Nyhet / 19.3.2013

Se hur Earth Hour påverkar elförbrukningen i Helsingfors

På www.helen.fi kan du se hur evenemanget påverkar elförbrukningen i Helsingfors.

Den globala manifestationen Earth Hour som syftar till att få oss att spara energi ordnas lördagen den 23 mars 2013 klockan 20.30 – 21.30, då förhoppningen är att så många som möjligt ska släcka belysningen en timme. Genom att släcka belysningen visar vi vår oro för klimatförändringen.

Helsingfors Energi deltar i Earth Hour genom att släcka belysningen i sitt huvudkontor Elhuset samt accentbelysningen på oljecisternen i Kronbergsstranden.

Effekten av Earth Hour kan ses på Twitter och Facebook

Efter Earth Hour uppdaterar vi hur nedsläckningen påverkade elförbrukningen i Helsingfors, se http://twitter.com/energianeuvoja eller https://www.facebook.com/helsinginenergiapå lördag kväll den 23 mars.

Kom till invigningen av vår utställning – upplev energisparande på ett nytt sätt

På Earth Hour-dagen den 23 mars öppnar vi vår nya utställning som inspirerar till att spara energi. Utställningen som är öppen för alla och har gratis inträde konkretiserar energisparandet: där kan hela familjen testa effekterna av att spara energi och få ahaupplevelser om energisparandets möjligheter. Alla som är intresserade av energi är välkomna.

De 200 första besökarna får ett grenuttag med strömbrytare, som gör det lättare att spara energi.

Välkommen lördagen den 23 mars till Energitorget, Elhusets 3:e våning, ingång från Malmbrinken 6 eller Kampgränden 2. Utställningen är öppen kl. 10 – 15. Att spara energi handlar om att göra bra val i vardagen i hemmet, i bästa fall förbättrar valen livskvaliteten!

Läs mer om ämnet

Klimatneutralitet