Helsinkiä, ja Helen on paikallinen kumppani, Lautso pohtii.

Kiertolämmölla eroon hiilijalanjäljestä

Allas Sea Pool ostaa Heleniltä pohjoismaista vesivoimalla tuotettua uusiutuvaa sähköä. Lisäksi sivurakennuksen katolle on asennettu Helenin aurinkovoimala kattamaan osan sähköntarpeesta. Lautson mukaan aurinkovoimala onkin jo tähän päivään mennessä tuottanut merkittävästi käyttösähköä.

Energiaa kohteessa tosiaan kuluu. Ympäri vuoden lämpimänä pidettävä 25 metrin pituinen ulkoallas on merkittävin yksittäinen energiasyöppö, vaikka sen rakenteissa onkin otettu energiatehokkuus hyvin huomioon.

– Meillä oli aiemmin lämpötuotteena Helenin uusiutuva kaukolämpö, jonka hiilijalanjälkeä oli jo pienennetty. Odotukset yhteistyöltä kuitenkin ylittyivät alkuvuodesta 2021, kun saimme käyttöömme Helenin kiertolämmön, jolla pystymme todella irtautumaan hiilijalanjäljestä, Lautso myhäilee.

Helenin Kiertolämpö on tuotettu 100-prosenttisesti hukkalämmöistä lämpöpumppujen avulla. Se on täysin hiilineutraali lämpötuote.

20210506_Lautso_allasseapool_kuva4_1200x630.jpg


Ei pelkkä energiakumppani

Allas Sea Pool tekee Helenin kanssa yhteistyötä energianhankinnan lisäksi myös markkinoinnissa. Allas Sea Poolin kävijöille on tärkeää tietää, mistä ja miten kompleksin käyttämä energia tuotetaan. Sisäänkäynnin lähettyvillä on esimerkiksi latauspiste, jossa asiakkaat voivat ladata puhelimiaan tai sähköpyöriään. Aurinkovoimala on myös hyvä lisä palvelukokonaisuuteen.

– Markkinoinnilla olemme pyrkineet tuomaan näkyville meidän asiakkaille Helenin hyviä, kestävän energian ratkaisuja. Tämä on meidän etumme siinä, että meidän käyttäjät näkevät, että me kiinnitämme huomiota asiaan. Asiakkaat voivat tulla tänne hyvällä omallatunnolla, Lautso pohtii.

Helsingin kaupunki on tavoitteessaan linjannut olevansa hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Allas Sea Pool haluaa tehdä oman osansa jo paljon aiemmin.

– Helenin kaltainen yhteistyökumppani, jolta saamme kaikki palvelut luotettavasti ja kilpailukykyiseen hintaan, on meille hyvin tärkeä – voisi sanoa, että lähes välttämätön, Lautso päättää.

Lue lisää

Lue lisää Kiertolämmöstä ja ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Lue lisää aiheesta

Yritykset