Omatuuli - Hyvän tuulen sähköä Pohjanmaan Lakiakankaalta

Hanki nyt osuus Lakiakankaan tuulivoimalasta. Omatuulen omistajana tuotat osan kotisi kuluttamasta sähköstä tuulivoimalla. Samalla olet edelläkävijöiden joukossa rakentamassa kestävämpää Suomea.

Ryhdy helposti tuulienergian tuottajaksi

Nyt voit hankkia oman osuuden Lakiakankaan tuulivoimalasta, jonka energiantuotanto käynnistyi vuoden 2022 alussa. Omatuulen omistajana sinusta tulee tuulienergian tuottaja ja tuotat näin osan kuluttamastasi sähköstä itse. Omatuuli on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jonka voi hankkia minkä tahansa Helenin sähkösopimuksen yhteyteen. 

Miksi Omatuuli?

Tunne sähkön alkuperä: Tiedät tarkalleen, mistä käyttämäsi sähkö on peräisin – Pohjanmaan Lakiakankaalta.​

Korvaa kodin sähköä tuulella: Omatuulen omistajana tuotat sähköä itse. Tuotanto vähennetään sähkölaskultasi

Pääse edelläkävijöiden joukkoon​: Ostamalla Omatuulen sinusta tulee tuulivoiman tuottaja yhdessä muiden edelläkävijöiden kanssa

Helppo ympäristöteko: Omatuulen tuottajana lisäät tuulisähkön kysyntää ja näin tuet kotimaisen uusiutuvan energian tuotantoa

Valitse haluamasi määrä tuulivoimaosuuksia ja tilaa

Kuinka monta tuulivoimaosuutta haluat ostaa?

1
Hinta yhteensä
€ / kk
Arvioitu tuulen tuotanto
kWh/v
Tuotanto vastaa
% pienen kaksion vuosikulutuksesta
saunan lämmitystä

Tarjoamme osuuksia Lakiakangas ​3 -tuulipuistosta
Sijainti: Kristiinankaupunki ja Isojoki
Omatuulivoimalan teho: 4,3 MW

Lue lisää

Tuulivoimalla kohti hiilineutraaliutta

Tuulivoima on merkittävässä roolissa, kun olemme menossa kohti hiilineutraaliutta. Helenin tuulivoimatuotanto tulee kasvamaan merkittävästi seuraavien vuosien aikana ja pitkällä aikavälillä Helenin tuulivoiman kokonaismäärä voi olla jopa 4000 gigawattituntia, joka vastaa lähes koko Helsingin sähkönkulutusta. Merkittävä askel tuulivoiman lisääntymisessä on Lakiakangas 3 -tuulivoimapuistohanke.

Tuulivoimatuotannon jakautuminen kuukausille

Miten Omatuuli toimii?

  1. Tilaa Omatuuli kätevästi verkkosivuiltamme. Kun tilauksesi on vastaanotettu ja vahvistettu, saat meiltä sähköpostia. Huomaathan, että Omatuulta tarjotaan Helenin sähkösopimusasiakkaille, joten jos et ole vielä sähköasiakkaamme, pystyt tekemään sähkösopimuksen kätevästi sivuiltamme 
  2. Omatuulen tuottama sähkö huomioidaan sähkön myyntilaskulla. Tuulituotanto pienentää laskutettavaa sähkönkulutusta. Esimerkiksi, jos sähkönkulutuksesi on kesäkuussa 300 kWh ja osuutesi tuottaa tuulituotantoa 30 kWh, niin sinua laskutetaan sähköstä 270 kWh edestä. Lisäksi joka kuukausi veloitamme sinulta kuukausimaksun
  3. Oman tuulen määrää voit seurata Oma Helen -sovelluksestamme*

*Tuulivoimalaosuutesi alkaa heti sopimuksen alettua tuottamaan tuulisähköä. Tuulituotannon määrä vaihtelee sääolosuhteiden mukaisesti.

Voit tilata Omatuuli-voimalaosuuksia useampia kerralla, mutta maksimissaan osuuksia voi olla 5 kappaletta per asiakas.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Helen Oy rakentaa yhdessä hankekehittäjä CPC Finlandin kanssa Lakiakankaan tuulipuiston Kristiinankaupunkiin ja Isojoelle. Tuulipuisto on valmistunut ja alkanut tuottaa sähköä vuoden 2022 alussa. Tuulipuistossa on yhteensä 20 tuulivoimalaa, joiden yhteisteho on 86 megawattia.

Vuodessa tuulipuisto tuottaa arviolta 270 gigawattituntia sähköä, joka vastaa noin 150 000 kerrostalokaksion sähkönkulutusta.

Tuulipuiston 20 tuulivoimalasta yksi on valittu nimikkotuulivoimalaksi, jonka tuotannosta tarjoamme osuuksia kuluttajille ja pienyrityksille.

Yhden osuuden nimellisteho on 100 wattia. Tuulivoimalan tuottama teho vaihtelee sääolosuhteiden mukaisesti. Yhden osuuden arvioitu vuosituotanto on noin 310 kWh.

Yhden vuoden tuotanto vastaa noin 16 % pienen kaksion vuotuisesta sähkönkulutuksesta.

Omatuuli antaa mahdollisuuden tuottaa osan käyttämästäsi sähköstä tuulisähköllä, joka tulee suoraan Pohjanmaalta.

Teollasi on merkitystä. Hankkimalla tuulta itsellesi tuulivoiman kysyntä kasvaa ja tämä tukee tuulivoiman rakentajia. Mitä enemmän tuulisähköä ostetaan, sitä enemmän kannustetaan uusiutuvan energian rakentamiseen. Kaikki tuotettu tuulisähkö vähentää vähemmän ympäristöystävällisen sähkön tuotantoa

Tuotettu tuulisähkö mittaroidaan paikallisesti ja sitä varataan asiakkaillemme jokaiselle osuutensa verran. Fyysisesti tuulisähkö kulutetaan lähimmissä kulutuspisteissä.

Omatuulta tarjotaan Helenin sähkösopimusasiakkaille. Jos sinulla ei ole vielä sähkösopimusta, tee sähkösopimus kanssamme. Omatuulen voi liittää mihin tahansa Helenin sähkötuotteeseen.

Toistaiseksi Omatuulta ei voi tilata lahjaksi.

Yhden asiakkaan nimissä voi olla maksimissaan viisi tuulivoimaosuutta. Jos sinulla ei ole vielä tuulivoimaosuuksia, voit tilata vaikka kaikki viisi kerralla halutessasi.

Myös yritykset voivat ostaa osuuden tuulivoiman tuotannosta. Yrityksen edustajana voit hankkia Omatuulen täyttämällä y-tunnuksen tilauslomakkeeseen.