Nyhet / 22.1.2014

Helsingfors Energi rekryterar över hundra sommarjobbare

Helsingfors Energi rekryterar även i år många sommarjobbare. Vanligen har sommarjobbarna varit runt ett hundratal, men i år rekryterar man ännu fler.

Som sommarjobbare anställer man studerande från olika utbildningsstadier och för många slags arbetsuppgifter, t.ex. försäljningsassistent, uppgifter inom installation och underhåll, kundtjänst, ekonomiförvaltning, lagerarbetare och städjobb. Huvudsakligen söker man personer över 18 år, men i viss utsträckning även yngre.

SommarjobbareI år ökar man rekryteringen av sommarjobbare huvudsakligen för underhållsarbeten inom energiproduktionen. Under sommaren utförs årsservice och dess omfattning inverkar på behovet av sommarjobbare.

- I sommar genomför vi ett omfattande moderniseringsprojekt på Sundholmens kraftverk i samband med årsservicen. Till det här projektet anställer vi många sommarjobbare inom el-, automations- och maskinunderhåll, berättar utvecklingsingenjör Maija Virta på HelenService.

Sommarjobbarna är inte bara en sommarresurs utan också en viktig investering för framtiden.

- Vi tycker det är viktigt att stödja ungdomars yrkeskompetens. Förutom sommarjobb erbjuder vi också praktikplatser och möjligheter för studerande att göra sitt slutarbete. Många av oss på Helen har börjat sin karriär med sommarjobb här, säger personalchef Johanna Aholainen.

Helsingfors Energi har ett mångsidigt samarbete med läroanstalter och studerandeorganisationer. I år utser Helsingfors Energi för första gången Årets energistuderande tillsammans med Universum. Vinnaren belönas bl.a. med en seminarieresa till Berlin.

Läs mer om ämnet

Företag Helen