Taloyhtiöt

Sähköautojen latauspiste taloyhtiöön

Liikenne sähköistyy, samoin autopaikat. Tarjoamme taloyhtiöille helpon ja turvallisen ratkaisun sähköautojen lataamiseen suunnittelusta asennukseen ja ylläpitoon. Pääset sujuvasti alkuun etäkatselmuksella, joka kertoo taloyhtiösi kapasiteetin sähköautojen latauspisteiden asentamiseen.

 

Tutustu etäkatselmukseen   Lataa esite

Jäikö kysymyksesi vaille vastausta tai haluatko kuulla lisää? Ota yhteys asiantuntijoihimme!

Latauspisteet taloyhtiölle nyt kampanjahintaan

Saat 20 % alennusta latauslaitteista, kun hankit 5 kpl ICU Eve Mini -laitetta. 

Alkuun etäkatselmuksella

Tarjous voimassa kesäkuun loppuun asti.
Kampanjan lisätiedot alla.

Tarjoamme taloyhtiölataukseen sopivat keskinopeat ICU Eve Mini -latauslaitteet 20 % alennuksella koko kevään. Kun aloitat selvityksen latausratkaisujen tuomisesta parkkipaikalle nyt, taloyhtiösi ehtii hyödyntää tarjouksemme latauslaitteiden hankintaan.

Näin hyödynnät sähköautojen latauspistetarjouksen taloyhtiössäsi

  • Ota latauspisteiden hankinta puheeksi taloyhtiön hallituksessa
  • Tilaa etäkatselmus, jonka perusteella saat tietää kiinteistösi kapasiteetin latauspisteiden asennukseen
  • Teemme taloyhtiöllesi tarjouksen latauspisteistä alennettuun hintaan

Tarjous koskee ICU Eve Mini -laitteita sekä laitteiden maa-asennuspylväitä. Alennus ei koske mahdollisia maanrakennus-, asennus- eikä sähkötöitä. Tarjous on voimassa 30.6.2019 asti. Kysy lisää!

Avustusta sähköautojen latauspisteiden asennukseen taloyhtiöön

Asumisen ja rahoituksen kehittämiskeskus ARA myöntää avustusta sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmiin kohdistuviin muutoksiin. Avustuksen määrä on 35 % ja sitä voivat hakea taloyhtiöt, vuokrataloyhteisöt ja niiden omistamat pysäköintiyhtiöt.

Ota yhteyttä niin voit saada avustuksen taloyhtiöllesi!

Ota yhteyttä

Kattavimmat ratkaisut täyssähkö- ja hybridiautojen lataamiseen taloyhtiössä

Pitkä energia-alan osaamisemme takaa juuri teidän taloyhtiönne tarpeisiin sopivat sähköautojen latausratkaisut. Meillä on yli 400 000 tyytyväistä energia-asiakasta ja pitkä kokemus sähköautojen latausratkaisuista Suomessa.

Markkinoiden fiksuin

Älykkäät latauspisteet laskuttavat vaivattomasti suoraan asiakkaalta käytön mukaan. Älykäs kuormantasaus mahdollistaa lataustehon tasapuolisen jakautumisen kun ladataan useampaa autoa samanaikaisesti.

Turvallisuus taattu

Toimittamamme latausratkaisut täyttävät kansalliset sähköturvallisuusvaatimukset. Hoidamme latauspisteiden asennuksen turvallisesti ja huolehdimme latauspalvelun käyttöönotosta sekä ylläpidosta.

Ilman isoja investointeja

Tarjoamme taloyhtiöille latausratkaisun, joka on toteutettavissa kohteen nykyisen sähkökäyttöpaikan kapasiteetilla. Moneen kohteeseen on mahdollista asentaa latausratkaisu ilman aloituskustannuksia.

Sähköautoilu yleistyy vauhdikkaasti

Sähköistyminen on liikenteen megatrendi: Suomen sähköisen liikenteen tavoitteisiin on kirjattu, että vuonna 2020 sähköautoja on 20 000 ja vuonna 2030 jopa 250 000.

Kehitys näkyy myös Suomen hallituksen linjauksissa: meneillään olevassa ohjelmassa lasketaan portaittain vähäpäästöisten ajoneuvojen autoveroa 2,7 prosenttiin vuoteen 2019 mennessä.

Suomen teillä on Trafin mukaan jo nyt yli 13 000 hybridi- ja täyssähköautoa, ja puolet helsinkiläisistä on kiinnostunut hankkimaan sähköauton. Sähköautojen latauspisteet tulevat vauhdilla myös yhä useamman taloyhtiön parkkipaikoille.

Täyssähköautojen ja ladattavien hybridien ensirekisteröinnit 2014-2018

Edelläkävijä sähköautojen latauksessa

Olemme olleet jo pitkään edelläkävijöitä sähköautojen latausratkaisuissa – avasimme ensimmäisen julkisen latauspisteen Suomessa Helsingin Runeberginkadulle jo vuonna 2009. Tällä hetkellä meillä on yli 40 sähköautojen latauspistettä ympäri Helsinkiä.

Tutkimus- ja kehitystyömme sähköautojen latausratkaisujen parissa on jatkuvaa. Pilotoimme Suvilahdessa Suomen ensimmäistä kaksisuuntaista sähköautojen latauspistettä.

Suomen ensimmäinen julkinen V2G-latauspiste.

Suomen kattavin sähköautojen latausverkosto

Olemme Suomen laajimman latausverkostosta vastaavan Liikennevirta Oy:n osakas ja mukana kehittämässä älykästä latausoperointia yhdessä kotimaisten energiayhtiöiden kanssa.

Liikennevirta operoi yli 500 latauspisteen kattavaa Virta-latausverkostoa, johon myös Helenin julkiset latauspisteet kuuluvat.

Virran älykäs latauspalvelu mahdollistaa sähköauton latauksen nopeasti, turvallisesti ja rahaa sekä luontoa säästäen.  Palvelu laskuttaa suoraan sähköauton lataajaa, joten epäselvyyksiä latauspisteen kuluista ei synny.

Virta on suomen kattavin sähköautojen latausverkosto.

Sähköauton latauspisteen hankinta taloyhtiöön

Kartoitus

Selvitämme kiinteistön valmiuden sähköauton latauspisteiden asentamiseen etäkatselmuksella.

Latauspisteen tilaus

Taloyhtiö tekee tilauksen kartoituksesta saatujen tietojen mukaan.

Asennus ja käyttöönotto

Hoidamme latauspisteiden asennuksen ja käyttöönoton turvallisesti ja vaatimusten mukaisesti.

Sähköauton lataus

Kun latauspiste on asennettu, palvelu laskuttaa suoraan sähköauton lataajaa – taloyhtiölle tai isännöitsijälle ei koidu lisävaivaa.

Usein kysyttyä sähköauton latauspisteen hankinnasta taloyhtiöön

Aluksi kartoitetaan etäkatselmuksen  avulla, mikä on nykyinen taloyhtiön sähköpääkeskuksen kapasiteetti ja kuinka moneen latauslaitteeseen nykyinen kapasiteetti riittää. Tämän jälkeen taloyhtiö voi lähteä edistämään laitetilausta kartoituksesta saatujen tietojen perusteella.

Keskinopeilla latauslaitteilla latausaika on noin 4-8 tuntia. Keskinopeat latauslaitteet soveltuvat hyvin juuri kiinteistölataukseen. Latausaika riippuu auton sisäisestä laturista, automallista ja onko kyseessä täyssähkö- vai hybridiauto.

Kun hankit taloyhtiöösi latauslaitteet Heleniltä, olet osa älykästä Virta-latausverkostoa. Virta-sovelluksen avulla myös verkoston julkiset latauspisteet ovat helposti käytettävissäsi. Sovellus tunnistaa asiakkaan ja laskutus tapahtuu käytön mukaan. Latauksen voi maksaa mobiilisovelluksella, RFID-tunnisteella tai vaihtoehtoisesti luottokortilla ilman rekisteröitymistä. Taloyhtiö latauslaitteen omistajana määrittää hinnan lataukselle ja lataustulot tuloutetaan latauspisteen omistajalle.

Kustannukset vaihtelevat paljon kohteittain. Isoimmat kulut syntyvät yleensä perussähköinfran rakentamisesta. Siksi liikkeelle kannattaa lähteä tilaamalla etäkatselmus, joka selvittää kiinteistön kapasiteetin sähköautojen latauspisteiden asentamiseen. Usein kustannukset jaetaan taloyhtiön osakkaiden kesken, mutta on tärkeää huomioida, että autopaikkojen hallinta vaikuttaa päätöksentekomenettelyyn ja kustannusten jakamiseen. Autopaikka on joko yhtiön tai osakkaan hallinnassa: asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestys on tässä ratkaiseva.

Lämmitystolpasta lataaminen ei ole suositeltavaa, eikä lämmitystolppia ole suunniteltu jatkuvaan lataukseen. Kiinteistöliitto ja Isännöintiliitto eivät suosittele lataamista lämmitystolpasta.

Älykäs Virta-palvelu mahdollistaa älykkään kuormanhallinnan. Tämä tarkoittaa, että Helenin latauslaitteet jakavat lataustehon automaattisesti siten, että teho jakautuu tasaisesti kaikille, kuitenkaan kuormittamatta liikaa taloyhtiön sähköpääkeskusta.

Virta-palveluun liitetyt latauslaitteet ovat etävalvonnassa ja vikatilanteissa käyttäjä voi ottaa yhteyttä suoraan Virtaan. Isännöitsijän tai taloyhtiön ei tarvitse varautua latauspisteiden asennukseen lisäresurssein.

Taloyhtiöissä on tärkeää miettiä, investoivatko he ratkaisuun, joka vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin. Latausjärjestelmän olisi siis hyvä olla laajennettava, jotta se voi ottaa huomioon kasvavan lataustarpeen sähköautojen määrän monikertaistuessa.

Meiltä saat helposti kaikki lataukseen liittyvät palvelut kartoituksesta ja suunnittelusta aina asennukseen ja ylläpitoon saakka. Meillä on pitkä kokemus sähköisen liikenteen kehittämisestä ja teemme jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä sähköautojen latausratkaisujen parissa.

Lataa esite

Esiteestä löydät tärkeimmät faktat sähköautojen latauspisteiden hankinnasta taloyhtiöön.

 

Lataa PDF-esite

Ota yhteyttä

Hanki kiinteistöösi oma latauspiste ja ole mukana sähköisen liikenteen kehityksessä. Voit jättää yhteydenotto- tai tarjouspyynnön oheisella lomakkeella. Y-tunnus auttaa meitä palvelemaan sinua nopeammin.

Jaa: